Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί

Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
0

Πριν καν περάσουν 20 μερες αφότου άνοιξε ο καινούργιος φούρνος Red Jane στα Χανιά και φιγουράρει στη λίστα του εμβληματικού T magazine των New York Times ως μία από τις πιο καυτές αφίξεις του καλοκαιριού. Τι είναι όμως ο φούρνος για τον οποίο όλοι μιλούν;

Είναι το τολμηρό πείραμα μιας ομάδας υπερταλαντούχων ανθρώπων που συναντήθηκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο του ’30, στην άσημη, απεριποίητη οδό Κυδωνίας Νο.101 και σκέφτηκαν ότι μπορείς να πουλάς ψωμί σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί  ― για πρώτη φορά.

Ο γνωστός από το επίσης φημισμένο για τους κομψούς πειραματισμούς του Ammos Hotel, hotelier Νίκος Τσεπέτης συνεργάστηκε με τον διεθνούς φήμης designer Michael Anastassiades και το αποτέλεσμα είναι ένας εντυπωσιακός και απόλυτα ισορροπημένος συνδυασμός της αίσθησης του δρόμου, του παλιού κτιρίου με την γεμάτη γκράφιτι και μισοσβησμένες επιγραφές πρόσοψη, το κόκκινο μάρμαρο-σήμα κατατεθέν του χώρου, τα custom made πλακάκια, τα μπρούτζινα design φωτιστικά και τον open-plan σχεδιασμό που επιτρέπει στον επισκέπτη να παρακολουθεί την ακατάπαυστη παρασκευή των ψωμιού και των γλυκισμάτων, που καταναλώνονται αμέσως μόλις μπουν στις προθήκες.

Το βιολογικό αλεύρι για τα ψωμιά στο Red Jane έρχεται από τους χανιώτικους Μύλους Κρήτης και παρασκευάζεται κατά το πλείστον από Ελληνικά σιτηρά. Ο head baker Σεραφείμ Καραντζιούνης και η ομάδα του δούλεψαν για 3 χρόνια πάνω στις συνταγές για τα ψωμιά και τις σφολιάτες με τον Eyal Schwartz, ενός από τους ιδρυτές του θρυλικού E5 Bakehouse στο Λονδίνο και τον ταλαντούχο ζαχαροπλάστη Κωνσταντίνο Κασιδόπουλο του Cannelait Paros. Ο coffee roaster Γιαννης Κλουβιδάκης φτιάχνει ισορροπημένα χαρμάνια φρέσκοψημένου καφέ με κόκκους από μικρές φάρμες στην Βραζιλία και Κολομβία.

Μην φύγετε χωρίς να πάρετε τη granola, το signature κρουασάν αμυγδάλου, τουλάχιστον ένα από τα υπέροχα σάντουιτς που κάνουν με τα προζυμένια τους ψωμιά και μαζί, δωρεάν, το τελευταίο τεύχος της Lifo 🙂.

Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Νίκος Κουκλάκης
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Σεραφείμ Καραντζιούνης και Eyal Schwartz. Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Νίκος Κουκλάκης
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ