6 πράγματα που συμβαίνουν όταν σταματάς να κάνεις σεξ

6 πράγματα που συμβαίνουν όταν σταματάς να κάνεις σεξ Facebook Twitter
3

Σε όλους κάποτε συμβαίνει! Έμεινες χωρίς σύντροφο ή απλά τα προγράμματά σας είναι εντελώς αντίθετα και έτσι, εδώ και κάποιον καιρό, η σεξουαλική σου ζωή έχει μπει "στον πάγο".

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν σταματάς να κάνεις σεξ; Πώς επηρεάζονται οι ορμόνες και η γενική σου υγεία, μακροπρόθεσμα; Με μία λέξη, η απάντηση είναι "αρνητικά"! Αν λοιπόν περίμενες ένα κίνητρο για να εξαλείψεις κάθε τέτοια περίοδο "ξηρασίας", συνέχισε να διαβάζεις. Από την αύξηση του στρες μέχρι την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού, ιδού 6 αλλαγές που θα παρατηρήσεις κάθε φορά που κάνεις διάλειμμα από τη σεξουαλική ζωή.

Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα! Στις γυναίκες μάλιστα ίσως αυτός να είναι ένας από τους τρόπους της φύσης να προετοιμάζει το σώμα της για μια πιθανή εγκυμοσύνη.

1.

Αυξάνεται το στρες

Το σεξ λειτουργεί όπως θα έκανε ένα πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής: σε ανακουφίζει και εκτονώνει το κατακρατημένο άγχος. Ακριβώς όπως η γυμναστική έτσι και το σεξ απελευθερώνει τις "καλές" ορμόνες: ντοπαμίνη, ενδορφίνες και οξυτοκίνη. Αυτές με τη σειρά τους κρατούν τη διάθεση στα ύψη και μειώνουν τις φθορές που προκαλεί το στρες στον οργανισμό σου.

2.

Αυξάνεται ο κίνδυνος στυτικών δυσλειτουργιών αλλά και καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Ουρολογικού Ινστιτούτου, οι άντρες που εκσπερματώνουν συχνά έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη στο μέλλον. Αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός πως ο προστάτης αποβάλει διάφορες βλαβερές ουσίες μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Επιπλέον οι άντρες που κάνουν σεξ συχνότερα, έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν στυτικές δυσλειτουργίες στο μέλλον. Και μπορεί η αυτοϊκανοποίηση να προσφέρει μία λύση όμως το σεξ είναι πάντα προτιμότερο και πολύ πιο διασκεδαστικό!

3.

Αποδυναμώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα

Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα! Στις γυναίκες μάλιστα ίσως αυτός να είναι ένας από τους τρόπους της φύσης να προετοιμάζει το σώμα της για μια πιθανή εγκυμοσύνη. Όσοι σταματούν να κάνουν σεξ είναι πιο ευάλωτοι σε κρυώματα ή τη γρίπη. Το συχνό σεξ, από την άλλη, χτίζει αντισώματα που κρατούν το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργό πάντα!

4.

Πέφτει η libido

Το συχνό σεξ κρατά τη libido ζωντανή! Όταν σταματάς να κάνεις σεξ όμως, η επιθυμία για σεξουαλική επαφή χάνεται σταδιακά... Παρ'όλο που στη διατήρηση μιας υγιούς libido παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, η έλλειψη του σεξ είναι ο βασικότερος. 

5.

Εμφανίζονται ανασφάλειες

Η έλλειψη του σεξ οδηγεί σε ανασφάλειες και πεσμένη αυτοπεποίθηση, ιδίως αν συνεχίζεις να βρίσκεσαι σε σχέση. Παρόλο που οι περίοδοι ξηρασίας είναι ένα φαινόμενο που κάθε ζευγάρι αντιμετωπίζει κάποτε, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία του ατόμου. Αν δεν βρίσκεσαι σε σχέση ίσως να νιώθεις πως "δεν είσαι αρκετά καλός" να βρεις κάποιον. Κι ενώ όλες αυτές οι ανασφάλειες και οι φόβοι είναι αβάσιμοι, σίγουρα μπορούν να σε επηρεάσουν.

6.

Παρουσιάζονται γυναικολογικά προβλήματα 

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα χωρίς σεξ, πολλές γυναίκες βιώνουν πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Αντίθετα με κοινή πεποίθηση, ο κόλπος δεν "σφίγγει". Αυτό που συμβαίνει είναι πως οι μύες συσσωρεύουν ένταση που δεν εκτονώνεται. Επιπλέον, το άγχος (που αυξάνεται όταν δεν κάνεις σεξ) οδηγεί σε μείωση της φυσικής ύγρανσης του κόλπου κάνοντας το σεξ ακόμα πιο άβολο. Τα καλά νέα: πολύ σύντομα η κατάσταση του κόλπου επιστρέφει στα φυσιολογικά του επίπεδα.

Με στοιχεία από το curejoy.com

 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 18.3.2019

Υγεία & Σώμα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Άλλαξα πολλούς ψυχολόγους μέχρι να βρω τον σωστό για μένα»

Υγεία & Σώμα / «Άλλαξα πολλούς ψυχολόγους μέχρι να βρω τον σωστό για μένα»

Για να πετύχει η διαδικασία της ψυχοθεραπείας, ο θεραπευτής, πέρα από την επιστημονική του επάρκεια, πρέπει να είναι και μια προσωπικότητα που μας ταιριάζει. Πώς θα διακρίνουμε αν υπάρχει «σύνδεση» μεταξύ μας;
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Πότε έγινε το botox η νέα «ρουτίνα» των εικοσάρηδων;

Ψυχή & Σώμα / Πότε έγινε το botox η νέα «ρουτίνα» των εικοσάρηδων;

Τα τελευταία χρόνια, οι ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο. Ωστόσο, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: όσο αθώα κι αν φαίνεται αυτή η πορεία, κρύβει και παγίδες. Η συνεχής αναζήτηση της τελειότητας μπορεί να οδηγήσει σε εμμονές, σε μια διαρκή αίσθηση ανικανοποίητου και, τελικά, σε μια παραμορφωμένη αντίληψη του εαυτού μας. Η δερματολόγος Μαρίτα Κοσμαδάκη μιλά στη Μερόπη Κοκκίνη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Μια αποβολή δεν τελειώνει όταν σταματούν τα σωματικά συμπτώματα»: Πώς βιώνει πραγματικά μια γυναίκα την αποβολή  

Υγεία & Σώμα / «Όλοι σου λένε πως δεν φταις εσύ για την αποβολή, όμως εγώ πήρα πάνω μου όλη την ενοχή»  

Η Ανδριάννα, μια γυναίκα λίγο μετά τα 30, ήταν πεπεισμένη πως δεν ήθελε παιδιά. Πώς αντιμετώπισε όμως το γεγονός της αποβολής της; Και πόσο τραυματική εμπειρία είναι; Αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς καν να προσποιηθείς πως το καταλαβαίνεις.  
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία στα συμπτώματά του και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υγεία & Σώμα / Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν ποτέ χανγκόβερ, ενώ άλλοι δεν είναι καθόλου ανθεκτικοί στο αλκοόλ, ακόμη και μετά από μέτρια κατανάλωση. Οι ερευνητές έχουν αρκετές και συχνά αντικρουόμενες θεωρίες για το φαινόμενο.
THE LIFO TEAM
Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Ψυχή & Σώμα / Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που επιλέγουν την κατάψυξη ωαρίων; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τον γυναικολόγο Γιώργο Μακρή, διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο οποίος αναλύει τους πιθανούς κινδύνους της κρυοσυντήρησης ωαρίων, τις ηλικίες στις οποίες η διαδικασία δεν είναι ενδεδειγμένη, καθώς και τον λόγο που αυτή η μέθοδος έχει εξελιχθεί σε μια διαδεδομένη «μόδα» τα τελευταία χρόνια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Ψυχή & Σώμα / Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα της εξουθενωμένης μητέρας που βάζει τα παιδιά της για ύπνο και με το που εκείνα κοιμούνται τρέχει και βάζει ένα μεγάλο ποτήρι κρασί και το πίνει όλο, σχεδόν μονορούφι, στην υγειά των αντοχών της; Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την συγγραφέα Γιούλη Ψαρράκη για τη μητρότητα και την κατανάλωση αλκοόλ.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Ψυχή & Σώμα / Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Τι σημαίνει η ακμή για έναν έφηβο; Γιατί εμφανίζεται; Είναι κληρονομική; Υπάρχουν πια δραστικές θεραπείες; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τη δερματολόγο Μάργκη Καπελλάρη για τις σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης της ακμής, η οποία δεν ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
THE LIFO TEAM
Οι ψυχεδελικές θεραπείες ξανά στο προσκήνιο

Explainer / Ψυχεδελικές θεραπείες: Τι ξέρουμε τώρα

Μπορούν οι ψυχεδελικές ουσίες να προσφέρουν αποτελεσματική θεραπεία για ψυχικές παθήσεις όπως η κατάθλιψη και το PTSD; Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις ιαματικές τους ιδιότητες; Ποια είναι τα νομικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για την ευρεία χρήση τους στην ιατρική;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο»: Το μήνυμα της υπερβολής και η «ευγονική» του Τραμπ

Υγεία & Σώμα / Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο» και η «ευγονική» του Τραμπ

Τη στιγμή που επικρατεί η τάση για ένα «φυσικό» λουκ, όπου οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι όσο το δυνατόν πιο αόρατες, το λουκ του Μαρ-α-Λάγκο, με το υπερβολικό botox, τα ορατά fillers προσώπου και το ακραίο μαύρισμα, υποστηρίζει την υπερβολή ως στοιχείο ταυτότητας.
THE LIFO TEAM
Ψυχική υγεία των εργαζομένων: Το νέο success metric για τους οργανισμούς

Υγεία & Σώμα / Ψυχική υγεία και εργασία: Ο νέος δείκτης μέτρησης επιτυχίας για τους οργανισμούς

Γιατί το μέλλον ανήκει στους οργανισμούς που αντιλαμβάνονται και κατανοούν ότι η επιτυχία δεν είναι μόνο οι αριθμοί αλλά και οι άνθρωποι που την κάνουν πραγματικότητα και επενδύουν στη διαμόρφωση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΟΥΝΤΑ, CHAIRWOMAN & CEO ΤΗΣ HELLAS EAP
Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Υγεία & Σώμα / Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε πώς θα πεθάνουμε όταν βρισκόμαστε στα πρόθυρα του αναπόφευκτου, χωρίς αυτό να αντιβαίνει στην αξία της ζωής; Ποια είναι τα ηθικά, νομικά και πολιτισμικά διλήμματα; Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το θέμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Ψυχή & Σώμα / Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την Ελίζα Γερολυμάτου, μια τολμηρή γυναίκα που αψήφησε την εμπειρία του ορμονοεξαρτώμενου καρκίνου και την έλλειψη ωαρίων, ακολουθώντας την εσωτερική της φωνή που της έλεγε πως ήθελε να γίνει μητέρα. Παρά τις αντιξοότητες, απέκτησε ένα παιδί με έναν άνθρωπο που θαύμαζε.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
ΕΠΕΞ Γιατί όλοι ξετρελαίνονται με το πάντελ;

Υγεία & Σώμα / Πάντελ: Το άθλημα με την παράξενη ρακέτα που πωρώνει τους Αθηναίους

«Το πιο ωραίο είναι ότι το παιχνίδι είναι πάντα τόσο έντονο που σε απορροφά, για μιάμιση ώρα το μόνο που έχει σημασία είναι πού πάει το κίτρινο μπαλάκι, πράγμα που σε βοηθάει πολύ να αποφορτιστείς»
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Κοκέτα / Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Τα πάντα ώστε τα πράγματα να μπουν σ’ ένα κουτί και το κλειστό κύκλωμα «ομορφιά - κατανάλωση - εκτόνωση» να διατηρηθεί ακέραιο, να μην υπάρχει τίποτα το καινούργιο, τίποτα το έντονο Ή το εκπληκτικό, παρά μόνο η ίδια Διαφορά παντού.
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ

σχόλια

2 σχόλια