Το πιο ακριβό cupcake του κόσμου

Facebook Twitter
3

Άλλη μια περίπτωση του «πιο ακριβού κάτι» εμφανίστηκε. Τι είναι αυτό που κάνει τον κόσμο να συναγωνίζεται για το πιο ακριβό φαγητό; Κι όμως, αυτές οι ανακοινώσεις κάνει το αίμα του κόσμου να βράζει, και για να ξεκινήσω από μένα, μου είναι αδύνατον να αντισταθώ στο κλικ.

Αυτή τη φορά, το πιο ακριβό κεκάκι: ονομάζεται «Ο Χρυσός Φοίνιξ» με υπότιτλο «το πιο ακριβό cupcake του κόσμου που τρώγεται». Δημιουργός είναι η Shafeena Yusuff Ali, πρόεδρος του ζαχαροπλαστείου-μπουτίκ Bloomsbury’s που άνοιξε πρόσφατα στο Ντουμπάι και το μίγμα γάλατος, αβγών, ζάχαρης και χρυσού κοστίζει 8.000 ευρώ. Αν εξαιρέσουμε το χρυσάφι (24Κ), το αλεύρι και το βούτυρο είναι βιολογικά από την Αγγλία, η σοκολάτα είναι Amedei Porcelana από την Ιταλία και η βανίλια από την Ουγκάντα. Για επιπλέον οπτική απόλαυση το γλυκό παρουσιάζεται σε ένα χρυσό πιάτο, συνοδευόμενο από χρυσό κουτάλι και φράουλες βουτηγμένες σε (μαντέψτε!) χρυσάφι.

Αν σας ενδιαφέρει, να ξέρετε ότι πρέπει να το παραγγείλετε 48 ώρες πριν και να το φάτε μέσα σε 15 λεπτά, γιατί η σοκολάτα λιώνει.

Ενσωματωμένη μηχανή εσπρέσο στο νέο μοντέλο της Φίατ

Η Φίατ ανακοίνωσε ότι το νέο της μοντέλο, 500L «θα είναι η μοναδική στάνταρ έκδοση αυτοκινήτου με ενσωματωμένη μηχανή εσπρέσο σε συνεργασία με την εταιρία Lavazza».

Οι αντιδράσεις ως τώρα είναι μάλλον περιπαιχτικές: το Gawker σχολίασε ότι «αν εξαιρέσουμε ότι μια επιπλέον συσκευή μέσα στο αυτοκίνητο αποσπάει την προσοχή, ότι αν πίνεις εσπρέσο περισσότερες στάσεις για ανακούφιση είναι απαραίτητες και ότι υπάρχει επιπλέον κίνδυνος να χύσεις καυτό καφέ επάνω σου, η ιδέα είναι αρκετά καλή.»

Πάντως η αμερικανική έκδοση δεν θα έχει την καφετιέρα για λόγους ασφάλειας.

Γεύση
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ

σχόλια

3 σχόλια