Το πιο ακριβό cupcake του κόσμου

Facebook Twitter
3

Άλλη μια περίπτωση του «πιο ακριβού κάτι» εμφανίστηκε. Τι είναι αυτό που κάνει τον κόσμο να συναγωνίζεται για το πιο ακριβό φαγητό; Κι όμως, αυτές οι ανακοινώσεις κάνει το αίμα του κόσμου να βράζει, και για να ξεκινήσω από μένα, μου είναι αδύνατον να αντισταθώ στο κλικ.

Αυτή τη φορά, το πιο ακριβό κεκάκι: ονομάζεται «Ο Χρυσός Φοίνιξ» με υπότιτλο «το πιο ακριβό cupcake του κόσμου που τρώγεται». Δημιουργός είναι η Shafeena Yusuff Ali, πρόεδρος του ζαχαροπλαστείου-μπουτίκ Bloomsbury’s που άνοιξε πρόσφατα στο Ντουμπάι και το μίγμα γάλατος, αβγών, ζάχαρης και χρυσού κοστίζει 8.000 ευρώ. Αν εξαιρέσουμε το χρυσάφι (24Κ), το αλεύρι και το βούτυρο είναι βιολογικά από την Αγγλία, η σοκολάτα είναι Amedei Porcelana από την Ιταλία και η βανίλια από την Ουγκάντα. Για επιπλέον οπτική απόλαυση το γλυκό παρουσιάζεται σε ένα χρυσό πιάτο, συνοδευόμενο από χρυσό κουτάλι και φράουλες βουτηγμένες σε (μαντέψτε!) χρυσάφι.

Αν σας ενδιαφέρει, να ξέρετε ότι πρέπει να το παραγγείλετε 48 ώρες πριν και να το φάτε μέσα σε 15 λεπτά, γιατί η σοκολάτα λιώνει.

Ενσωματωμένη μηχανή εσπρέσο στο νέο μοντέλο της Φίατ

Η Φίατ ανακοίνωσε ότι το νέο της μοντέλο, 500L «θα είναι η μοναδική στάνταρ έκδοση αυτοκινήτου με ενσωματωμένη μηχανή εσπρέσο σε συνεργασία με την εταιρία Lavazza».

Οι αντιδράσεις ως τώρα είναι μάλλον περιπαιχτικές: το Gawker σχολίασε ότι «αν εξαιρέσουμε ότι μια επιπλέον συσκευή μέσα στο αυτοκίνητο αποσπάει την προσοχή, ότι αν πίνεις εσπρέσο περισσότερες στάσεις για ανακούφιση είναι απαραίτητες και ότι υπάρχει επιπλέον κίνδυνος να χύσεις καυτό καφέ επάνω σου, η ιδέα είναι αρκετά καλή.»

Πάντως η αμερικανική έκδοση δεν θα έχει την καφετιέρα για λόγους ασφάλειας.

Γεύση
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια