Μια καλή σύζυγος ξέρει πάντα τη θέση της

Facebook Twitter
0

Οι γυναίκες μαγειρεύουν για να ταΐσουν την οικογένεια- οι άντρες μαγειρεύουν για να εντυπωσιάσουν και αφήνουν το πλύσιμο των πιάτων στη γυναίκα. Αυτή είναι η κατάσταση που κυριαρχεί, όσο κι αν κάποιοι από εσάς διαφωνούν, εγώ δεν μεταπείθομαι.

Η καθημερινή απόφαση «τι να μαγειρέψω αύριο» είναι ένα τεράστιο βάρος για τις γυναίκες που ταΐζουν άντρες και παιδιά- ο ένας δεν τρώει το ένα, ο άλλος δεν τρώει το άλλο και η μόνιμη επωδός είναι «πάαααλι αυτό;» Αν νομίζετε ότι τώρα ζείτε δύσκολα, δείτε άρθρο του 1955 από το περιοδικό Housekeeping Monthly με τίτλο «Οδηγός της καλής συζύγου». Έχει έμμεση σχέση με το φαγητό αλλά ήταν αδύνατον να μην το μοιραστώ μαζί σας.


  • Να έχετε έτοιμο το βραδινό. Κάντε εγκαίρως τις προετοιμασίες, ακόμα και το προηγούμενο βράδι αν χρειαστεί, προκειμένου να έχετε ένα υπέροχο δείπνο έτοιμο την ώρα που αυτός θα γυρίσει. Αυτός είναι ένας τρόπος για να του πείτε ότι τον σκέφτεστε και οι ανάγκες του σας απασχολούν. Οι περισσότεροι άντρες είναι πεινασμένοι όταν φτάνουν σπίτι και η προοπτική ενός καλού δείπνου είναι μέρος της θερμής υποδοχής που χρειάζονται.
  • Προετοιμαστείτε. Ξεκουραστείτε για 15 λεπτά ώστε να είσαστε αναζωογονημένη όταν αυτός φτάσει. Διορθώστε το make-up σας, βάλτε μία κορδέλα στα μαλλιά ώστε να είσαστε φρέσκια. Ο άντρας σας ήταν στη δουλειά μαζί με κουρασμένους ανθρώπους.

  • Να είσαστε χαρούμενη και να δείχνετε ενδιαφέρον. Η βαρετή του ημέρα χρειάζεται να γίνει καλύτερη και μία από τις υποχρεώσεις σας είναι να κάνετε αυτό πραγματικότητα.
  • Φροντίστε να μην υπάρχει ακαταστασία. Κάντε ένα πέρασμα από τα κεντρικά σημεία του σπιτιού λίγο πριν φτάσει σπίτι ο άντρας σας. Περάστε τα τραπέζια με ένα ξεσκονόπανο.
  • Κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών φροντίστε να έχετε ανάψει μία φωτιά. Ο άντρας σας θα νιώσει ότι έχει φτάσει σε ένα ασφαλές λιμάνι, κάτι που θα ικανοποιήσει κι εσάς τις ίδιες. Στο κάτω κάτω, το να φροντίζετε την ικανοποίησή του θα σας δώσει κι εσάς τεράστια ευχαρίστηση.

  • Ελαχιστοποιήστε τους θορύβους. Την ώρα της άφιξής του, κλείστε το πλυντήριο και την ηλεκτρική σκούπα. Παροτρύνετε και τα παιδιά να είναι ήσυχα.
  • Να είσαστε χαρούμενη που τον είδατε.
  • Χαιρετήστε τον με ένα ζεστό χαμόγελο και δείξτε ειλικρίνεια στην προσπάθειά σας να τον ευχαριστήσετε.
  • Ακούστε τον. Μπορεί να έχετε ένα σωρό πράγματα να του πείτε, αλλά δεν είναι η ώρα της άφιξής του η κατάλληλη. Αφήστε τον να μιλήσει πρώτος-θυμηθείτε, τα δικά του θέματα είναι πιο σημαντικά από τα δικά σας.

  • Μη τον υποδέχεστε με παράπονα και προβλήματα.
  • Μην παραπονιέστε αν αργήσει για το φαγητό ή αν μείνει εκτός όλο το βράδυ. Δείτε το ως ασήμαντο σε σχέση με αυτά που περνάει στη δουλειά.
  • Κάντε τον να νιώσει άνετα. Βάλτε τον να καθίσει σε μία άνετη πολυθρόνα ή να ξαπλώσει στο κρεβάτι. Να έχετε ένα ζεστό ή κρύο ποτό να τον περιμένει.

  • Φτιάξτε το μαξιλάρι του και βγάλτε του τα παπούτσια. Μιλήστε του με χαμηλή, ευχάριστη και ήρεμη φωνή.
  • Μην του κάνετε ερωτήσεις και μην αμφισβητείτε την κρίση του ή την ακεραιότητά του. Να θυμόσαστε ότι είναι ο αρχηγός του σπιτιού κι ως τέτοιος θα εξασκεί την εξουσία του πάντα δίκαια και σωστά. Δεν έχετε δικαίωμα να τον αμφισβητείτε.
  • Μια καλή σύζυγος ξέρει πάντα τη θέση της.

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ