Pie Shop: Οι φημισμένες πίτες του Γάλλου σεφ Dominique Perrot έφτασαν και στο Χαλάνδρι

Pie Shop: Οι φημισμένες πίτες του Γάλλου σεφ Dominique Perrot έφτασαν και στο Χαλάνδρι Facebook Twitter
Έχοντας εδραιώσει το πρώτο του κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, στη Βουλής, το Pie Shop πλέον απέκτησε το αδερφάκι του στο πολυσύχναστο Χαλάνδρι. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
0

Μπορεί η πίτα να γίνει ένα υγιεινό, ολόφρεσκο, υψηλής ποιότητας comfort food για όλη την οικογένεια; Μπορεί! Και το Pie Shop το αποδεικνύει εδώ και έναν χρόνο με συνέπεια και αγάπη, έχοντας στο τιμόνι δύο ευγενικές παρουσίες, τη Νάντα και την κόρη της, την Estelle.

Έχοντας εδραιώσει το πρώτο του κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, στη Βουλής, το Pie Shop πλέον απέκτησε το αδερφάκι του στο πολυσύχναστο Χαλάνδρι.

Στον πεζόδρομο της Ηρακλείου, παράλληλο της Αν. Παπανδρέου, προσφέρει εδώ και λίγο διάστημα μια μεγάλη γκάμα από χειροποίητες πίτες, φτιαγμένες όλες με επιλεγμένες πρώτες ύλες και φρέσκο γαλλικό βούτυρο, δίχως καθόλου συντηρητικά.

Μοναδικές γλυκές και αλμυρές σπιτικές πίτες, τάρτες και quiches, τις οποίες επιμελείται ο Γάλλος σεφ Dominique Perrot, διάσημος και με μεγάλη καριέρα, καθώς στο παρελθόν είχε διατελέσει και αρχιμάγειρας του τότε Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Μιτεράν.

Μοναδικές γλυκές και αλμυρές σπιτικές πίτες, τάρτες και quiches, τις οποίες επιμελείται ο Γάλλος σεφ Dominique Perrot, διάσημος και με μεγάλη καριέρα, καθώς στο παρελθόν είχε διατελέσει και αρχιμάγειρας του τότε Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Μιτεράν.

Οι πίτες στο Pie Shop είναι βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές απ' όλο τον κόσμο και μας ταξιδεύουν γευστικά, αναδεικνύοντας τη γαστρονομική κουλτούρα κάθε τόπου.

Pie Shop: Οι φημισμένες πίτες του Γάλλου σεφ Dominique Perrot έφτασαν και στο Χαλάνδρι Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO

Ανάμεσα στις αλμυρές, ξεχωρίζουμε τη Hornazo de Salamanca από την Ισπανία με jamón, χοιρινό φιλέτο και λουκάνικο chorizo, την Tomato Τart από την Κορέα με ντοματίνια, μοτσαρέλα, τσένταρ, φρέσκο κρεμμυδάκι και βασιλικό, τα Samoussas από την Αφρική με φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, πατάτα, τζίντζερ, κόλιανδρο, κύμινο και αρακά και τα Tequeños από το Περού με φρέσκο κοτόπουλο, καρότα, τζίντζερ και guacamole sauce.

Ενώ ανάμεσα στις πολλές και πεντανόστιμες γλυκιές τάρτες ξεχωρίζουμε ιδιαίτερα την Blueberry Ρie από την Αμερική, το καταπληκτικό Oronais από την Αλγερία και τη Lemon Tart από τη Γαλλία που πολλοί έχουν ψηφίσει ως την καλύτερη που μπορεί κάποιος να γευτεί στην Αθήνα!

Για το Pie Shop η ποιότητα, η δυνατή πρώτη ύλη και η υγιεινή διάσταση είναι απαραίτητα καθημερινά συστατικά στις φρεσκοψημένες, ολόφρεσκες πίτες του. Και όλα αυτά μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον και πάντα με τη συνοδεία ενός καφέ, μιας ζεστής σοκολάτας ή ενός καλού κρασιού.

Pie Shop: Οι φημισμένες πίτες του Γάλλου σεφ Dominique Perrot έφτασαν και στο Χαλάνδρι Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
Pie Shop: Οι φημισμένες πίτες του Γάλλου σεφ Dominique Perrot έφτασαν και στο Χαλάνδρι Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO

Info

Pie Shop

Ηρακλείου 3-5, Χαλάνδρι (Τρ., Τετ., Πέμ. & Κυρ. 9:00-20:00 / Παρ.-Σάβ. 9:00-23:00)

Bουλής 16, κέντρο (Δευτ.-Σάβ. 9:00-18:00)

FΒ: The Pie Shop Athens

Instagram: @thepieshopathens

Tripadvisor: The Pie Shop

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT