Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό;

Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό; Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ανά καιρούς, ανακαλύπτουμε διάφορα trends στα ποτά - συνήθως, περνούν και φεύγουν, ανάλογα με τις εποχές. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ένα νέο είδος αλκοολούχου ποτού ονόματι Hard Seltzer έχει κάνει την είσοδό του στην αγορά και πλέον όλοι μιλούν γι' αυτό. Αν δεν το έχετε ακούσει, ετοιμαστείτε να το ακούτε συνεχώς από 'δω και στο εξής.

Το Hard Seltzer έχει αποκτήσει ιδιαίτερη φήμη παγκοσμίως και ειδικότερα σε Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία. Τι είναι, ωστόσο, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει; Το συγκεκριμένο ποτό είναι εξαιρετικά καινοτόμο και εντελώς διαφορετικό απ' ότι γνωρίζαμε ως τώρα, γι' αυτό και αναμένεται να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα trends του 2021.

Τι ακριβώς είναι το Hard Seltzer;

Γνωστό και ως «hard soda», το hard seltzer είναι ένα αλκοολούχο ποτό, με λίγες θερμίδες και ανθρακούχο νερό, συνήθως αρωματισμένο με διαφορετικές γεύσεις. Το βρίσκουμε συνήθως σε κουτάκι, ενώ η περιεκτικότητα σε αλκοόλ κυμαίνεται γύρω στο 5%. To αλκοόλ προέρχεται συνήθως από ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο που έχει υποστεί ζύμωση, βύνη κριθαριού ή ουδέτερο απόσταγμα. 

Πώς πίνεται;

Το hard seltzer είναι σχεδιασμένο για να πίνεται απευθείας από το κουτάκι ή σε ψηλό ποτήρι με πάγο - χωρίς να χρειάζεται κάποιο mixer.

Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό; Facebook Twitter

Γιατί να επιλέξει κανείς ένα hard seltzer;

Τα hard seltzers είναι μία αναζωογονητική, ελαφριά εναλλακτική ενός ποτού (όπως πχ. ένα τζιν-τόνικ) ή ενός cocktail. Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι πως είναι δροσερά, ελαφριά στη γεύση και με μόλις 96 θερμίδες. Ένα παράδειγμα που ξεχωρίζει, είναι το Topo Chico Hard Seltzer το οποίο έρχεται στον ιδανικό συνδυασμό ανθρακούχου νερού και αλκοόλ και σε τρεις αυθεντικές γεύσεις: Tangy Lemon Lime, Cherry Acai και Tropical Mango.

Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό; Facebook Twitter

Το Topo Chico είναι εμπνευσμένο από το μεταλλικό νερό Topo Chico*, το οποίο διαθέτει 125 χρόνια ιστορία και αποτελεί δημοφιλή επιλογή για πολλούς επαγγελματίες μπάρμαν και mixologists στις ΗΠΑ και στην Λατινική Αμερική.  

*το προϊόν δεν περιέχει φυσικό μεταλλικό νερό

Παράλληλα, δεν περιλαμβάνει γλουτένη, ούτε και πρόσθετες γλυκαντικές ύλες ή συντηρητικά, ενώ κάθε συσκευασία έχει μόλις 96 θερμίδες.

Πότε πίνει κανείς ένα Topo Chico Hard Seltzer;

Το Topo Chico Hard Seltzer ταιριάζει ιδανικά με κάθε καθημερινή στιγμή. Από ένα ευχάριστο διάλειμμα χαλάρωσης στο σπίτι μετά τη δουλειά, μέχρι σε ένα video call με φίλους ή σε μία τέλεια οργανωμένη movie night, με τα απαραίτητα snacks.

Απολαύστε υπεύθυνα.

Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό; Facebook Twitter

Πού μπορεί να το βρει κανείς;

Στην Ελλάδα, το Topo Chico Hard Seltzer διατίθεται από την Coca-Cola, σε συσκευασία κουτιού 330ml και σε τρεις μοναδικές γεύσεις: Tangy Lemon Lime, Tropical Mango και Cherry Acai, χωρίς γλουτένη, με μόλις 96 θερμίδες ανά συσκευασία, δύο γραμμάρια ζάχαρης και 4.7% αλκοόλ (ABV). Στην αλυσίδα Μy Μarket καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα Kiosky's στην Αττική, καθώς και μέσω των online καταστημάτων τους.

 

Ακολουθήστε το Topo Chico Hard Seltzer στα social: Instagram: @topochicohs Facebook: @TopoChicoHardSeltzerOfficialEurope και ανακαλύψτε το προϊόν στο topochico.gr.

Απολαύστε υπεύθυνα.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ