Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό;

Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό; Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ανά καιρούς, ανακαλύπτουμε διάφορα trends στα ποτά - συνήθως, περνούν και φεύγουν, ανάλογα με τις εποχές. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ένα νέο είδος αλκοολούχου ποτού ονόματι Hard Seltzer έχει κάνει την είσοδό του στην αγορά και πλέον όλοι μιλούν γι' αυτό. Αν δεν το έχετε ακούσει, ετοιμαστείτε να το ακούτε συνεχώς από 'δω και στο εξής.

Το Hard Seltzer έχει αποκτήσει ιδιαίτερη φήμη παγκοσμίως και ειδικότερα σε Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία. Τι είναι, ωστόσο, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει; Το συγκεκριμένο ποτό είναι εξαιρετικά καινοτόμο και εντελώς διαφορετικό απ' ότι γνωρίζαμε ως τώρα, γι' αυτό και αναμένεται να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα trends του 2021.

Τι ακριβώς είναι το Hard Seltzer;

Γνωστό και ως «hard soda», το hard seltzer είναι ένα αλκοολούχο ποτό, με λίγες θερμίδες και ανθρακούχο νερό, συνήθως αρωματισμένο με διαφορετικές γεύσεις. Το βρίσκουμε συνήθως σε κουτάκι, ενώ η περιεκτικότητα σε αλκοόλ κυμαίνεται γύρω στο 5%. To αλκοόλ προέρχεται συνήθως από ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο που έχει υποστεί ζύμωση, βύνη κριθαριού ή ουδέτερο απόσταγμα. 

Πώς πίνεται;

Το hard seltzer είναι σχεδιασμένο για να πίνεται απευθείας από το κουτάκι ή σε ψηλό ποτήρι με πάγο - χωρίς να χρειάζεται κάποιο mixer.

Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό; Facebook Twitter

Γιατί να επιλέξει κανείς ένα hard seltzer;

Τα hard seltzers είναι μία αναζωογονητική, ελαφριά εναλλακτική ενός ποτού (όπως πχ. ένα τζιν-τόνικ) ή ενός cocktail. Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι πως είναι δροσερά, ελαφριά στη γεύση και με μόλις 96 θερμίδες. Ένα παράδειγμα που ξεχωρίζει, είναι το Topo Chico Hard Seltzer το οποίο έρχεται στον ιδανικό συνδυασμό ανθρακούχου νερού και αλκοόλ και σε τρεις αυθεντικές γεύσεις: Tangy Lemon Lime, Cherry Acai και Tropical Mango.

Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό; Facebook Twitter

Το Topo Chico είναι εμπνευσμένο από το μεταλλικό νερό Topo Chico*, το οποίο διαθέτει 125 χρόνια ιστορία και αποτελεί δημοφιλή επιλογή για πολλούς επαγγελματίες μπάρμαν και mixologists στις ΗΠΑ και στην Λατινική Αμερική.  

*το προϊόν δεν περιέχει φυσικό μεταλλικό νερό

Παράλληλα, δεν περιλαμβάνει γλουτένη, ούτε και πρόσθετες γλυκαντικές ύλες ή συντηρητικά, ενώ κάθε συσκευασία έχει μόλις 96 θερμίδες.

Πότε πίνει κανείς ένα Topo Chico Hard Seltzer;

Το Topo Chico Hard Seltzer ταιριάζει ιδανικά με κάθε καθημερινή στιγμή. Από ένα ευχάριστο διάλειμμα χαλάρωσης στο σπίτι μετά τη δουλειά, μέχρι σε ένα video call με φίλους ή σε μία τέλεια οργανωμένη movie night, με τα απαραίτητα snacks.

Απολαύστε υπεύθυνα.

Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό; Facebook Twitter

Πού μπορεί να το βρει κανείς;

Στην Ελλάδα, το Topo Chico Hard Seltzer διατίθεται από την Coca-Cola, σε συσκευασία κουτιού 330ml και σε τρεις μοναδικές γεύσεις: Tangy Lemon Lime, Tropical Mango και Cherry Acai, χωρίς γλουτένη, με μόλις 96 θερμίδες ανά συσκευασία, δύο γραμμάρια ζάχαρης και 4.7% αλκοόλ (ABV). Στην αλυσίδα Μy Μarket καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα Kiosky's στην Αττική, καθώς και μέσω των online καταστημάτων τους.

 

Ακολουθήστε το Topo Chico Hard Seltzer στα social: Instagram: @topochicohs Facebook: @TopoChicoHardSeltzerOfficialEurope και ανακαλύψτε το προϊόν στο topochico.gr.

Απολαύστε υπεύθυνα.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ