Όλοι αγαπούν τα παγωτά

Όλοι αγαπούν τα παγωτά Facebook Twitter
0

Σορμπέ Λεμονι

To ιδανικό μου παγωτό για το καλοκαίρι είναι το σορμπέ λεμόνι! Ιδαίτερα αν προσθέσουμε στο σορμπέ φρέσκο βασιλικό, που δίνει απίστευτη βοτανικότητα και συμπληρώνει τη δροσιστική αίσθηση του λεμονιού.

Γκίκας Ξενάκης, σεφ στο εστιατόριο Aleria

Παρφε κρεμα

To αγαπημένο μου παγωτό το έχω φάει πολλές φορές στη ζωή μου σε μικρότερη ηλικία, μια και το έφτιαχνε το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς στην οποία μεγάλωσα, στον Πειραιά. Δυστυχώς, όμως, εδώ και πολλά χρόνια ο βετεράνος μάστορας αποσύρθηκε και έκτοτε μου έμεινε μόνο η ανάμνηση. Το έλεγαν «παρφέ κρέμα» και ήταν ένας γευστικός παράδεισος, με το απαραίτητο κιτρινωπό χρώμα που έχουν τα παγωτά που περιέχουν φρέσκα αυγά, παχύ, πλούσιο και γεμάτο καβουρντισμένα αμύγδαλα και μικρά κομματάκια από κεράσια γλασέ. Μπορούσες να μυρίσεις το φρέσκο γάλα από μακριά και δεν χρειαζόταν τίποτα από πάνω ή δίπλα για να το ενισχύσει. Απλό και αληθινό! Μου λείπει...

Ρένα Οροκλού, www.facebook.com/chocorockdesserts

Σορμπε φρουτων και γρανιτες

Απόλυτο παγωτό για μένα, ειδικά ένα ζεστό καλοκαιρινό μεσημέρι, είναι να μπορώ να απολαύσω φρουτένιες δροσερές γεύσεις, συνδυασμένες με φρέσκα αρωματικά και κομμάτια φρούτων! Τα σορμπέ ή οι γρανίτες είναι η επιλογή μου, συγκεκριμένα το τρίπτυχο σορμπέ πεπόνι, σορμπέ καρπούζι, το οποίο περιέχει μέσα τριμμένη σοκολάτα, και παγωτό με μοσχολέμονο και χιώτικο μανταρίνι - είναι το ιδανικό. Ιδιαίτερα αν συνοδεύεται με παγωμένη σάλτσα από λευκόσαρκα ροδάκινα και είναι περιχυμένο από σιρόπι με λουίζα ή αρμπαρόριζα!

Ανδρέας Λαγός, Nomad Chef

Παγωτο φιστικι, μαρεγκες απ' τον Βαρσο και σαλτσα σοκολατας

Η απόλυτη φαντασίωσή μου για το τέλειο παγωτό είναι ένας συνδυασμός τεσσάρων εκλεκτών πραγμάτων: φιστίκι παγωτό, σπασμένη μαρέγκα από τον Βάρσο στην Κηφισιά, ζεστή σος σοκολάτας και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης. Αν θες να με ακολουθήσεις στον Παράδεισο, τότε άνοιξε αυτή την πόρτα και μπες στον κόπο να φτιάξεις το παγωτό μόνος σου ή να ανακαλύψεις κάπου ένα ειλικρινές παγωτό φιστίκι, να πεταχτείς μέχρι την Κηφισιά για τη μαρέγκα, να φτιάξεις τη σος και να σπάσεις λίγα φιστίκια.

Twominutes Angie, food blogger - twominutesangie.blogspot.com

Η ανακαλυψη της beurre noisette

Είναι το πιο ωραίο παγωμένο γλύκισμα. Όταν ήμασταν μικροί τα μετρούσαμε το καλοκαίρι και θυμάμαι ακόμα τον παγωτατζή στην παραλία με το τροχήλατο που τρέχαμε πίσω του όλο λαχτάρα για να πάρουμε ένα χωνάκι. Τα χρόνια πέρασαν και να που τα έφερε έτσι η ζωή και φτιάχνω παγωτά μόνος μου για τα παιδιά αλλά και για εμένα, φυσικά. Παγωτά κλασικά αλλά και με λίγο πιο περίεργες γεύσεις. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την αγάπη μου για τη μυρωδιά και τη γεύση του καλού βουτύρου, ειδικά όταν αρχίζει να καίγεται και να γίνεται beurre noisette. Έτσι, πριν από λίγο καιρό έκανα την απόπειρα να φτιάξω ένα παγωτό με βάση μια crème anglaise και πρόσθεσα beurre noisette. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εξαιρετικό και πιστεύω ότι θα είναι το παγωτό του καλοκαιριού εδώ στο Studio Sidayes, αλλά θα το φτιάχνω πολύ και για το σπίτι. Μπορείτε και εσείς, με λίγη φαντασία, πειραματισμούς και σύμμαχο μια απλή σπιτική παγωτομηχανή, να φτιάξετε πολύ ωραίο παγωτό.

Αλέξανδρος Παπανδρέου, σεφ

 
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ