Πάμε για καφέ; – Τα coffee shops της νέας εποχής

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter
Στο Samba Crossroads μπορείς να απολαύσεις ethnic bites από την Κολομβία, ή να γευτείς cinnamon rolls με χειροποίητη μαρμελάδα ανανά που θυμίζει Λατινική Αμερική
0

Samba Crossroads

Ένα εξαιρετικό νέο πρότζεκτ με έμπνευση από τον καφέ.

Είναι αλήθεια ότι η ζωή είναι γεμάτη από σταυροδρόμια, ευτυχώς όμως κάποια από αυτά δεν σου προκαλούν κανένα δίλημμα ως προς το ποιον δρόμο να διαλέξεις. Το νέο πρότζεκτ της Samba Coffee Roasters, Samba Crossroads, είναι ο ολοκαίνουριος χώρος που χωρίς δεύτερη σκέψη θα σε οδηγήσει στο 7 της οδό Λασκαρίδου στους Αμπελόκηπους για να σου παρουσιάσει ένα μοναδικό concept βασισμένο στον καφέ – what else?

Εδώ θα βρεις όλα όσα έχει να σου προσφέρει το Coffee Roastery brand, που σημαίνει κόκκους απ’ όλον τον κόσμο που καβουρδίζονται όπως ακριβώς πρέπει και αναδεικνύονται χάρη στους έμπειρους baristi σε φλιτζάνια διαφορετικού προφίλ.

Όμως στο Crossroads ακόμα και η ανοιχτή κουζίνα προσαρμόζει τις γευστικές αναζητήσεις στην ιστορία «καφές», αφού όλα τα προϊόντα είτε αποτελούν χαρακτηριστικά street foods χωρών που φημίζονται για τις καλλιέργειες καφέ, είτε περιέχουν συστατικά με καταγωγή από τις χώρες αυτές, είτε περιέχουν καφέ στη συνταγή τους.

Στο Samba Crossroads μπορείς να απολαύσεις ethnic bites από την Κολομβία, ή να γευτείς cinnamon rolls με χειροποίητη μαρμελάδα ανανά που θυμίζει Λατινική Αμερική, ή ακόμα να συνοδεύσεις το αγαπημένο σου espresso με cookies που έχουν γεύση καφέ.

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Όλες οι προτάσεις, εξαιρετικές και πολύ προσεγμένες, ταιριάζουν απόλυτα στον χώρο που σχεδιάστηκε από τον Άρη Γιαννόπουλο (Work of Architects), προσφέροντας μια αισθητική που δεν συναντάς εύκολα. Κι όσο συμβαίνουν όλα αυτά καθημερινά στο ισόγειο, στον πρώτο όροφο διοργανώνονται σεμινάρια καφέ αλλά και οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση (από επαγγελματικές συναντήσεις μέχρι καλλιτεχνικές εκθέσεις), προσδίδοντας μια πολυμορφική έννοια στον χώρο.

Το Samba Crossroads είναι από εκείνα τα πρότζεκτ που σε κάνουν να νιώθεις πως η βόλτα στο κέντρο σε οδήγησε σε κάποια χώρα του εξωτερικού.

Λασκαρίδου 7, Αμπελόκηποι, 216 1005005, Facebook: Samba Coffee Roasters, Instagram: sambacoffeeroasters.crossroads 

Charlie's Coffee Boutique

Specialty Coffee και special γλυκά.

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter
19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Το Charlie’s Coffee Boutique, με τ’ όνομά του, λέει αλήθεια. Είναι μια boutique του καφέ που κάνει τις γεύσεις να μοιάζουν καινούργιες και τα αρώματα να σε εκπλήσσουν με την έντασή τους. Ο specialty coffee που θα απολαύσεις στο 148 της Παπαδιαμαντοπούλου είναι μια αναπάντεχη αποκάλυψη που σε οδηγεί σε νέες αναζητήσεις σε ό,τι αφορά την κατηγορία. Γιατί αν μέχρι τώρα απλώς σου άρεσε ο καφές, το Charlie’s Coffee Boutique θα σε κάνει να τον λατρέψεις σε όλες τις εκδοχές του.

Στα must try, ο cold brew που κάθε μέρα φτιάχνεται από διαφορετική ποικιλία, προσφέροντας έναν παγωμένο καφέ φίλτρου που μοιάζει με λικέρ! Όσο για τα blends που θα απολαύσεις, οι μονοποικιλιακές επιλογές που προσφέρονται δεν είναι σχεδόν ποτέ λιγότερες από πέντε, για να διαλέξεις τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στη γεύση σου.

Δίπλα στον εξαιρετικό καφέ θα βρεις μια σειρά από φανταστικά γλυκά που θα τα δοκιμάσεις όλα –όλα όμως–, γιατί εδώ η επιλογή είναι δύσκολη. Banana bread, cinnamon roll, μπάμπκα με πραλίνα αλλά και κέικ matcha με βανίλια και λεμόνι είναι κάποιες από τις λαχταριστές προτάσεις του Charlie’s που προσφέρονται ολόφρεσκες.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το brownie με κολοκύθι και το vegan donut φούρνου με σπιτική μαρμελάδα αλλά και τα cookies βανίλια και σοκολάτα που θα βρεις τόσο στην κανονική εκδοχή τους όσο και στη vegan παραλλαγή που θα λατρέψεις, ακόμα κι αν δεν είσαι φαν αυτής της διατροφής.

Εξάλλου, στο Charlie’s όλα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με ζαχαροπλάστη και vegan chef, που σημαίνει πως, ό,τι κι αν δοκιμάσεις, κρύβει από πίσω του μελέτη, γνώση και κυρίως πολλή αγάπη, ώστε να δημιουργεί μια εξαιρετική εμπειρία καφέ.

Παπαδιαμαντοπούλου 148, Ζωγράφου, 211 4100522, Facebook: Charlie’s Coffee Boutique, Instagram: charliescoffeeboutique 

Caffe L'Antico

Εμπειρία ενός αιώνα στον καφέ.

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Η εμπειρία του Caffè L’Antico υπερβαίνει τη γεύση. Η ιστορία ξεκινά το 1490, στο κάστρο Montecuccoli degli Erri στη Μόντενα της Ιταλίας, το οποίο χρησίμευσε και ως κατοικία του Ναπολέοντα Γ’ το 1856. Αυτό το κάστρο του 15ου αιώνα είναι το οικογενειακό σπίτι της οικογένειας του Caffè L’Antico και είναι το σύμβολο της εταιρείας που σήμερα αποτελείται από coffee roasters τέταρτης γενιάς. Η πολυετής εμπειρία εγγυάται πλούσια, πλήρη και γεμάτα σώματα χαρμάνια με σταθερά χαρακτηριστικά από την παραγωγή έως την κατανάλωση στο σπίτι ή στο αγαπημένο σου κατάστημα. 

Ο Caffè L’Antico διαφοροποιείται στην επεξεργασία του προϊόντος με ένα παραδοσιακό, αργό ψήσιμο δεκαοκτώ λεπτών, με μια διαδικασία ψύξης μέσω αέρα και με την απομάκρυνση επιβλαβών ατμών που σχηματίστηκαν κατά τη διαδικασία ψησίματος, χαρακτηριστικά που διακρίνουν την ποιότητα του προϊόντος και προσδίδουν έντονα αρώματα και γεύση στον καφέ που φέρει αυτό το όνομα.

Η φιλοσοφία της εταιρείας βασίζεται στη διατήρηση των παραδοσιακών, αυθεντικών μεθόδων παραγωγής του καφέ σε συνδυασμό με τις πιο σύγχρονες διαδικασίες διασφάλισης του αρτιότερου αποτελέσματος των προϊόντων.

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Τα 110 χρόνια εμπειρίας του Caffè L’Antico παντρεύονται με τις υψηλότερες προδιαγραφές που ορίζονται από τους διεθνείς οργανισμούς, IFS FOOD, Organic, Fairtrade, Rainforest Alliance, ξεκινώντας από την καλλιέργεια, προχωρώντας στην παραγωγή και φτάνοντας τελικά σε ένα φλιτζάνι espresso που εμπεριέχει όλα τα παραπάνω.

Ο Caffè L’Antico, με εμπειρία ενός αιώνα, εξελίσσει την παράδοση και φέρνει premium προϊόντα, μεταφέροντας τη μοναδική εμπειρία του αυθεντικού ιταλικού espresso στην πόρτα σου. Στο eshop.goddcoffee.gr έχεις πρόσβαση στην ευρεία γκάμα των προϊόντων που διαθέτει.

Κάψουλες συμβατές με Nespresso και Lavazza, pods, καφές αλεσμένος, μόκα και σε κόκκο, μονοποικιλιακοί για τους πιο εξεζητημένους πελάτες, τσάι και σοκολάτα σε διάφορες γεύσεις, καθώς και αξεσουάρ καφέ είναι οι επιλογές που σου προσφέρει το ηλεκτρονικό κατάστημα, όπου κάθε παραγγελία πραγματοποιείται με άνεση, ταχύτητα και ασφάλεια μέσα σε ένα όμορφο, λειτουργικό και φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον. 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ, eshop, Facebook @caffelanticogreece, Instagram @caffelanticogreece

Faba coffee roasters

Εδώ ο καφές γίνεται τονωτική ένεση χαράς.

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Ακόμα κι αν ο δρόμος σου δεν περνά από τη γειτονιά του Αρείου Πάγου, τώρα έχεις έναν καλό λόγο να ακολουθήσεις την Κυρίλλου Λουκάρεως μέχρι το νούμερο 43. Κι αν δεν θυμάσαι το νούμερο, δεν πειράζει, γιατί το Faba Coffee Roasters θα το καταλάβεις από μακριά, αφού ξεχωρίζει με την καθαρή, μίνιμαλ αισθητική του –την έχει επιμεληθεί η καλλιτέχνις Μαγδαλένα Ζώτου– αλλά και με τα αρώματα καφέ που σε «χτυπάνε» ξαφνικά σαν μικρές τονωτικές ενέσεις. Το specialty coffee shop, που σερβίρει εδώ και δύο χρόνια το δικό του blend, παραμένει σταθερή αξία, αν θέλεις πραγματικά να απολαύσεις τη γεύση του καφέ.

To Faba έχει τον δικό του τρόπο να σε μεταφέρει σε μακρινά μέρη, αφού εδώ θα συναντήσεις καφέ απ’ όλες τις χώρες που φημίζονται για τις καλλιέργειές τους, με δύο σταθερές επιλογές specialty ένα blend και ένα guest που εναλλάσσεται κάθε τόσο. Αλλά και στο retail του Faba Coffee Roasters μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πέντε με έξι διαφορετικές προτάσεις για να μεταφέρεις στο σπίτι την εμπειρία του specialty coffee που σε κάνει να αναθεωρήσεις όσα ήξερες για την αγαπημένη σου συνήθεια.

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Ό,τι κι αν επιλέξεις για το φλιτζάνι σου, αξίζει να το συνοδεύσεις με κάποιο από τα εξαιρετικά γλυκά και σνακ του Faba που παρασκευάζονται καθημερινά με εμμονή στην τελειότητα. Τα μάφιν –μην ξεχάσεις το carrot cake με cheese cream–, οι energy bars που έχουν φανατικούς, τα κρουασάν αλλά και τα χειροποίητα σάντουιτς με ολόφρεσκα υλικά είναι κάποιες από τις προτάσεις του Faba που θα απολαύσεις σε έναν χώρο όπου ο καφές γίνεται αφορμή για μια στάση αισιοδοξίας που σου κλείνει το μάτι μέσα στην καθημερινότητα.

Κυρίλλου Λουκάρεως 43, 211 414 6449, Facebook: Faba Coffee Roasters, Instagram: faba_coffee_roasters 

Beauty Killed The Beast

Σταθερή αξία στον καφέ, που δεν θα αποχωριστείς ούτε φέτος.

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Ανάμεσα στις σημαντικές επιλογές που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου, το στέκι που θα σου προσφέρει τον αγαπημένο σου καφέ μοιάζει με την επιλογή ενός καλού φίλου που θα σου προσφέρει πάντα αυτό που χρειάζεσαι.

Το Beauty Killed The Beast είναι αγαπημένο σημείο που σε ξυπνάει καθημερινά με ένα φλιτζάνι specialty coffee που φέρει την υπογραφή της Wisecup Coffee Roasters. Οι κόκκοι που αναδίδουν καθημερινά τα αρώματά τους –πριν ακόμα φτάσουν να κατακτήσουν τη γεύση– έρχονται από τη Sul De Minas της Βραζιλίας, μια περιοχή που παράγει καφέ και εκτείνεται από τα σύνορα του Sao Paulo, στα δυτικά, μέχρι την περιοχή Matas de Minas στα ανατολικά.

Από κει καταφθάνει ο μονοποικιλιακός καφές που καβουρδίζεται από τη Wisecup και μέσα από μια εντελώς φυσική επεξεργασία καταλήγει να προσφέρει ένα γεμάτο σώμα με νότες μαύρης σοκολάτας και αρώματα ξηρών καρπών. Ναι, όλα αυτά περιέχονται στην καθημερινή εμπειρία καφέ που θα ζήσεις στο Beauty Killed The Beast.

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Μια εμπειρία που ολοκληρώνεται με το εξαιρετικό brunch –καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα– με δημιουργικά πιάτα που θα σε ενθουσιάσουν. Στις προτάσεις που πρέπει να δοκιμάσεις είναι και ο cold brew της First Brew που σερβίρεται συσκευασμένος σε γυάλινο μπουκάλι 200 ml, για να μπορείς να τον πάρεις μαζί σου.

Το Beauty Killed The Beast είναι η σταθερή αξία που σε καλωσορίζει σε έναν μεγάλο, εντυπωσιακό χώρο που διατηρεί αναλλοίωτη την κομψότητα του νεοκλασικού κτιρίου, για να μπορείς να κάθεσαι με ασφάλεια, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, ενώ, αν προτιμάς τον πεζόδρομο, τον χειμώνα θα ζεσταθείς κάτω από τις σόμπες, καθώς απολαμβάνεις τον αγαπημένο σου καφέ. 

Παραμυθίας 14, Κεραμεικός, 6980049924, Facebook: Beauty-Killed-the-Beast, Instagram: beauty_killed_the_beast 

ΝΕΚΤΑΡ

Εδώ και 70 χρόνια δίνει προτεραιότητα στον καφέ. 

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Μια οικογενειακή υπόθεση μπορεί να γίνει επιτυχημένη επιχείρηση, και μάλιστα να διατηρεί μέσα στα χρόνια εκείνες τις αρχικές αξίες που χάραξαν τον δρόμο της εξέλιξης. Η εταιρεία ΝΕΚΤΑΡ εδώ και 70 χρόνια διαγράφει μια σημαντική πορεία στον χώρο του καφέ που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και ικανοποιεί τις παγκόσμιες προδιαγραφές σε ποιότητα, συσκευασία και καινοτομία.

Με αφετηρία την καρδιά του Άργους και τη δημιουργία του καφεκτοπτείου ΝΕΚΤΑΡ από τους Γεώργιο και Σπυριδούλα Νεοφωτίστου, η εταιρεία πέρασε στη Βαρβάρα Νεοφωτίστου και σήμερα βρίσκεται στα ικανά χέρια της  Ίριδας Κατσαρού που ως τρίτη γενιά συνεχίζει να υλοποιεί το όραμα των ιδρυτών της, διαφοροποιώντας και εξελίσσοντας την εμπειρία του καφέ. 

Το πάθος, η ποιότητα, η ακεραιότητα και η αξία της οικογένειας παραμένουν πάντα οδηγός σε αυτή την πορεία. Με μια σύγχρονη, πλήρως αυτοματοποιημένη μονάδα παραγωγής που δημιουργήθηκε το 2008 στις Μυκήνες, η ΝΕΚΤΑΡ προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανώτερη γεύση που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα και σε τριάντα δύο χώρες του εξωτερικού.

Ελληνικός καφές αλεσμένος σε μυλόπτερα, μια παραδοσιακή συνταγή από το 1951, από επιλεγμένες ποικιλίες απ’ όλο τον κόσμο. 

Έξι χαρμάνια ελληνικού καφέ που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τον μη κυβερνητικό οργανισμό Wise Greece, εμπνευσμένα από τη φύση και τα αρώματα της Ελλάδας: μαστίχα, μαστίχα - τριαντάφυλλο, περγαμόντο, κάρδαμο, κάστανο, μήλο - κανέλα. 

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Καφές φίλτρου από εκλεκτές ποικιλίες καφέ που προκαλούν τις αισθήσεις σου με αρώματα που σε προκαλούν να τα ανακαλύψεις: σοκολάτα, κάστανο, καραμέλα, φουντούκι, βανίλια. 

Μια σειρά από βιολογικούς καφέδες (ελληνικός, espresso και φίλτρου) από πιστοποιημένες φάρμες βιολογικής καλλιέργειας. 

Σημαντική θέση ανάμεσα στους καφέδες κατέχει η σειρά Dieci Espresso που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με ιταλικά εργοστάσια παραγωγής espresso, ενώ ταυτόχρονα ξεχωρίζουν τα αφεψήματα από ελληνικά βότανα.

Οι διακρίσεις της εταιρείας πολλές. Πρώτη θέση για τον παραδοσιακό ελληνικό, ανάμεσα στα 100 καλύτερα ελληνικά προϊόντα το 2012, 1η θέση στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ελληνικού Καφέ το 2012, 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καφέ SCAE της Βιέννης.

Μάλιστα, στον διαγωνισμό ανώτερης ποιότητας τροφίμων και ποτών Taste Olymp Awards 2021 βραβεύτηκαν ο ελληνικός παραδοσιακός καφές, ο ελληνικός αρωματικός περγαμόντο, ο Νektar Βιολογικός espresso, ο Dieci Espresso και τα αφεψήματα βοτάνων ΝΕΚΤΑΡ. Βραβεία που έρχονται απλώς να επιβεβαιώσουν την εμμονή στην ποιότητα και τη συνεχή εξέλιξη.

Κυρίως όμως επιβεβαιώνουν αυτό που θέτουν ως στόχο οι άνθρωποι της ΝΕΚΤΑΡ: «Μέσα από τα χαρμάνια καφέ και τα ροφήματά μας κάθε άνθρωπος να βρει το δικό του ΝΕΚΤΑΡ. Αυτό που του φτιάχνει τη διάθεσή του, του κρατάει συντροφιά και του ταιριάζει στη γεύση. Από το 1951 διαφοροποιούμε και εξελίσσουμε την εμπειρία του καφέ».

www.nektarcafe.gr, facebook: Nektar Roasting Co, instagram: @nektar_roasting 

A tot

Θα σε κάνει να λες «έχω πάει κι εγώ εκεί!».

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter
19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Μικρό, αλλά θαυματουργό. Αυτή είναι η φράση που ταιριάζει τέλεια στο A tot. Κι όταν λέμε θαυματουργό, εννοούμε εκείνο που θα σου προσφέρει μικρά καθημερινά θαύματα της κατηγορίας specialty coffee. Αυτό, άλλωστε, ήταν το όνειρο της Ρεβέκκας και του Παναγιώτη που δημιούργησαν ένα μικροσκοπικό και χαριτωμένο στέκι μέσα στο οποίο χωράει όλη η αγάπη και η εξειδίκευση πάνω στον καφέ – μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό που κάνει την εμπειρία μοναδική!

Οι καφέδες της Samba πρωταγωνιστούν, με ένα blend ροής και τουλάχιστον πέντε μονοποικιλιακούς σε καθημερινή βάση να σε προκαλούν να τους γνωρίσεις. Αιθιοπία, Ελ Σαλβαδόρ, Κολομβία, Περού, κόκκοι απ’ όλο τον κόσμο αλέθονται επί τόπου στον μύλο του Α tot και σε παρασύρουν σε ένα μαγικό ταξίδι αρωμάτων και γεύσης.

Εννοείται ότι για τους vegan υπάρχει επιλογή από γάλατα Sproud –αρακά, βρώμης ή αμυγδάλου–, ενώ θα βρεις μικρά vegan treats –εξαιρετικά energy balls, raw vegan cakes, τάρτες και μπάρες χωρίς ζάχαρη και γλουτένη– αλλά και πεντανόστιμα cookies σε κανονική και vegan εκδοχή. Γιατί ένας μονοποικιλιακός πρέπει να συνοδεύεται από ένα εξαιρετικό σνακ που ολοκληρώνει την απόλαυση. (Σύντομα έρχονται και οι αλμυρές γεύσεις, οπότε stay tuned).

«Α tot» σημαίνει «παιδάκι» κι αυτό έχει να κάνει με το μέγεθός του, όχι όμως με την προχωρημένη άποψη και την υψηλή ποιότητα σε ό,τι έχει να σου προσφέρει. Ένα στέκι στο κέντρο της Αθήνας, που φτιάχτηκε για να σου μένει χαραγμένο στο μυαλό ως μια αναπάντεχη έκπληξη στο κέντρο της πόλης!

Λέκκα 28, Αθήνα, 210 3222426, Facebook: A Tot, Instagram: atot.athens 

Motiv

Το κίνητρο που ψάχνεις για να απολαύσεις μια ξεχωριστή εμπειρία καφέ.

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Αν είσαι από αυτούς που το πρωί σηκώνονται, ανυπομονώντας να πιουν έναν πραγματικά καλό καφέ –ξέρεις, αυτόν που δεν σε ξυπνά απλώς αλλά σου φτιάχνει τη διάθεση–, τότε σίγουρα  περνάς από Εμμανουήλ Μπενάκη. Εκεί, στο νούμερο 20 θα βρεις το γνωστό στέκι που εδώ και έξι χρόνια σού προσφέρει αυτό ακριβώς που ζητάς και πλέον το κάνει εντελώς ανανεωμένο, μέσα από ένα φανταστικό rebranding.

Το Motiv είναι το κίνητρο που ζητάς για να ξεκινήσεις τη μέρα σου και θα το βρεις μέσα από την εξαιρετική συνταγή blend που σε γεμίζει με τα αρώματα και την πλούσια γεύση της, ενώ οι καφέδες από φρέσκιες σοδειές καταφθάνουν κάθε τόσο στο Motiv για να προσφέρουν εναλλακτικές που κάνουν την καθημερινότητα πιο ενδιαφέρουσα.

Πέρα από τον specialty coffee που θα απολαύσεις στον χώρο ή take away, στο retail corner θα βρεις σακουλάκια των 250 γρ. με το house blend αλλά και εξαιρετικούς μονοποικιλιακούς που θα σε κατακτήσουν χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά τους, αλλάζοντας για πάντα την εμπειρία καφέ στο σπίτι.

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Εκτός από αυτό, το Motiv θα σου προτείνει προϊόντα πρωινού διαλεγμένα προσεκτικά, όπως μέλι, τσάι, γκρανόλα και άλλα. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα πεντανόστιμα γλυκά που προσφέρονται ολόφρεσκα για να συνοδεύσεις τον καφέ σου – must try το vegan banana bread! Το Motiv αντιπροσωπεύει επάξια το όνομά του, αφού σε κάνει να νιώθεις καθημερινά πως μια ομάδα βρίσκει κίνητρο για να γίνεται καλύτερη και σε καλωσορίζει σε μια μοναδική εμπειρία καφέ στο κέντρο της πόλης.

Εμμανουήλ Μπενάκη 20, 210 3810899, Facebook: Motiv, Instagram: motivathens

Lot51

Specialty coffee και σε cold brew.

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter
19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Αν είσαι coffee lover, τότε το Lot51 το ξέρεις πολύ καλά και όχι μόνο, αφού έχεις μυηθεί ήδη στα μυστικά του specialty coffee που εδώ τιμάται δεόντως μέσα από τις επιλογές του roasterγ Area51. Οι single origin από τη Βραζιλία και την Κολομβία είναι καθημερινή επιλογή ροής, ενώ κάθε τόσο στο μενού εναλλάσσονται οι διαφορετικές χώρες προέλευσης, ώστε να υπάρχει συνεχώς κάτι νέο να δοκιμάσεις, διευρύνοντας τη γευστική σου γνώση και εμπειρία στην κατηγορία «καφές».

Εκείνο που ίσως δεν έχεις δοκιμάσει και οφείλεις να το γευτείς επειγόντως, αν σέβεσαι τον τίτλο του coffee drinker, είναι ο cold brew που παρουσιάζει το Lot51 μέσα σε κουτάκια αλουμινίου με το δικό του brand.

Πρώτη επισήμανση: η συσκευασία τα σπάει, εκφράζοντας απόλυτα το design και την αισθητική του χώρου που έχουμε αγαπήσει. Δεύτερη επισήμανση: η συσκευασία αλουμινίου είναι 100% ανακυκλώσιμη, κάτι που συμφωνεί με την οικολογική φιλοσοφία του Lot51, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής γι’ αυτόν εξαιρετικό specialty coffee. Και το πιο σημαντικό, όλη η εμφιάλωση γίνεται από το Lot51, στη δική του μονάδα, που εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα και προσοχή, ώστε αυτό που θα φτάσει στα χέρια σου ή, μάλλον, στη γεύση σου, να είναι μοναδικό!

Οι vegans απολαμβάνουν κάθε επιλογή τους, αφού εδώ προσφέρονται διαφορετικά γάλατα, π.χ. βρώμης, καρύδας, αρακά ή αμυγδάλου, και φυσικά θα τη συνοδεύσεις με σνακ όπως η vegeterian μπάρα με φιστικοβούτυρο, το περίφημο cinnamon roll και η τέλεια μπάμπκα. Όλα χειροποίητα και προσεγμένα, με ζύμες που ωριμάζουν αργά, για να δώσουν την τέλεια γεύση. Το Lot51 παραμένει το coffee shop που αλλάζει την εμπειρία του καφέ.

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια, 6937 337066, Facebook: LOT51, Instagram: lot.51, www.lot51.gr 

Omsom

Σου γνωρίζει τον καφέ μέσα από τις εντάσεις του.

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Omsôm σημαίνει ένταση. Κι αν νομίζεις ότι η λέξη είναι σουηδική, μάλλον είναι επειδή σε παρασύρει ο scandinavian style χώρος που, εκτός από τον σχεδιασμό, ξεχωρίζει χάρη στο in house καβουρδιστήρι του. Όχι, Omsôm είναι η ένταση στα βιετναμέζικα κι αυτό δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το specialty coffee shop που, τιμώντας το όνομά του, παίζει με τις εντάσεις του καφέ και ταυτόχρονα με τη γευστική σου συνήθεια.

Στην ένταση 1 θα βρεις καφέδες ισορροπημένους και γλυκόπιοτους, που δεν ξεφεύγουν σε οξύτητα. Εδώ τα εδάφη της Βραζιλίας προσφέρουν τον καφέ ροής, ενώ οι fully washed κόκκοι της Κολομβίας αποτελούν επιπλέον επιλογή της κατηγορίας.

Η ένταση 2 περιλαμβάνει καφέδες από την Αφρική, οι οποίοι, χάρη στo omni καβούρδισμά τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για espresso όσο και για καφέ φίλτρου, προσφέροντας πιο πλούσια σώματα. Η Κένυα και η Αιθιοπία πρωταγωνιστούν ως χώρες προέλευσης.

Έπειτα έρχεται η ένταση 3 να δώσει ένα φλιτζάνι υψηλής οξύτητας με πλούσια αρώματα χάρη στις ειδικές επεξεργασίες που έχουν προηγηθεί. Οι κόκκοι από την Κόστα Ρίκα περνούν από αναερόβια ζύμωση (anaerobic fermentation), αναδίδοντας τη γεύση της κανέλας και του μήλου, ενώ ο καφές Colombia, μετά την επεξεργασία carbonic maceration, θυμίζει έντονα χυμό φρούτων, με την παπάγια και το μάγκο να πρωταγωνιστούν στην επίγευση.

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Αυτόν τον καφέ θα μπορείς να δοκιμάσεις στο Coffee Festival, στο περίπτερο Lamarzocco, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, ενώ όλες οι εντάσεις προσφέρονται προς απόλαυση καθημερινά στο Omsôm. Στο retail corner του μπορείς να επιλέξεις αυτόν που σου ταιριάζει για το σπίτι, ενώ σύντομα ετοιμάζεται η χονδρική πώληση, γιατί, όταν κάτι είναι πραγματικά καλό, πρέπει να διαδίδεται.

Κύπρου 14, Περιστέρι, 210 5717600, Facebook: Omsôm, Instagram: omso_m

Grind

Σου υπόσχεται ότι θα πιεις τέλειο καφέ!

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά! Καταρχάς είναι Γκράιντ και όχι Γκριντ. Το όνομά του σημαίνει «άλεση». Είναι specialty coffee shop. Και βρίσκεται ακριβώς στο σημείο όπου οι δυο φίλοι που το δημιούργησαν έδιναν ραντεβού ως έφηβοι. Ήδη θέλεις να πας και να γνωρίσεις το Grind του Βασίλη και του Θωμά, που ως κολλητοί από το δημοτικό έδωσαν την ιερή pinky promise και έβαλαν το ταλέντο και τις γνώσεις τους για να προσφέρουν ένα στέκι όπου θα απολαύσεις μικρές καθημερινές εκπλήξεις.

Οι καφέδες της Kudu θα σε γοητεύσουν με τα αρώματα και τη γεύση τους, που μπορείς να ταιριάξεις στα δικά σου γούστα. Γιατί, εκτός από το blend Βραζιλίας που βρίσκεται στην καθημερινή ροή, το Grind έχει να σου προτείνει μια σειρά από μονοποικιλιακούς με χώρες καταγωγής την Αιθιοπία και την Κολομβία, οι οποίοι εναλλάσσονται για να προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αν, μάλιστα, παραγγείλεις cappuccino, σε περιμένει η αναπάντεχη έκπληξη τoυ latte art που ο Βασίλης γνωρίζει καλά και τη μοιράζεται με κάθε ευκαιρία!

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Στα συνοδευτικά θα πρέπει να δοκιμάσεις το banana bread και το cinnamon roll που έχουν ήδη φανατικό κοινό, ενώ οι vegan θα βρουν το εξαιρετικό γάλα από πρωτεΐνη αρακά της Sproud για να απολαύσουν όπως πρέπει τον δικό τους καφέ. Στο Grind θα επιστρέψεις ξανά και ξανά για να πάρεις έναν καταπληκτικό coffee to go και θα τον γευτείς μέσα στο minimal κυπελλάκι με το λογότυπο, που σημαίνει «υπόσχεση». Κι αυτός ο καφές θα σου αρέσει πολύ! Promise!

Αγίας Γλυκερίας 75, Πετρούπολη, Facebook: GrindAth, Instagram: grind_ath 

Eighteenscreen Micro Roastery / Wine & Nuts

Η καθημερινή συνήθεια γίνεται αυθεντική απόλαυση.

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter
19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Όταν δοκιμάσεις έναν καφέ που θα ξυπνήσει όλες σου τις αισθήσεις, να είσαι σίγουρος ότι θα καταλάβεις πως κάτι διαφορετικό συμβαίνει, κάτι που ξεπερνά τη συνήθεια και γίνεται εμπειρία απόλαυσης.

Στο Eighteenscreen ο Γιάννης Γκιουρτζιάν φροντίζει ώστε η επαφή με τον αγαπημένο σου espresso να είναι μια αναπάντεχη έκπληξη. Κι αυτό ισχύει ακόμα κι αν είσαι θαμώνας, αφού κάθε φορά ένα διαφορετικό χαρμάνι έχει να σου παρουσιάσει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά, τα αρώματα και τη γεύση του, όπου παντρεύονται αρμονικά στοιχεία που διαδέχονται το ένα το άλλο.

Εδώ, άλλωστε, δεν θα βρεις απλώς ένα blend αλλά μια σειρά από μονοποικιλιακούς, single origin ακόμα και single estate από διαφορετικές καλλιέργειες, που επιλέγονται ανάλογα με την εποχή. Γιατί η επιλογή των εκλεκτών κόκκων είναι η αρχή μιας διαδικασίας –το λες και ταξίδι– που καταλήγει σε ένα ισορροπημένο φλιτζάνι με πλούσιο σώμα.

Ο Q Grader Γιάννης Γκιουρτζιάν ακολουθεί ή, μάλλον, σχεδιάζει αυτό το ταξίδι σε κάθε λεπτομέρεια. Στην επιλογή ροής θα συναντήσεις ένα ιδιαίτερο sweet blend που αναδεικνύεται μέσα από την τέχνη του barista αλλά και με τη βοήθεια του εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας που ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Ακριβώς δίπλα στο Eighteenscreen θα βρεις το Eighteenscreen wine & nuts με φρεσκοψημένους ξηρούς καρπούς, αποστάγματα, μπίρες τοπικών ζυθοποιών και εισαγωγής και μια πλούσια κάβα από κρασιά του ελληνικού και ξένου αμπελώνα. Δύο σημεία που φέρουν την ίδια υπογραφή και μαζί την ίδια επιμονή στην ποιότητα, μετατρέποντας τις καθημερινές συνήθειες σε μικρές, πολύτιμες απολαύσεις.

Eighteenscreen Micro Roastery, Τζαβέλλα 88, Πειραιάς, 210 4120631, FacebookInstagram, www.eighteenscreen.gr // Eighteenscreen Wine & Nuts, Τζαβέλλα 90, Πειραιάς 

Foyer Espresso Bar

To design και η γεύση συνδυάζονται σε ένα καλλιτεχνικό στέκι.

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter
19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Το Foyer Espresso Bar είναι ακριβώς αυτό που λέει. Ένα φουαγέ που δεν βρίσκεται τυχαία στο καλλιτεχνικό κέντρο της Αθήνας, για να συμπληρώσει την ατμόσφαιρα του σημείου. Καλλιτέχνες, λάτρεις των τεχνών και περαστικοί συναντιούνται σε έναν χώρο που θυμίζει Κεντρική Ευρώπη με το στήσιμό του, αλλά και τη φιλοσοφία που πρεσβεύει.

Φυσικά, ο καφές που θα πιεις είναι εξαιρετικός και έρχεται από επιλεγμένους coffee roasters της Ευρώπης και του κόσμου. Μπορείς να τον γευτείς στο φλυτζάνι σου ή να αγοράσεις για το σπίτι από το retail corner. Αυτό το σημείο του Foyer Espresso Bar σε εντυπωσιάζει, αφού μοιάζει με διαγωνισμό packaging και όποιος έχει κόλλημα με το design θα ενθουσιαστεί.

Άλλωστε, αυτό ισχύει σε όποια γωνιά κι αν στρέψεις το βλέμμα σου. Τα ράφια με καλλιτεχνικά περιοδικά και τις ειδικές εκδόσεις για τον καφέ αποκαλύπτουν την intellectuel προσωπικότητα του χώρου που, κατά τ’ άλλα, είναι εντελώς μίνιμαλ, ώστε να σε ξεκουράζει από τη φασαρία του κέντρου.

Τα γλυκά και τα σνακ συνοδεύουν εξαιρετικά τον καφέ του Foyer Espresso Bar, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως στο online store, που αντιπροσωπεύει την ξεχωριστή του εικόνα, μπορείς να βρεις όλους τους καφέδες, τον εξοπλισμό αλλά και αξεσουάρ (είπαμε, design rules!) που θα φέρουν στη ζωή σου μια αυθεντικά hype ποιότητα.

Πανεπιστημίου 46, Αθήνα, 210 3800047, www.foyerespressobar.com, Facebook: Foyer Espresso Bar, Instagram: foyer.espressobar 

Barato Speciality Coffee

Μοιράζεται τη γνώση του καφέ.

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Αν δεν έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα την εμπειρία του specialty coffee, τότε η αγάπη σου για τον καφέ έχει ένα μεγάλο κενό. Όσο κι αν νομίζεις ότι απολαμβάνεις τον αγαπημένο σου espresso, θα αναθεωρήσεις μόλις δοκιμάσεις τις γεύσεις των blends που θα βρεις στο Barato. Ένα ξεχωριστό στέκι όπου ο καφές αναδεικνύεται σε επιστήμη, και όχι άδικα. Άλλωστε, η τεχνογνωσία της ομάδας που βρίσκεται πίσω από την μπάρα μπορεί να αναδείξει τους φρέσκους κόκκους που καταφθάνουν απ’ όλο τον κόσμο, δημιουργώντας διαφορετικά προφίλ.

Εδώ οι μονοποικιλιακοί έρχονται από τις καλύτερες καλλιέργειες του κόσμου, Κόστα Ρίκα, Ελ Σαλβαδόρ, Κένυα, Κολομβία, Αιθιοπία και Γουατεμάλα, προτείνοντας ο καθένας ένα μοναδικό φλιτζάνι που θα επιλέξεις ανάλογα με τις γευστικές σου προτιμήσεις – φυσικά, οι άνθρωποι του Barato θα σε κατευθύνουν ανάλογα.

Οι barista, έμπειροι και εξειδικευμένοι, παίζουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο στην απόλαυση ό,τι καφέ κι αν επιλέξεις. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τον εξαιρετικό cold brew που ακολουθεί την τεχνική της κρύας απόσταξης, και μάλιστα με οδηγό την ιαπωνική μέθοδο, για να προσφέρει πλούσια γεύση και άρωμα σε μια παγωμένη εκδοχή που θα λατρέψεις.

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Στο Barato θα βρεις καθημερινά ολόφρεσκα σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας. Οι μπαγκέτες σε διαφορετικές συνταγές είναι στα best-sellers, ενώ κάθε τόσο μπορεί να βρεις μια καινούργια πρόταση. To Barato Specialty Coffee είναι το στέκι που θα μοιραστεί μαζί σου τη βαθιά γνώση και εμπειρία για όλα τα στάδια που απαιτούνται για να φτάσει ένας espresso στο φλιτζάνι σου. 

Νικολάου Γκύζη 53, Γκύζη / Πανόρμου 84, Αθήνα 

Coffee Qubes

Καφές μέσα στον καφέ σου σημαίνει απόλυτη γεύση και απόλαυση.

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter
19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Έχεις δει παιδική ταινία όπου μια ομάδα από καρτούν ήρωες εμφανίζονται στην πόλη και αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων που ζουν σε αυτή; Ε, κάτι τέτοιο σου θυμίζει το πρότζεκτ Coffee Qubes. Μια νέα αλυσίδα coffee shops που φέρνει τη δική της μικρή επανάσταση στην καθημερινή σου συνήθεια.

Όλα ξεκίνησαν από ένα όνειρο –όπως στις ταινίες– για έναν καφέ διαφορετικό και κατέληξαν σε μια εμπειρία που δεν τελειώνει ποτέ. Κι αυτό χάρη στα παγάκια από καφέ –απίστευτο;– που αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τη γεύση της εκλεκτής ποικιλίας Arabica 100% και φροντίζουν να την απολαμβάνεις μέχρι την τελευταία γουλιά. Τόσο απλό, τόσο διαφορετικό και ταυτόχρονα τόσο περίπλοκο, αφού το να παράγεις καθημερινά μια τεράστια ποσότητα coffee ice cubes για όλα τα καταστήματα της αλυσίδας είναι μια δύσκολη διαδικασία.

Κι όμως, τα Coffee Qubes καταφέρνουν να αλλάξουν την εμπειρία του καφέ, προτείνοντας το σλόγκαν τους «only coffee in your coffee», και μάλιστα σε ένα περιβάλλον με νότες φουτουριστικές, λευκό καθαρό χρώμα με χάλκινες πινελιές που εκπροσωπεί επάξια το νέο κύμα στο café design. Εδώ, ακόμα και τα ποτήρια του καφέ έχουν για σένα ένα μηνυματάκι, μια αστεία πρόκληση, μια πληροφορία που θα σε κάνει να χαμογελάσεις και θα σου δώσει την αίσθηση πως ένας φίλος σε κάλεσε για καφέ.

Ο παγωμένος καφές είναι μια αποκάλυψη που παντρεύει τη γεύση με τη δημιουργικότητα και την υψηλή ποιότητα με τη διαφορετικότητα. Τα Coffee Qubes ξεχωρίζουν μέσα στην πόλη σαν να τα έχει σχεδιάσει ένας illustrator για να φέρει λίγο fun στη ζωή μας. Κι αυτό είναι από μόνο του ό,τι ακριβώς σου λείπει!

Κασσαβέτη 3, Κηφισιά, 210 8017716 / Λ. Αθηνών 104, Αθήνα, 210 5134022. www.coffeequbes.gr, Facebook: Coffee Qubes, Instagram: coffeequbes 

Geppetto the Bar

Σταθερή αξία από το πρωί για καφέ μέχρι το βράδυ για ποτάκι. 

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Το νεοκλασικό στην Στίλπωνος έχει μια οικειότητα στην οποία δύσκολα αντιστέκεσαι. Είναι το στέκι απ’ όπου θα περάσεις για να ξεκινήσει καλά η μέρα σου και πολύ πιθανό να καταλήξεις εκεί, για να την κλείσεις. Γιατί έτσι είναι, όταν κάπου νιώθεις όμορφα, αισθάνεσαι ότι παίρνεις τη δύναμη που αναζητάς μέσα στην καθημερινότητα.

Σε αυτό παίζει τον δικό τoυ ξεχωριστό ρόλο ο καφές που θα απολαύσεις στο Geppetto, ένας καφές που σε ξυπνάει με τις αρωματικές μονοποικιλιακές επιλογές της Dimello, οι οποίες εναλλάσσονται κάθε τόσο για να μπορείς κάθε φορά να γεύεσαι κάτι διαφορετικό.

Δίπλα στους single origin του Geppetto θα βρεις το χαρμάνι Dimello Capri με κόκκους Arabica και Robusta που θα σε μεταφέρει σε ένα ταξίδι από τη Νότια Αμερική μέχρι την Ινδία. Η ομάδα του Geppetto ξέρει πως ο εξαιρετικός καφές πρέπει να συνοδεύεται από τις ανάλογες γεύσεις, γι’ αυτό έχει να σου προτείνει καθημερινά επιλογές brunch που φτιάχνονται με πολλή αγάπη και σερβίρονται ολόφρεσκες για να ολοκληρώσουν την απόλαυση.

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Από τις 8 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, το μενού περιλαμβάνει αλμυρές και γλυκές δημιουργίες στις οποίες δύσκολα θα αντισταθείς –must try την ομελέτα αλλά και το cheesecake με μέλι και καρύδια–, ενώ το βράδυ οι soul και funk μουσικές και τα ποτά δημιουργούν διαφoρετικά vibes. Όπως και να έχει, το Geppetto είναι το στέκι που δεν αποχωρίζεσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ κι αυτό σημαίνει πως παραμένει σταθερή αξία, ό,τι κι αν γίνει μέσα στην καθημερινότητα.

Geppetto The Bar, Στίλπωνος 2, Παγκράτι, 210 7525665, Facebook: geppettothebar, Instagram: geppetto_thebar 

Flaws gastrobar

Γαστρονομία και καλός καφές συναντιούνται στον ίδιο χώρο.

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που αγαπούν το φαγητό και θα εκτιμήσουν μια πρόταση που προκαλεί τη γεύση τους. Είναι άλλοι που φανατικά αναζητούν τον καλύτερο καφέ, γιατί ένα φλιτζάνι espresso μπορεί να τους φτιάξει τη διάθεση. Και είναι κάποιοι που απαιτούν ό,τι καλύτερο και στις δύο κατηγορίες. Το Flaws είναι το στέκι όπου coffee lovers και foodies συναντιούνται, αφού γνωρίζουν πως εδώ τους περιμένει μια εμπειρία μοναδική.

Σε ό,τι αφορά τον καφέ, η Dimello βρίσκεται πίσω από τις εξαιρετικές ποικιλίες που αναδεικνύονται από την τέχνη του barista ώστε να προσφέρουν έναν πραγματικά καλό espresso που θα σε ενθουσιάσει. Το εκλεκτό χαρμάνι Dimello Cento από κόκκους 100% Arabica είναι ο single origin που θα βρεις στη ροή του Flaws και θα σε ξυπνήσει ευχάριστα ή θα σου δώσει την ενέργεια που θέλεις στη διάρκεια της ημέρας.

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Κι επειδή εδώ η απόλαυση δεν είναι μια απλή υπόθεση, το brunch μενού συνδυάζεται ιδανικά με το αγαπημένο σου ρόφημα. Πρέπει να δοκιμάσεις τις κροκέτες από μοσχάρι με μπεσαμέλ γιαουρτιού και μαρμελάδα ντομάτας ή την ομελέτα με σπανάκι, ενώ η fusion κουζίνα του Flaws συνοδεύει τόσο καθημερινό lunch break όσο και τις βραδινές σου γαστρονομικές βόλτες. Τα γλυκά του καταλόγου είναι μια αποκάλυψη που μπορεί να ολοκληρώσει το γεύμα σου ή να συνοδεύσει τον καφέ σου. Το περιβάλλον, φιλικό και άνετο, σε καλωσορίζει καθημερινά σε μια εμπειρία καφέ και φαγητού.

Ιβύκου 8, Παγκράτι, 211 214 2447, Facebook: FLAWS Urban Bar, Instagram: flaws.gastrobar 

Mon Kulur

Στάση για κουλούρι και καφέ!

19 μέρη για καφέ Facebook Twitter
19 μέρη για καφέ Facebook Twitter

Το Mon Kulur σίγουρα το έχει πάρει το μάτι σου, και το πιο πιθανό είναι να έχεις ενδώσει στο χαμόγελο των ανθρώπων του και στις ολόφρεσκες δημιουργίες που καθημερινά σού προτείνουν για να ξεκινήσει καλύτερα η μέρα σου. Αυτό ίσως είναι και ο λόγος που δεν γίνεται να μην περάσεις από το πιο κοντινό σου κατάστημα για μια καλημέρα και μια πρωινή νοστιμιά.

Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν τα αδέρφια Στάθης και Θοδωρής Καραδήμας, συνεχίζοντας την οικογενειακή τους παράδοση, ίδρυσαν το Mon Kulur και άνοιξαν το πρώτο τους  κατάστημα. Με πολλή δουλειά και μεράκι, όλο και περισσότερα καταστήματα Mon Kulur εμφανίζονται συνεχώς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η τέχνη της αρτοποιίας, η οποία, όπως φαίνεται, περνάει από γενιά σε γενιά, αλλά και η φρεσκάδα του «νέου», σε συνδυασμό με την ανάγκη για κάτι διαφορετικό, συνέβαλαν στη μεγάλη τους επιτυχία.

Παραδοσιακά κουλούρια Θεσσαλονίκης, πρωτότυπα γεμιστά και φουρνιστά κουλούρια –γλυκά και αλμυρά–, τραγανά κριτσίνια, θρεπτικές μπάρες δημητριακών, ανώτερης ποιότητας καφές και φρέσκοι φυσικοί χυμοί, όλα παρασκευασμένα από άριστες πρώτες ύλες που μπορείς να τα βρεις σε εξαιρετικές τιμές σε όλα τα καταστήματα. Αυτές τις ημέρες, που ο καφές έχει την τιμητική του, τα Mon Kulur καλωσορίζουν το νέο τους ποιοτικό χαρμάνι Buondi 100% Arabica!

Η ποιότητα, το γευστικό προφίλ και τα χαρακτηριστικά του blend που θα βρεις στα Mon Kulur θα αναβαθμίσουν και θα προσθέσουν αξία σε μία από τις αγαπημένες παρέες των κουλουριών, τον καφέ!

Το χαρμάνι παντρεύει τη Βραζιλία, την Κολομβία και την Ονδούρα και υπόσχεται ότι η μαύρη σοκολάτα, οι νότες μαύρης ζάχαρης και η γλυκιά επίγευση καβουρδισμένων ξηρών καρπών θα απογειώσουν τις αισθήσεις και του πιο απαιτητικού ουρανίσκου! Η τέλεια επιλογή και για ζεστό και για κρύο ρόφημα!

www.mon-kulur.gr, Facebook: Mon Kooloor,  Instagram: mon.kooloor

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ