Πρώην συνεργάτης της Vogue, γκουρού του στιλ, συγγραφέας βιβλίων μόδας, ο Αντρέ Λεόν Τάλι δεν μασάει τα λόγια του, όταν η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από το υγιές στιλ και την πραγματικά αριστοκρατική εμφάνιση μίας γυναίκας. Ακόμη κι αν αυτή είναι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, την οποία ο Τάλι χρησιμοποιεί ως κακό παράδειγμα, για να πείσει τις γυναίκες να αφήσουν στην άκρη τις υπερβολικά ψηλοτάκουνες γόβες τους και να νοιαστούν περισσότερο για την υγεία των ποδιών τους. 

 

"Όσο μεγαλώνει μια γυναίκα, τόσο πιο προβληματική γίνεται η σχέση της με αυτά τα παπούτσια", εξηγεί ο Τάλι. "Δεν λέω ότι η Μελάνια έχει τώρα τέτοια προβλήματα, αλλά σύντομα θα πρέπει να αποφασίσει να κατέβει από τα... τριώροφα που επιλέγει". 

 

Όπως ο ίδιος αποκάλυψε, η Μελάνια Τραμπ έφυγε από το παλάτι της στην Ουάσινγκτον για να κατοικήσει πλέον στον Λευκό Οίκο, μόνο αφού πήρε μαζί της περίπου 22 ζευγάρια ψηλοτάκουνα ζευγάρια γόβες, όλες του αγαπημένου της designer γυναικείων παπουτσιών Manolo Blahnik.

 

Τα τακούνια του συγκεκριμένου συνήθως είναι 11,5 εκ., δηλαδή οι γνωστές 12ποντές γόβες, ενώ του άλλου αγαπημένου της σχεδιαστή, -του Christian Louboutin- γύρω στα 11 εκ. Σύμφωνα με τον Τάλι, το να φορά μια γυναίκα σε καθημερινή βάση τόσο ψηλά τακούνια κρύβει μόνο κινδύνους για τη μέση, τη σπονδυλική στήλη, τις αρθρώσεις των ποδιών και το ίδιο το σχήμα του ποδιού που συνήθως παραμορφώνεται (δάχτυλα και πέλμα) από τη συχνή χρήση αυτών των παπουτσιών. 

 

"Δεν πιστεύω ότι τα stilettos είναι για όλες τις ώρες, αλλά υποθέτω ότι οι γυναίκες που περιτριγυρίζουν τον πρόεδρο Τραμπ έχουν κάνει σκληρή εξάσκηση και έχουν πειθαρχήσει σε όλο αυτόν τον πόνο που συνεπάγεται η επιλογή ενός τέτοιου ζευγαριού. Όμως, ας θυμούνται όλες οι κυρίες, ότι πρόκειται για ένα παπούτσι που αψηφά τη βαρύτητα , ένα παπούτσι με μεγάλο ρίσκο: αν σκοντάψεις, έσπασες αστράγαλο ή έστω γλίτωσες με μία απίστευτη κάκωση", λέει ο Τάλι, παροτρύνοντας τις κυρίες να κατέβουν αμέσως από τα 12ποντα τους, ειδικά αν δεν υπάρχει λόγος να τα φορούν, σε μια βόλτα στην πόλη, για παράδειγμα. 

 

Και για γίνει λίγο πιο σαφές, όπως και ο Christian Louboutin είχε κάποτε ανερυθρίαστα πει σε συνέντευξη του στο "New Yorker", "η δουλειά μου είναι εστιασμένη όχι στο να ικανοποιώ τις γυναίκες, αλλά να ικανοποιώ τους άντρες". Αλλά αν ακόμη επιμένετε, τουλάχιστον δείτε εδώ πώς μπορείτε να υποφέρετε λιγότερο πάνω σε τακούνια που κάνουν το βάδισμα εφιάλτη... 

 

 

 

Με στοιχεία από TheCut, NewsWeek.com, New Yorker