The METAXA Cocktail Experience: Πώς να φτιάξετε γιορτινά cocktails στο σπίτι σας

The METAXA Cocktail Experience: Πώς να φτιάξετε γιορτινά cocktails στο σπίτι σας Facebook Twitter
0

Η μαγεία των Χριστουγέννων μπορεί να βρεθεί ακόμη και στα πιο απλά πράγματα. Σε ένα φαγητό μαγειρεμένο με αγάπη, σε ένα λαμπερό στολίδι, σε ένα κοκτέιλ δημιουργημένο με εκλεπτυσμένα συστατικά, ενδιαφέρουσες γεύσεις και μοναδικά αρώματα.

Τα φετινά Χριστούγεννα, όσο διαφορετικά κι αν είναι, τα Αστέρια του METAXA «λάμπουν» μέσα από τις γευστικές μας δημιουργίες σε γιορτινά κοκτέιλ που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι μας, εύκολα και γρήγορα. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι το εμβληματικό ελληνικό ποτό ως τη βάση μας και μερικά απλά συστατικά που θα δώσουν την απαραίτητη γιορτινή δόση στην ατμόσφαιρα.

 

Deep Dive

 

Συστατικά:

50 ml METAXA 12 Αστέρων
15 ml λικέρ κουφοξυλιάς
10 ml χυμό λεμονιού
2 σταγόνες αρωματικά bitters
Tόνικ

Γαρνιτούρα: Φέτες αγγουριού

Παρασκευή: 

Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με τριμμένο πάγο. Προσθέτουμε το METAXA 12 Αστέρων, το λικέρ κουφοξυλιάς, το λεμόνι και τα αρωματικά bitters. Απογεμίζουμε με τόνικ και γαρνίρουμε με μία φέτα αγγούρι.

Orange Summit

Συστατικά:

50 ml METAXA 7 Αστέρων
50 ml χυμό πορτοκάλι
20 ml χυμό μοσχολέμονου
3 σταγόνες bitter σοκολάτας
15 ml σιρόπι ζάχαρης

Γαρνιτούρα: Φέτες πορτοκαλιού και κομμάτια σοκολάτας

Παρασκευή:

Σε ένα σέικερ τοποθετούμε τρία παγάκια. Προσθέτουμε το METAXA 7 Αστέρων, τον χυμό πορτοκάλι, τον χυμό μοσχολέμονου, τα bitter σοκολάτας και το σιρόπι ζάχαρης. Χτυπάμε για μερικά λεπτά. Γεμίζουμε ένα χαμηλό ποτήρι με μερικά παγάκια και σουρώνουμε. Γαρνίρουμε με φέτες ή ξύσματα πορτοκαλιού και κομμάτια σοκολάτας.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ