«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL 

Αν είστε άνθρωπος του κέντρου, σίγουρα τα έχετε συναντήσει. Αν είστε λάτρης του burger, σίγουρα τα έχετε δοκιμάσει. Αν είστε burgeristas, σίγουρα τα έχετε λατρέψει. Τα Pax αποτελούν το απόλυτο σημείο συνάντησης για τους απανταχού burger lovers που θέλουν να ζήσουν μοναδικές στιγμές street food απόλαυσης. Η ιστορία τους ξεκινάει πριν μερικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη, με μια ομάδα τρελών σεφ με πάθος για το σωστό, «τίμιο» burger και συνεχίζεται δυναμικά μέχρι σήμερα, με τέσσερα μαγαζιά σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κω.

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter
Η αγάπη για το burger φαίνεται σε κάθε λεπτομέρεια. Το κατάστημα της Αιόλου «παντρεύει» το παραδοσιακό με το μοντέρνο, στοιχείο που χαρακτηρίζει και τα burgers.

Πίσω από το όνομά τους κρύβεται η μυστική συνταγή που τα έχει κάνει τόσο δημοφιλή. Τα Pretty Amazing and Xtraordinary burgers, από όπου πήραν το όνομα τους τα Pax, φτιάχνονται με 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά και ψήνονται τη στιγμή της παραγγελίας, εξασφαλίζοντας ένα ζουμερό και γευστικό μπιφτέκι. Τόσο το μπιφτέκι όσο και τα ψωμάκια αποτελούν αποκλειστική συνταγή που φτάνει καθημερινά στα καταστήματα για να διατηρούνται πάντα αφράτα και γευστικά. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι φρέσκα και κορυφαίας ποιότητας, οι sauces είναι χειροποίητες, ενώ φρέσκες τηγανητές πατάτες απογειώνουν τη γευστική εμπειρία. Ένα value for money μπεργκεράδικο και μάλιστα με πολλές βραβεύσεις κοινού στο ενεργητικό του.

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter
Τα 3 νέα Burger Bowls είναι τα αποδομημένα burgers των PAX και έχουν επιλογές για όλα τα γούστα.

It's a S.I.N.

Μεταξύ Κόλασης και Κήπου της Εδέμ, τα νέα πιάτα των PAX απενοχοποιούν το street food και δημιουργούν «πειρασμούς» που είναι σκέτη «αμαρτία».


Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ περνάει τις καλοκαιρινές του διακοπές στη Νάξο και επιστρέφει στην κουζίνα των PAX με γραβιέρα Νάξου και σπιτική μαρμελάδα εμπνευσμένη από το Αιγαίο; Το αποτέλεσμα είναι το «Summer In Naxos» - το νέο limited edition burger των PAX, που «ξεροψήθηκε» κάτω από τον ήλιο και έφτασε γεμάτο ζουμερές αιγαιοπελαγίτικες καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Ο Οδυσσέας, εμπνευστής του S.I.N., λατρεύει να αποτυπώνει τις εμπειρίες του σε ένα burger και να παντρεύει τοπικά υλικά κορυφαίας ποιότητας με τις κλασικές αρχές της γενέτειρας του street food. Όπως δηλώνει ο ίδιος: «Φέτος πήγα διακοπές στη Νάξο. Γενικά στο νησί φάγαμε εξαιρετικά καλά, οπότε κάτι μέσα μου έλεγε να δημιουργήσω ένα burger of the month εμπνευσμένο από όλα όσα δοκίμασα εκεί! Γραβιέρα Νάξου. Θα εκπλαγείς μόλις καταλάβεις πόσο πολύ ταιριάζει στο burger! Στο νησί όταν ζητούσες τυριά, συνήθιζαν να τα σερβίρουν με μαρμελάδες.

Έτσι η ιδέα ξεκίνησε με δύο βασικά στοιχεία: τη γραβιέρα Νάξου και τη μαρμελάδα. Η Νάξος φημίζεται και για τις εξαιρετικές της πατάτες και έτσι σκέφτηκα να φτιάξουμε λεπτοκομμένα, τραγανά τσιπς πατάτας. Αυτό θα μας έδινε μια επιπλέον υφή, οπότε και ταίριαξε αμέσως. Αφού είχα βρει τρία βασικά στοιχεία, αποφάσισα ανάμεσα από αυτά να μπει ένα τέλεια μαγειρεμένο τηγανητό αυγό. Στη Νάξο έτρωγα κάθε μέρα αυγά, οπότε το υποσυνείδητο λειτούργησε άμεσα.
"Λόκαλ" για εμένα δε σημαίνει μόνο να χρησιμοποιήσω ένα ντόπιο υλικό. Θέλω να έχει και λόγο ύπαρξης. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολύ συχνά να παντρεύω τεχνικές-συνταγές-ιδέες από το εξωτερικό με κάποια Ελληνικά προϊόντα.»

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter
Το “Summer in Naxos” a.k.a. S.I.N. με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, σπιτική́ μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς Φλώρινας, τηγανητό́ αυγό́, σπιτικά́ chips πατάτας και μαγιονέζα.

Ring My ...Bowl

Τα αγαπημένα PAX Burgers ξέρουν να εκπλήσσουν με ξεχωριστές συνταγές που δε θα βρείτε πουθενά αλλού - ειδικά για όσους θέλουν κάτι εναλλακτικό. Η αγάπη τους για το λαχταριστό burger, δημιούργησε την ανάγκη για κάτι μοναδικό, που θα είναι σαν burger - αλλά δε θα είναι. Έτσι, λοιπόν, μας συστήνουν τα Burger Bowls. Τα Burger Bowls είναι burger χωρίς ψωμάκι, που κλείνουν μέσα τους όλη τη νοστιμιά ενός αυθεντικού PAX burger.

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter
Στο Chicken Bowl επιλέγεις εσύ αν θα το απολαύσεις με στήθος κοτόπουλου σχάρας ή fried buttermilk chicken, sauce από honey mustard sauce ή spicy mayo. Συνοδεύεται με yellow rice, coleslaw, καλαμπόκι, sticks φρέσκου αγγουριού, καρότου και κρεμμυδιού, ψητά τοματίνια, pico de gallo.


Για τους αμετανόητους burgeristas, το PAX Burger Bowl με φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, american cheddar, bacon, τηγανητό αυγό, onion rings, tater tots, πίκλες αγγουριού και pax sauce θα ενθουσιάσει. Αν πάλι θέλετε κάτι πιο ελαφρύ, δοκιμάστε το Chicken Bowl με yellow rice, coleslaw, καλαμπόκι, sticks φρέσκου αγγουριού, καρότου και κρεμμυδιού, ψητά τοματίνια, pico de gallo και επιλογή ανάμεσα σε honey mustard sauce ή spicy mayo. Ο γαστρονομικός Κήπος της Εδέμ, δεν είναι άλλος από το Garden Bowl, ένα vegetarian bowl με χειροποίητο μπιφτέκι από κινόα και κολοκύθι, yellow rice, χαλούμι, ψητά τοματίνια, baby σπανάκι, ρόκα, sticks φρέσκου κολοκυθιού, αγγουριού, καρότου και κρεμμυδιού, honey mustard sauce.

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter
Το Garden Bowl είναι η ιδανική vegetarian επιλογή με χειροποίητο μπιφτέκι από κινόα και κολοκύθι, yellow rice, χαλούμι, ψητά τοματίνια, baby σπανάκι, ρόκα, sticks φρέσκου κολοκυθιού, αγγουριού, καρότου και κρεμμυδιού, honey mustard sauce.


Τα Burger Bowls απευθύνονται σε πολλά διαφορετικά γούστα - ενώ είναι ιδανικά ως πλήρη και χορταστικά γεύματα για το lunch break από τη δουλειά.

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter
Το PAX Burger Bowl είναι το πιο εναλλακτικό γεύμα που θα φας, μ φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, american cheddar, bacon, τηγανητό αυγό, onion rings, tater tots, πίκλες αγγουριού και pax sauce σε πίτα αλευριού.

The Burger you Deserve

Αν πάλι είστε τύπος σταθερός, που αγαπάτε τα κλασικά και θέλετε να τα απολαμβάνετε στην καλύτερη εκδοχή τους, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το Τhe Original burger με 100% φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, κέτσαπ, μουστάρδα, κρεμμύδι, και πίκλες. Η ίδια εκδοχή σερβίρεται και με american cheddar και ακούει στο όνομα The Cheesy Original. Το Best Seller του καλοκαιριού Oldboy με buttermilk chicken κλέβει τις εντυπώσεις, ενώ οι λάτρεις των πιο ψαγμένων γεύσεων θα λατρέψουν το Goat Cheese & Truffle με κατσικίσιο τυρί, σοταρισμένα μανιτάρια, beer caramelized onions και χειροποίητη truffle mayos.

Το απόλυτο urban στέκι των burger lovers σας περιμένει για να σας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες - ενώ αν προτιμάτε να μείνετε σπίτι με την παρέα, τα PAX θα σας βρουν όπου κι αν είστε και θα σας φέρουν με delivery τις ξεχωριστές τους γεύσεις.

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter

Καταστήματα
Αθήνα: Αιόλου 34 & Αθηναΐδος 12
Θεσσαλονίκη: Καλαποθάκη & Βενιζέλου 8, Κέντρο
Mediterranean Cosmos, Πυλαία

https://www.paxburgers.gr/
Ακολουθήστε τα PAX στο Facebook & Instagram

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ