Tέσσερα πράγματα που μου αρέσουν πολύ

Facebook Twitter
0

Eπειδή ακόμα προσπαθώ να συνέλθω από την υπεροχοφανταστική εμπειρία του Sani Gourmet ώστε να μπορώ να την περιγράψω και με λόγια, ακολουθεί για σήμερα ένα ποστ bits and pieces (γρήγορο ναι, πρόχειρο όχι).

Μy drunk kitchen

Η Ηannah Hart είναι μία δημοσιογράφος η οποία μεταξύ άλλων κάνει αυτό που όλοι ξέρουμε, επιστήμη: μαγειρεύει πίνοντας.

Δεν είναι μυστικό ότι για μερικούς το μαγείρεμα είναι αφορμή για να ανοίξουμε ένα μπουκάλι κρασί το οποίο «θα χρησιμοποιήσουμε για το φαγητό» αλλά το πίνουμε πριν έρθουν οι καλεσμένοι. Η έτσι κι αλλιώς χαλαρωτική διαδικασία γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστική, ειδικά αν βάλεις και μουσική και καταλήξεις να τραγουδάς τα παλιά του Morrissey με ξύλινη κουτάλα για μικρόφωνο.

Το πρόβλημα που όλοι έχουμε παρατηρήσει είναι ότι η απόδοση πέφτει κατακόρυφα αφού πλέον δε μας νοιάζει αν ρόδισε, αν έδεσε, αν κάηκε με πιθανότητα να ξεχάσουμε αν έχουμε βάλει τελικά αλάτι ή όχι.

Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα από τη Hannah Hart με το κανάλι της στο Youtube στο οποίο προσπαθεί να φτιάξει κουλουράκια, brunch και άλλα δύσκολα ή εύκολα.

Έξτρα τιπ: αν καταφέρετε να μεθάτε σε στάνταρ βάση τους καλεσμένους σας πριν γίνει το φαγητό θα ανακηρυχτείτε σύντομα οι καλύτεροι μάγειρες του κόσμου. Σε μένα τουλάχιστον έχει πετύχει.

Αρχιτεκτονική φαγητού

Ο Gary Bryan είναι ένας φωτογράφος που φωτογραφίζει και φαγητό, αλλά διαφορετικά από τους άλλους. Το «διαφορετικά από τους άλλους» το λένε όλοι για όλους, αλλά τι να κάνουμε, αυτός είναι πραγματικά διαφορετικός. Κάνει γκοφρέτες να μοιάζουν με ουρανοξύστες και ντόνατ με νησιά. Ακολουθεί ένα δείγμα από τις καταπληκτικές φωτογραφίες του που έχουν χρησιμοποιηθεί από μεγάλες διαφημιστικές και φυσικά έχουν πάρει ένα κάρο βραβεία.

Οι επιρροές του είναι οι Terence Donovan, Guy Bourdin και Irving Penn.

 

Την αγαπώ και θέλω να την κάνω φίλη μου

Υπάρχουν food blogger και υπάρχουν και καλλιτέχνες που θα έφταναν στα ύψη ό,τι και να προσπαθούσαν. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και στην περίπτωση της Katie Qinn Davies από τη μακρινή Αυστραλία το ταλέντο φτάνει στο ταβάνι. Δεν πρόκειται για μαγειρικό μπλογκ, πρόκειται για τελειωμένο, κανονικό περιοδικό που τυχαίνει να είναι στο ίντερνετ και να μας προσφέρεται δωρεάν. Φυσικά είναι επαγγελματίας φωτογράφος (κάνει μπαμ) αλλά έχει εμπειρία και ταλέντο στο συνδυασμό γραμμάτων και εικόνων που φτιάχνουν ένα αποτέλεσμα με μία μοναδική ατμόσφαιρα. Εννοείται πως την έχουν ανακαλύψει τα περιοδικά και τα μεγάλα site που της δίνουν βραβεία συνεχώς.

 

Το καλύτερο είναι ότι τώρα έδειξε και το πρόσωπό της και αποδείχτηκε ότι είναι και κουκλάρα και συμπαθητική. Αναστεναγμός. Το βίντεο πρέπει να το δείτε στο μπλογκ της.

 

Το βιβλίο μαγειρικής του ΙΚΕΑ μοιάζει με ΙΚΕΑ

Πάλι φωτογραφίες; Ναι, πάλι. Αυτή τη φορά από το βιβλίο μαγειρικής του ΙΚΕΑ που έχω δει εδώ και πολύ καιρό –στο ίντερνετ, κυκλοφόρησε πέρυσι το χειμώνα- αλλά όλο δεν ξέρω που να το κολλήσω. Υποτίθεται ότι πρόκειται για συνταγές χωρίς λόγια που εγώ πάντως δε μπορώ να αναγνωρίσω. Αναγνωρίζω όμως το μοναδικό design που μου αρέσει πολύ.

Το βιβλίο λέγεται “Hembakat är Bäst” (το σπιτικό είναι το καλύτερο), οι φωτογραφίες είναι του Carl Kleiner και το styling της Evelina Braell.

 

YΓ: Mία μέρα, το ΙΚΕΑ θα αγοράσει την Apple

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ