4 σημάδια που διαβεβαιώνουν ότι είστε έξυπνοι

4 σημάδια που διαβεβαιώνουν ότι είστε έξυπνοι Facebook Twitter
Πώς ξέρουμε ότι είμαστε έξυπνοι σε περίπτωση που οι άλλοι –για τους λόγους τους- δεν μπαίνουν στον κόπο να μας το επιβεβαιώσουν;
2

Πώς ξέρουμε ότι είμαστε έξυπνοι σε περίπτωση που οι άλλοι –για τους λόγους τους- δεν μπαίνουν στον κόπο να μας το επιβεβαιώσουν; Η απάντηση θα μπορούσε να κρύβεται στην καθημερινότητά μας και στον τρόπο που διαχειριζόμαστε από τα πιο απλά έως τα πιο περίπλοκα θέματα, όμως και πάλι σα να μην αρκεί. Αν εξακολουθούμε να έχουμε απορίες για το ύψος του I.Q μας, αλλά δεν εμπιστεύομαστε και τις σχετικές μετρήσεις και τους διαγωνισμούς νοημοσύνης, θα υπάρχει πάντα η επιστήμη να ικανοποιεί τις απορίες μας. Και να επιμένει ότι υπάρχουν σημάδια που λειτουργούν σαν πιστοποιητικό ευφυΐας. Και να μερικά από αυτά:

1.

Προέρχεστε από οικογένεια έξυπνων ανθρώπων

Οι επιστήμονες συνέκριναν τους εγκεφάλους ανθρώπων που έχουν συγγένεια και ειδικά τους εγκεφάλους διδύμων, προτού διαπιστώσουν ότι η δομή των εγκεφάλων τους ήταν πανομοιότυπη και ειδικώς οι τομείς που συνδέονται με τη γνωστική ικανότητα του ανθρώπου και την εκμάθηση γλωσσών. Είναι, λοιπόν, και γονιδιακό το θέμα. Και να είστε το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, υπάρχει η πιθανότητα να έχετε το πλεονέκτημα σε θέματα αντίληψης. Προσφάτως, η έρευνα αποκάλυψε ότι το μεγαλύτερο από τρία αδέλφια συνήθως έχει 3 βαθμούς νοημοσύνης περισσότερους από τα άλλα δύο. Ωστόσο, οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό είναι κυρίως ψυχολογικοί και λόγω των σχέσεων που αναπτύσσονται ανάμεσα στο πρωτότοκο παιδί και τους γονείς του.

2.

Δεν σας παίρνει εύκολα ύπνος

Αν το βράδυ σχεδόν βασανίζεστε για να αποκοιμηθείτε, δείτε και τη θετική πλευρά στη δυσκολία σας να αποκτήσετε σταθερό μοτίβο ύπνου. Όσο πιο υψηλό το IQ τόσο πιο δύσκολο για έναν άνθρωπο να είναι αυτό που λέμε «πρωινός τύπος»

 

3.

Έχετε «μουσικό αυτί»

...και τα καταφέρνετε σπουδαία σε κάποιο μουσικό όργανο. Έχει αποδειχθεί από επιστημονικές έρευνες ότι οι εγκέφαλοι των μουσικών έχουν διαφορετική δομή από εκείνων που δεν κατέχουν κάποιο μουσικό όργανο, ενώ συγκεκριμένοι τομείς του εγκεφάλου εμφανίζονται πιο διευρυμένοι. Άλλωστε, το να γνωρίζει κανείς από μουσικές νότες και από μουσική γενικώς έχει συνδεθεί με τη δυνατή μνήμη και τις πνευματώδεις –αν και κάποτε εκκεντρικές- συμπεριφορές.

4.

(και ένα καθόλου καλό σημάδι) Παίρνετε ψυχοτρόπες ουσίες

Παραδόξως σε μία έρευνα που έγινε πριν από μερικά χρόνια στη Βρετανία αποδείχθηκε ότι ροπή προς τα ψυχοτρόπα φάρμακα είχαν κυρίως τα έξυπνα παιδιά, αυτά με υψηλές επιδόσεις, με ιδιαίτερα ταλέντα και ικανότητες, κ.λπ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι έξυπνοι άνθρωποι κάνουν πάντα έξυπνες επιλογές.

Με στοιχεία από το BusinessInsider.com

Υγεία & Σώμα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Ψυχή & Σώμα / Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Τι σημαίνει «σωστή» διατροφή στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων; Πόσοι από τους διατροφικούς «κανόνες» που ακούμε είναι μύθοι; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον νοσοκομειακό διαιτολόγο Χρήστο Παπαβαγγέλη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Ψυχή & Σώμα / Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Τα σφηνάκια τζίντζερ έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό και προβάλλονται ως ένα φυσικό booster για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πόση αλήθεια, όμως, κρύβεται πίσω από αυτή τη διατροφική τάση; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ