Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό;

Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό; Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ανά καιρούς, ανακαλύπτουμε διάφορα trends στα ποτά - συνήθως, περνούν και φεύγουν, ανάλογα με τις εποχές. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ένα νέο είδος αλκοολούχου ποτού ονόματι Hard Seltzer έχει κάνει την είσοδό του στην αγορά και πλέον όλοι μιλούν γι' αυτό. Αν δεν το έχετε ακούσει, ετοιμαστείτε να το ακούτε συνεχώς από 'δω και στο εξής.

Το Hard Seltzer έχει αποκτήσει ιδιαίτερη φήμη παγκοσμίως και ειδικότερα σε Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία. Τι είναι, ωστόσο, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει; Το συγκεκριμένο ποτό είναι εξαιρετικά καινοτόμο και εντελώς διαφορετικό απ' ότι γνωρίζαμε ως τώρα, γι' αυτό και αναμένεται να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα trends του 2021.

Τι ακριβώς είναι το Hard Seltzer;

Γνωστό και ως «hard soda», το hard seltzer είναι ένα αλκοολούχο ποτό, με λίγες θερμίδες και ανθρακούχο νερό, συνήθως αρωματισμένο με διαφορετικές γεύσεις. Το βρίσκουμε συνήθως σε κουτάκι, ενώ η περιεκτικότητα σε αλκοόλ κυμαίνεται γύρω στο 5%. To αλκοόλ προέρχεται συνήθως από ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο που έχει υποστεί ζύμωση, βύνη κριθαριού ή ουδέτερο απόσταγμα. 

Πώς πίνεται;

Το hard seltzer είναι σχεδιασμένο για να πίνεται απευθείας από το κουτάκι ή σε ψηλό ποτήρι με πάγο - χωρίς να χρειάζεται κάποιο mixer.

Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό; Facebook Twitter

Γιατί να επιλέξει κανείς ένα hard seltzer;

Τα hard seltzers είναι μία αναζωογονητική, ελαφριά εναλλακτική ενός ποτού (όπως πχ. ένα τζιν-τόνικ) ή ενός cocktail. Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι πως είναι δροσερά, ελαφριά στη γεύση και με μόλις 96 θερμίδες. Ένα παράδειγμα που ξεχωρίζει, είναι το Topo Chico Hard Seltzer το οποίο έρχεται στον ιδανικό συνδυασμό ανθρακούχου νερού και αλκοόλ και σε τρεις αυθεντικές γεύσεις: Tangy Lemon Lime, Cherry Acai και Tropical Mango.

Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό; Facebook Twitter

Το Topo Chico είναι εμπνευσμένο από το μεταλλικό νερό Topo Chico*, το οποίο διαθέτει 125 χρόνια ιστορία και αποτελεί δημοφιλή επιλογή για πολλούς επαγγελματίες μπάρμαν και mixologists στις ΗΠΑ και στην Λατινική Αμερική.  

*το προϊόν δεν περιέχει φυσικό μεταλλικό νερό

Παράλληλα, δεν περιλαμβάνει γλουτένη, ούτε και πρόσθετες γλυκαντικές ύλες ή συντηρητικά, ενώ κάθε συσκευασία έχει μόλις 96 θερμίδες.

Πότε πίνει κανείς ένα Topo Chico Hard Seltzer;

Το Topo Chico Hard Seltzer ταιριάζει ιδανικά με κάθε καθημερινή στιγμή. Από ένα ευχάριστο διάλειμμα χαλάρωσης στο σπίτι μετά τη δουλειά, μέχρι σε ένα video call με φίλους ή σε μία τέλεια οργανωμένη movie night, με τα απαραίτητα snacks.

Απολαύστε υπεύθυνα.

Τι είναι το Hard Seltzer και γιατί όλοι μιλούν γι' αυτό; Facebook Twitter

Πού μπορεί να το βρει κανείς;

Στην Ελλάδα, το Topo Chico Hard Seltzer διατίθεται από την Coca-Cola, σε συσκευασία κουτιού 330ml και σε τρεις μοναδικές γεύσεις: Tangy Lemon Lime, Tropical Mango και Cherry Acai, χωρίς γλουτένη, με μόλις 96 θερμίδες ανά συσκευασία, δύο γραμμάρια ζάχαρης και 4.7% αλκοόλ (ABV). Στην αλυσίδα Μy Μarket καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα Kiosky's στην Αττική, καθώς και μέσω των online καταστημάτων τους.

 

Ακολουθήστε το Topo Chico Hard Seltzer στα social: Instagram: @topochicohs Facebook: @TopoChicoHardSeltzerOfficialEurope και ανακαλύψτε το προϊόν στο topochico.gr.

Απολαύστε υπεύθυνα.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM