Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό;

Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό; Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ανά καιρούς, ανακαλύπτουμε διάφορα trends στα ποτά - συνήθως, περνούν και φεύγουν, ανάλογα με τις εποχές. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ένα νέο είδος αλκοολούχου ποτού ονόματι Hard Seltzer έχει κάνει την είσοδό του στην αγορά και πλέον όλοι μιλούν γι' αυτό. Αν δεν το έχετε ακούσει, ετοιμαστείτε να το ακούτε συνεχώς από 'δω και στο εξής.

Το Hard Seltzer έχει αποκτήσει ιδιαίτερη φήμη παγκοσμίως και ειδικότερα σε Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία. Τι είναι, ωστόσο, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει; Το συγκεκριμένο ποτό είναι εξαιρετικά καινοτόμο και εντελώς διαφορετικό απ' ότι γνωρίζαμε ως τώρα, γι' αυτό και αναμένεται να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα trends του 2021.

Τι ακριβώς είναι το Hard Seltzer;

Γνωστό και ως «hard soda», το hard seltzer είναι ένα αλκοολούχο ποτό, με λίγες θερμίδες και ανθρακούχο νερό, συνήθως αρωματισμένο με διαφορετικές γεύσεις. Το βρίσκουμε συνήθως σε κουτάκι, ενώ η περιεκτικότητα σε αλκοόλ κυμαίνεται γύρω στο 5%. To αλκοόλ προέρχεται συνήθως από ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο που έχει υποστεί ζύμωση, βύνη κριθαριού ή ουδέτερο απόσταγμα. 

Πώς πίνεται;

Το hard seltzer είναι σχεδιασμένο για να πίνεται απευθείας από το κουτάκι ή σε ψηλό ποτήρι με πάγο - χωρίς να χρειάζεται κάποιο mixer.

Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό; Facebook Twitter

Γιατί να επιλέξει κανείς ένα hard seltzer;

Τα hard seltzers είναι μία αναζωογονητική, ελαφριά εναλλακτική ενός ποτού (όπως πχ. ένα τζιν-τόνικ) ή ενός cocktail. Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι πως είναι δροσερά, ελαφριά στη γεύση και με μόλις 96 θερμίδες. Ένα παράδειγμα που ξεχωρίζει, είναι το Topo Chico Hard Seltzer το οποίο έρχεται στον ιδανικό συνδυασμό ανθρακούχου νερού και αλκοόλ και σε τρεις αυθεντικές γεύσεις: Tangy Lemon Lime, Cherry Acai και Tropical Mango.

Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό; Facebook Twitter

Το Topo Chico είναι εμπνευσμένο από το μεταλλικό νερό Topo Chico*, το οποίο διαθέτει 125 χρόνια ιστορία και αποτελεί δημοφιλή επιλογή για πολλούς επαγγελματίες μπάρμαν και mixologists στις ΗΠΑ και στην Λατινική Αμερική.  

*το προϊόν δεν περιέχει φυσικό μεταλλικό νερό

Παράλληλα, δεν περιλαμβάνει γλουτένη, ούτε και πρόσθετες γλυκαντικές ύλες ή συντηρητικά, ενώ κάθε συσκευασία έχει μόλις 96 θερμίδες.

Πότε πίνει κανείς ένα Topo Chico Hard Seltzer;

Το Topo Chico Hard Seltzer ταιριάζει ιδανικά με κάθε καθημερινή στιγμή. Από ένα ευχάριστο διάλειμμα χαλάρωσης στο σπίτι μετά τη δουλειά, μέχρι σε ένα video call με φίλους ή σε μία τέλεια οργανωμένη movie night, με τα απαραίτητα snacks.

Απολαύστε υπεύθυνα.

Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό; Facebook Twitter

Πού μπορεί να το βρει κανείς;

Στην Ελλάδα, το Topo Chico Hard Seltzer διατίθεται από την Coca-Cola, σε συσκευασία κουτιού 330ml και σε τρεις μοναδικές γεύσεις: Tangy Lemon Lime, Tropical Mango και Cherry Acai, χωρίς γλουτένη, με μόλις 96 θερμίδες ανά συσκευασία, δύο γραμμάρια ζάχαρης και 4.7% αλκοόλ (ABV). Στην αλυσίδα Μy Μarket καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα Kiosky's στην Αττική, καθώς και μέσω των online καταστημάτων τους.

 

Ακολουθήστε το Topo Chico Hard Seltzer στα social: Instagram: @topochicohs Facebook: @TopoChicoHardSeltzerOfficialEurope και ανακαλύψτε το προϊόν στο topochico.gr.

Απολαύστε υπεύθυνα.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ