EΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ τα επιτραπέζια παιχνίδια γίνονται το επίκεντρο της διασκέδασης για κάθε παρέα που συγκεντρώνεται γύρω από ένα τραπέζι. Θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ίσως η πιο διαχρονική μορφή σπιτικής διασκέδασης – και πολλά από αυτά έχουν χαρακτηρίσει την παιδική ηλικία πολλών από εμάς.


Τώρα, κατά τη διάρκεια μίας ακόμη περιόδου που περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι, τα επιτραπέζια της Κάισσα συνοδεύουν και πάλι τις βραδιές μας, δημιουργώντας ένα ζεστό περιβάλλον νοσταλγίας και, φυσικά, διασκέδασης. Η Κάισσα ιδρύθηκε το 1985 από μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούσαν το σκάκι. Σε μικρό χρονικό διάστημα, όμως, το ενδιαφέρον εξελίχθηκε και σε άλλες κατηγορίες παιχνιδιών, όπως τα επιτραπέζια στρατηγικής και φαντασίας, τα παιχνίδια ρόλων καθώς και τα παιχνίδια με συλλεκτικές κάρτες. Από τις κάρτες Pokemon μέχρι τις Magic The Gathering και αργότερα το αγαπημένο όλων Dixit, η Κάισσα επενδύει στην ποιοτική διασκέδαση μέσα από πρωτότυπα επιτραπέζια που έχουν μεγαλώσει ολόκληρες γενιές.


Το 2001 ξεκίνησαν να κυκλοφορούν τα Ελληνικά Επιτραπέζια Κάισσα και μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί πάνω από 200 τίτλοι επιτραπέζιων παιχνιδιών και μια ολόκληρη κοινωνία από λάτρεις τους, όπως και ολόκληρες κοινότητες που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και διαγωνισμούς.


Η φιλοσοφία της Κάισσα βασιζόταν ανέκαθεν στην επαφή με τον κόσμο. Μέσω αυτής της σχέσης με το κοινό της δημιουργεί μέχρι και σήμερα ποιοτικά παιχνίδια που αναπτύσσουν τη σκέψη και τη δημιουργικότητα, ανεξάρτητα από το είδος τους. Μικροί και μεγάλοι θα βρουν αυτό που τους ταιριάζει μέσα από μια μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών που ανταποκρίνονται ακόμα και στις πιο «δύσκολες» απαιτήσεις.


Όσο για τα επιτραπέζια στρατηγικής, η Κάισσα ειδικεύεται στο είδος και μας παρουσιάζει το top 5. Παίζονται και με δύο άτομα μόνο και μας καλούν να περάσουμε τις μέρες μας στο σπίτι όσο πιο ευχάριστα γίνεται.

 

7 Θαύματα του Κόσμου

παίκτες: 2-7

ηλικία: 10+

διάρκεια παιχνιδιού: 30'

 

Ηγηθείτε μίας από τις επτά μεγάλες πόλεις της αρχαιότητας. Εκμεταλλευτείτε τις πρώτες ύλες της γης σας, πάρτε μέρος στην αέναη πορεία της προόδου, αναπτύξτε εμπορικές σχέσεις και επιδείξτε τη στρατιωτική σας δύναμη. Αφήστε το σημάδι σας στην ιστορία του πολιτισμού, κατασκευάζοντας ένα αρχιτεκτονικό θαύμα, το οποίο θα αντέξει στο πέρασμα των αιώνων.

 

Ticket to Ride - Ευρώπη

παίκτες: 2-5

ηλικία: 8+

διάρκεια παιχνιδιού: 30'-60'

 

Το «Ticket to Ride - Ευρώπη» σας οδηγεί σε μια περιπέτεια μέσα από τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης των αρχών του 20ού αιώνα. Θα ρισκάρετε ένα ταξίδι μέσα από τα σκοτεινά τούνελ της Ελβετίας; Θα διασχίσετε με φέρι τη Μαύρη Θάλασσα; Ή θα χτίσετε εντυπωσιακούς σταθμούς στις πρωτεύουσες των παλαιών αυτοκρατοριών;

 

Pandemic

παίκτες: 2-4

ηλικία: 8+

διάρκεια παιχνιδιού: 45'

 

Εσείς και οι συμπαίκτες σας είστε μέλη μιας ομάδας επιστημόνων που καλείται να αντιμετωπίσει τέσσερις θανατηφόρες ασθένειες. Θα ταξιδέψετε σε όλη την υφήλιο, προσπαθώντας να ανακόψετε το κύμα επιδημιών και να αναπτύξετε τα απαραίτητα μέσα για την εύρεση των θεραπειών. Η μοίρα της ανθρωπότητας είναι στα χέρια σας.

 

Λίθινη Εποχή

παίκτες: 2-4

ηλικία: 10+

διάρκεια παιχνιδιού: 60'-90'

 

Στη «Λίθινη Εποχή» οι παίκτες προσπαθούν να επιβιώσουν, κάνοντας ό,τι και οι πρόγονοί μας: μαζεύουν τροφή, σπάνε πέτρες και αναζητούν χρυσό στα ποτάμια. Κάνουν ανταλλαγές, αναπτύσσουν τα χωριά τους και τελικά ανεβαίνουν πολιτισμικά. Σε αυτόν τον συναρπαστικό αγώνα επιβίωσης και ανάπτυξης η λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην τύχη και τη στρατηγική θα αναδείξει το νικητή.

 

Civilization: Νέα Εποχή

παίκτες: 2-4

ηλικία: 14+

διάρκεια παιχνιδιού: 60'-120'

 

Το «Sid Meier's Civilization: Νέα Εποχή» μετατρέπει τη διάσημη σειρά παιχνιδιών για υπολογιστές σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής. Οι παίκτες καθοδηγούν τα έθνη τους σε έναν αγώνα για εδάφη, τεχνολογία και θαύματα που αλλάζουν τους κανόνες. Το να παίξετε έναν γύρο είναι τόσο απλό όσο το να παίξετε μια κάρτα, το να επιλέξετε ποια από τις πέντε κάρτες σας θα παίξετε, όμως, απαιτεί όμως βαθιά στρατηγική. Με το στοιχείο του τυχαίου παρόν και έναν χάρτη που είναι διαφορετικός κάθε φορά, ποτέ η μία παρτίδα δεν θα μοιάζει με την άλλη.

 

 

Καλλιδρομίου 8 & Ιπποκράτους, Εξάρχεια. Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 36 06 488. Ωράριο λόγω lockdown: 10:00-16:00
kaissagames.com | Facebook | Instagram

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

 

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.