Sani Gourmet '11

Facebook Twitter
0

Είμαι τρομερά χαρούμενη, διότι η καταπληκτική διοργάνωση που ως τώρα έβλεπα στον ύπνο μου, φέτος μου έκανε την τεράστια τιμή να με καλέσει για να δω και να φάω κάποια από λαχταριστά φαγητά της εβδομάδας. Πρόκειται για μοναδικό γεγονός και παραδεισένια ευκαιρία για όποιον τρώει, δηλαδή για όλους. To Food Daily είναι πολύ καινούριο οπότε η πρόσκληση είναι διπλά τιμητική. Δε θέλω να καμαρώσω, αλλά δε μπορώ και να κρατηθώ!

Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω στην τύχη μου. Θα είμαστε εκεί Παρασκευή και Σάββατο οπότε την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί σχετικό ποστ. Ως τότε, σας αφήνω με τις σχετικές πληροφορίες - και όσοι είσαστε κοντά, ή και όχι, ακόμα προλαβαίνετε!

 

H Νέα Ελληνική Κουζίνα

Η Νέα Ελληνική Κουζίνα είναι πραγματικότητα, και η ανάδειξη και τοποθέτησή της στον χάρτητης παγκόσμιας γαστρονομίας αποτελεί κυρίαρχο στόχο του Sani Gourmet. Το μοναδικόελληνικό γαστρονομικό event με διεθνή στάνταρ, χρόνια τώρα στηρίζει την προσπάθεια σπουδαίων Ελλήνων chef οι οποίοι εμπνέονται από τη γευστική παράδοση της χώρας μας,οδηγώντας την στη νέα της εποχή με τις παρεμβάσεις τους.


H Ελλάδα έχει μια σπουδαία διατροφική ταυτότητα, μια κουζίνα με λεπτές γεύσεις, αρώματακαι απίστευτη ποικιλομορφία, ανάλογη αυτής του εδάφους της. Μια κουζίνα δημιουργική,με επιρροές από διαφορετικές κουλτούρες χάρη στην προνομιούχο θέση της στο κέντροτης Μεσογείου, σημείο συνάντησης της Ανατολής με τη Δύση. Βασισμένη στην απλότητα –των υλικών και της παρασκευής- αναδεικνύει έναν απίστευτο πλούτο γεύσεων που τέρπουντον ουρανίσκο, γεύσεις που τα τελευταία χρόνια έχουν δεχθεί δημιουργικές επιρροές απόσπουδαίους Έλληνες chef, οι οποίοι αξιοποιώντας την παράδοση και εμπνεόμενοι από σύγχροναδημιουργικά ρεύματα εγκαινίασαν ένα νέο κεφάλαιο στη διατροφική παράδοση της χώρας μας.


Έτσι, το Sani Gourmet 2011 προσκαλεί τους ανθρώπους που και γνώση έχουν και εμπειρία καιπάθος να αναδείξουν τη σπουδαιότητα των ελληνικών γεύσεων, σε μια εβδομάδα δημιουργίαςμε άρωμα ελληνικό, σε μια εβδομάδα που θα εκθέσει σε όλο της το μεγαλείο την ελληνικήκουζίνα όπως έχει διαμορφωθεί μέσα από το δίπτυχο «παράδοση-εξέλιξη».


Αυτή τη χρονιά, η διοργάνωση εισάγει και ένα πέμπτο εστιατόριο, το Ουζερί του Sani BeachClub, το οποίο λόγω εξοπλισμού και θέσης – βλέπει όλο το ακρωτήρι της Σάνης - θα ενισχύσειτον όλον θεσμό. Έτσι από τις 13 μέχρι και τις 22 Μαΐου, στο Water Restaurant, στο Sea YouUp, στην Ντομάτα, στο Ουζερί και στο Byblos θα διοργανωθεί ένα φεστιβάλ με γνώμονα την Ελλάδα και τη νέα γαστρονομική της ταυτότητα.

Περισσότερα στο sanigourmet.grwww.saniresort.gr

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ