Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό;

Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό; Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ανά καιρούς, ανακαλύπτουμε διάφορα trends στα ποτά - συνήθως, περνούν και φεύγουν, ανάλογα με τις εποχές. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ένα νέο είδος αλκοολούχου ποτού ονόματι Hard Seltzer έχει κάνει την είσοδό του στην αγορά και πλέον όλοι μιλούν γι' αυτό. Αν δεν το έχετε ακούσει, ετοιμαστείτε να το ακούτε συνεχώς από 'δω και στο εξής.

Το Hard Seltzer έχει αποκτήσει ιδιαίτερη φήμη παγκοσμίως και ειδικότερα σε Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία. Τι είναι, ωστόσο, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει; Το συγκεκριμένο ποτό είναι εξαιρετικά καινοτόμο και εντελώς διαφορετικό απ' ότι γνωρίζαμε ως τώρα, γι' αυτό και αναμένεται να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα trends του 2021.

Τι ακριβώς είναι το Hard Seltzer;

Γνωστό και ως «hard soda», το hard seltzer είναι ένα αλκοολούχο ποτό, με λίγες θερμίδες και ανθρακούχο νερό, συνήθως αρωματισμένο με διαφορετικές γεύσεις. Το βρίσκουμε συνήθως σε κουτάκι, ενώ η περιεκτικότητα σε αλκοόλ κυμαίνεται γύρω στο 5%. To αλκοόλ προέρχεται συνήθως από ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο που έχει υποστεί ζύμωση, βύνη κριθαριού ή ουδέτερο απόσταγμα. 

Πώς πίνεται;

Το hard seltzer είναι σχεδιασμένο για να πίνεται απευθείας από το κουτάκι ή σε ψηλό ποτήρι με πάγο - χωρίς να χρειάζεται κάποιο mixer.

Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό; Facebook Twitter

Γιατί να επιλέξει κανείς ένα hard seltzer;

Τα hard seltzers είναι μία αναζωογονητική, ελαφριά εναλλακτική ενός ποτού (όπως πχ. ένα τζιν-τόνικ) ή ενός cocktail. Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι πως είναι δροσερά, ελαφριά στη γεύση και με μόλις 96 θερμίδες. Ένα παράδειγμα που ξεχωρίζει, είναι το Topo Chico Hard Seltzer το οποίο έρχεται στον ιδανικό συνδυασμό ανθρακούχου νερού και αλκοόλ και σε τρεις αυθεντικές γεύσεις: Tangy Lemon Lime, Cherry Acai και Tropical Mango.

Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό; Facebook Twitter

Το Topo Chico είναι εμπνευσμένο από το μεταλλικό νερό Topo Chico*, το οποίο διαθέτει 125 χρόνια ιστορία και αποτελεί δημοφιλή επιλογή για πολλούς επαγγελματίες μπάρμαν και mixologists στις ΗΠΑ και στην Λατινική Αμερική.  

*το προϊόν δεν περιέχει φυσικό μεταλλικό νερό

Παράλληλα, δεν περιλαμβάνει γλουτένη, ούτε και πρόσθετες γλυκαντικές ύλες ή συντηρητικά, ενώ κάθε συσκευασία έχει μόλις 96 θερμίδες.

Πότε πίνει κανείς ένα Topo Chico Hard Seltzer;

Το Topo Chico Hard Seltzer ταιριάζει ιδανικά με κάθε καθημερινή στιγμή. Από ένα ευχάριστο διάλειμμα χαλάρωσης στο σπίτι μετά τη δουλειά, μέχρι σε ένα video call με φίλους ή σε μία τέλεια οργανωμένη movie night, με τα απαραίτητα snacks.

Απολαύστε υπεύθυνα.

Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό; Facebook Twitter

Πού μπορεί να το βρει κανείς;

Στην Ελλάδα, το Topo Chico Hard Seltzer διατίθεται από την Coca-Cola, σε συσκευασία κουτιού 330ml και σε τρεις μοναδικές γεύσεις: Tangy Lemon Lime, Tropical Mango και Cherry Acai, χωρίς γλουτένη, με μόλις 96 θερμίδες ανά συσκευασία, δύο γραμμάρια ζάχαρης και 4.7% αλκοόλ (ABV). Στην αλυσίδα Μy Μarket καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα Kiosky's στην Αττική, καθώς και μέσω των online καταστημάτων τους.

 

Ακολουθήστε το Topo Chico Hard Seltzer στα social: Instagram: @topochicohs Facebook: @TopoChicoHardSeltzerOfficialEurope και ανακαλύψτε το προϊόν στο topochico.gr.

Απολαύστε υπεύθυνα.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM