Μια καλή σύζυγος ξέρει πάντα τη θέση της

Facebook Twitter
0

Οι γυναίκες μαγειρεύουν για να ταΐσουν την οικογένεια- οι άντρες μαγειρεύουν για να εντυπωσιάσουν και αφήνουν το πλύσιμο των πιάτων στη γυναίκα. Αυτή είναι η κατάσταση που κυριαρχεί, όσο κι αν κάποιοι από εσάς διαφωνούν, εγώ δεν μεταπείθομαι.

Η καθημερινή απόφαση «τι να μαγειρέψω αύριο» είναι ένα τεράστιο βάρος για τις γυναίκες που ταΐζουν άντρες και παιδιά- ο ένας δεν τρώει το ένα, ο άλλος δεν τρώει το άλλο και η μόνιμη επωδός είναι «πάαααλι αυτό;» Αν νομίζετε ότι τώρα ζείτε δύσκολα, δείτε άρθρο του 1955 από το περιοδικό Housekeeping Monthly με τίτλο «Οδηγός της καλής συζύγου». Έχει έμμεση σχέση με το φαγητό αλλά ήταν αδύνατον να μην το μοιραστώ μαζί σας.


  • Να έχετε έτοιμο το βραδινό. Κάντε εγκαίρως τις προετοιμασίες, ακόμα και το προηγούμενο βράδι αν χρειαστεί, προκειμένου να έχετε ένα υπέροχο δείπνο έτοιμο την ώρα που αυτός θα γυρίσει. Αυτός είναι ένας τρόπος για να του πείτε ότι τον σκέφτεστε και οι ανάγκες του σας απασχολούν. Οι περισσότεροι άντρες είναι πεινασμένοι όταν φτάνουν σπίτι και η προοπτική ενός καλού δείπνου είναι μέρος της θερμής υποδοχής που χρειάζονται.
  • Προετοιμαστείτε. Ξεκουραστείτε για 15 λεπτά ώστε να είσαστε αναζωογονημένη όταν αυτός φτάσει. Διορθώστε το make-up σας, βάλτε μία κορδέλα στα μαλλιά ώστε να είσαστε φρέσκια. Ο άντρας σας ήταν στη δουλειά μαζί με κουρασμένους ανθρώπους.

  • Να είσαστε χαρούμενη και να δείχνετε ενδιαφέρον. Η βαρετή του ημέρα χρειάζεται να γίνει καλύτερη και μία από τις υποχρεώσεις σας είναι να κάνετε αυτό πραγματικότητα.
  • Φροντίστε να μην υπάρχει ακαταστασία. Κάντε ένα πέρασμα από τα κεντρικά σημεία του σπιτιού λίγο πριν φτάσει σπίτι ο άντρας σας. Περάστε τα τραπέζια με ένα ξεσκονόπανο.
  • Κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών φροντίστε να έχετε ανάψει μία φωτιά. Ο άντρας σας θα νιώσει ότι έχει φτάσει σε ένα ασφαλές λιμάνι, κάτι που θα ικανοποιήσει κι εσάς τις ίδιες. Στο κάτω κάτω, το να φροντίζετε την ικανοποίησή του θα σας δώσει κι εσάς τεράστια ευχαρίστηση.

  • Ελαχιστοποιήστε τους θορύβους. Την ώρα της άφιξής του, κλείστε το πλυντήριο και την ηλεκτρική σκούπα. Παροτρύνετε και τα παιδιά να είναι ήσυχα.
  • Να είσαστε χαρούμενη που τον είδατε.
  • Χαιρετήστε τον με ένα ζεστό χαμόγελο και δείξτε ειλικρίνεια στην προσπάθειά σας να τον ευχαριστήσετε.
  • Ακούστε τον. Μπορεί να έχετε ένα σωρό πράγματα να του πείτε, αλλά δεν είναι η ώρα της άφιξής του η κατάλληλη. Αφήστε τον να μιλήσει πρώτος-θυμηθείτε, τα δικά του θέματα είναι πιο σημαντικά από τα δικά σας.

  • Μη τον υποδέχεστε με παράπονα και προβλήματα.
  • Μην παραπονιέστε αν αργήσει για το φαγητό ή αν μείνει εκτός όλο το βράδυ. Δείτε το ως ασήμαντο σε σχέση με αυτά που περνάει στη δουλειά.
  • Κάντε τον να νιώσει άνετα. Βάλτε τον να καθίσει σε μία άνετη πολυθρόνα ή να ξαπλώσει στο κρεβάτι. Να έχετε ένα ζεστό ή κρύο ποτό να τον περιμένει.

  • Φτιάξτε το μαξιλάρι του και βγάλτε του τα παπούτσια. Μιλήστε του με χαμηλή, ευχάριστη και ήρεμη φωνή.
  • Μην του κάνετε ερωτήσεις και μην αμφισβητείτε την κρίση του ή την ακεραιότητά του. Να θυμόσαστε ότι είναι ο αρχηγός του σπιτιού κι ως τέτοιος θα εξασκεί την εξουσία του πάντα δίκαια και σωστά. Δεν έχετε δικαίωμα να τον αμφισβητείτε.
  • Μια καλή σύζυγος ξέρει πάντα τη θέση της.

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ