Άσχημα νέα για τις γυναίκες-123.000 τραυματισμοί εξαιτίας των ψηλοτάκουνων παπουτσιών

Άσχημα νέα για τις γυναίκες-123.000 τραυματισμοί εξαιτίας των ψηλοτάκουνων παπουτσιών Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Άσχημα νέα για τις γυναίκες και τα αγαπημένα τους ψηλοτάκουνα παπούτσια φέρνει μια νέα έρευνα πανεπιστημίου στις ΗΠΑ που δείχνει πως τα ατυχήματα που προκαλούνται από τα τακούνια έχουν διπλασιαστεί μέσα σε μια δεκαετία.


Ίσως ήρθε η ώρα ο γυναικείος πληθυσμός να αποχωριστεί το μεγαλύτερο όπλο του, όπως πολλοί ισχυρίζονται, για το καλό της υγείας του αναφέρει το Mashable που παρουσιάζει τα στοιχεία για τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, μέσα στα έτη 2002-2012 οι τραυματισμοί που προκλήθηκαν από τα ψηλοτάκουνα παπούτσια έχουν αυξηθεί δραματικά. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Journal of Foot & Ankle Surgery παρουσιάζει τα αποθαρρυντικά αποτελέσματα, καθώς το 2002 οι τραυματισμοί που σχετίζονται με τα παπούτσια στις γυναίκες, υπολογίζονταν στους 7.097, το 2011 ξεπέρασαν τους 19.000 ενώ το 2012 έφθασαν τους 14.140.

Η έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα εκτιμά ότι 123.355 γυναίκες διεκομίσθησαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία των ΗΠΑ μέσα σε αυτή τη δεκαετία λόγω ατυχήματος με ψηλοτάκουνα παπούτσια. Τα δεδομένα της μελέτης συγκεντρώθηκαν από το Σύστημα Παρακολούθησης Τραυματισμών της επιτροπής ασφαλείας προϊόντων κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι γυναίκες ηλικίας 20 με 39 έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστούν από τα τακούνια. Τα παπούτσια αυτά «μειώνουν την κίνηση του μυ του αστραγάλου, σταματούν τη δύναμη και το συνολικό εύρος κινήσεων ενώ περιορίζουν την ισορροπία» αναφέρει η μελέτη. Βέβαια, οι συνέπειες από τα τακούνια δεν περιορίζονται μόνο εκεί. Οι τραυματισμοί των κάτω άκρων, των γονάτων, και της μέσης σε συνδυασμό με πιθανή βλάβη στα νεύρα είναι μερικά ακόμη συμπτώματα από τη βλαβερή συνήθεια των γυναικών.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο, ωστόσο, της έρευνας είναι το πού εντοπίζονται οι περισσότεροι τραυματισμοί. Έτσι, λοιπόν, παρότι θα περίμενε κανείς τα ατυχήματα να συμβαίνουν σε νυχτερινές εξόδους, τελικά, οι περισσότερες γυναίκες τραυματίζονται μέσα στο σπίτι τους. Με αυτό το εύρημα «επιβεβαιώνεται η αντίληψη ότι πρέπει να ντυνόμαστε κατάλληλα ανάλογα με την περίσταση και το περιβάλλον», δηλώνει ο υπεύθυνος της ομάδας των μελετητών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σχέση των Ελλήνων με το τατουάζ

Guest Editors / To 17% των Ελλήνων έχει τατουάζ. Γιατί το κάνουν;

Ποιος αποφασίζει τελικά για το σώμα μας; Το άτομο ή οι κοινωνικοί κανόνες; Με αφορμή νέα πανελλαδική έρευνα, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, αναπληρωτής καθηγητής στο ΠΑΜΑΚ, παρουσιάζει τα δεδομένα και αναλύει τι αλλάζει στην ελληνική κοινωνία και τι παραμένει ίδιο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Πώς ντύνεται και οργανώνει τη ζωή του ένα τυφλό άτομο;

Ζούμε, ρε! / Πώς ντύνεται και οργανώνει τη ζωή του ένα τυφλό άτομο;

Πώς η μόδα μπορεί να γίνει σύμμαχος της αυτονομίας; Πώς επιλέγεις ρούχα όταν είσαι τυφλός; Η σχεδιάστρια Ευγενία Μητροσύλη μιλά για την προσβασιμότητα, την τεχνολογία και τη δύναμη της ορατότητας.
ΧΡΥΣΕΛΛΑ ΛΑΓΑΡΙΑ | ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΑΤΣΟΣ
Mπήκαμε πρώτοι στο ολοκαίνουργιο Κλακάζ

Sneak preview / Aυτό είναι το «Κλακάζ», το νέο μαγαζί της Αβραμιώτου. Προβλέπεται γ^%μάτο.

Πάνω στις στάχτες του six d.o.g.s., στην Αβραμιώτου πάντα, γεννιέται η νέα, ενδιαφέρουσα κόλαση του Κωνσταντίνου Δαγριτζίκου. Είναι πολυεπίπεδη, ποικιλόμορφη και γεμάτη ενέργεια. Την βλέπετε πρώτοι.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ο Μάικλ Τζόρνταν κάποτε έπαιξε μπάσκετ στα Πατήσια

Αθλητισμός / Ο Μάικλ Τζόρνταν κάποτε έπαιξε μπάσκετ στα Πατήσια

Μπήκαμε στο πρώτο κλειστό γήπεδο μπάσκετ που φτιάχτηκε στην Ελλάδα και θυμηθήκαμε γιατί ο Σπόρτιγκ ήταν, είναι και θα είναι μία από τις σπουδαιότερες ομάδες της χώρας, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία αγωνίζεται.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Πώς φροντίζεις 600 κυψέλες στο νησί της Καρπάθου;

Lifo Picks / Με θυμάρι, δεντρολίβανο και αγριολούλουδα, χιλιάδες μέλισσες στην Κάρπαθο φτιάχνουν το μέλι του Βαγγέλη

Ο μελισσοκόμος Βαγγέλης Γεργατσούλης μας ξεναγεί σε κάθε βήμα της διαδικασίας, από τη φροντίδα των κυψελών μέχρι την εξαγωγή και την προετοιμασία του λαχταριστού μελιού.
THE LIFO TEAM
Swedish Death Cleaning: Αν πέθαινες αύριο, τι θα άφηνες πίσω σου;

Living / Swedish Death Cleaning: Αν πέθαινες αύριο, τι θα άφηνες πίσω σου;

Δεν είναι μόδα, ούτε μια μακάβρια συνήθεια, αλλά μια απρόσμενα πρακτική μέθοδος για να κάνεις ουσιαστικό ξεσκαρτάρισμα: να απαλλαγείς από αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι, να βάλεις σε τάξη τις υποχρεώσεις σου.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Περιβάλλον / Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Με το άνοιγμα του Field Nursery, ο Jonny Bruce αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα πρόσωπα της βρετανικής κηπουρικής, φέρνοντας μαζί του μια ιδέα του κήπου που ενώνει αισθητική, οικολογία και τρόπο ζωής.
THE LIFO TEAM
Το πορτρέτο του Πάνου, σκλάβου του BDSM και queer

Σχέσεις / Το πορτρέτο του Πάνου, σκλάβου του BDSM

Μια αποκαλυπτική κουβέντα με έναν sub (υποτακτικό ή «σκλάβο») για μία από τις πιο ακραίες ερωτικές πρακτικές και την κουλτούρα της, το ζητούμενο της οποίας, όσο σκληροπυρηνική κι αν φαντάζει, παραμένει το ίδιο: η αγάπη. 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Tο βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου είναι το νέο fitness trend της πόλης

Living / Tο βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου είναι το νέο fitness trend της πόλης

Μια ευγενική πολεμική τέχνη που δεν είναι μόνο αυτοάμυνα·γυμνάζει σώμα και μυαλό, προσφέρει αυτοπεποίθηση και ψυχική ηρεμία και γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής όχι μόνο στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΡΙΒΑ
Φτιάξαμε ινσταγκραμικούς κήπους. Ξοδέψαμε περιουσίες. Τώρα μαράθηκαν όλα.

Living / Φτιάξαμε ινσταγκραμικούς κήπους. Ξοδέψαμε περιουσίες. Τώρα μαράθηκαν όλα.

Εκτός από τάση και διακόσμηση, τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί που δύσκολα επιβιώνουν στις κλιματικές συνθήκες της Αθήνας. Και αυτό δεν θα σου το πει κανείς στους χώρους που θα τα αγοράσεις.
M. HULOT

σχόλια

1 σχόλια