The METAXA Cocktail Experience: Πώς να φτιάξετε γιορτινά cocktails στο σπίτι σας

The METAXA Cocktail Experience: Πώς να φτιάξετε γιορτινά cocktails στο σπίτι σας Facebook Twitter
0

Η μαγεία των Χριστουγέννων μπορεί να βρεθεί ακόμη και στα πιο απλά πράγματα. Σε ένα φαγητό μαγειρεμένο με αγάπη, σε ένα λαμπερό στολίδι, σε ένα κοκτέιλ δημιουργημένο με εκλεπτυσμένα συστατικά, ενδιαφέρουσες γεύσεις και μοναδικά αρώματα.

Τα φετινά Χριστούγεννα, όσο διαφορετικά κι αν είναι, τα Αστέρια του METAXA «λάμπουν» μέσα από τις γευστικές μας δημιουργίες σε γιορτινά κοκτέιλ που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι μας, εύκολα και γρήγορα. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι το εμβληματικό ελληνικό ποτό ως τη βάση μας και μερικά απλά συστατικά που θα δώσουν την απαραίτητη γιορτινή δόση στην ατμόσφαιρα.

 

Deep Dive

 

Συστατικά:

50 ml METAXA 12 Αστέρων
15 ml λικέρ κουφοξυλιάς
10 ml χυμό λεμονιού
2 σταγόνες αρωματικά bitters
Tόνικ

Γαρνιτούρα: Φέτες αγγουριού

Παρασκευή: 

Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με τριμμένο πάγο. Προσθέτουμε το METAXA 12 Αστέρων, το λικέρ κουφοξυλιάς, το λεμόνι και τα αρωματικά bitters. Απογεμίζουμε με τόνικ και γαρνίρουμε με μία φέτα αγγούρι.

Orange Summit

Συστατικά:

50 ml METAXA 7 Αστέρων
50 ml χυμό πορτοκάλι
20 ml χυμό μοσχολέμονου
3 σταγόνες bitter σοκολάτας
15 ml σιρόπι ζάχαρης

Γαρνιτούρα: Φέτες πορτοκαλιού και κομμάτια σοκολάτας

Παρασκευή:

Σε ένα σέικερ τοποθετούμε τρία παγάκια. Προσθέτουμε το METAXA 7 Αστέρων, τον χυμό πορτοκάλι, τον χυμό μοσχολέμονου, τα bitter σοκολάτας και το σιρόπι ζάχαρης. Χτυπάμε για μερικά λεπτά. Γεμίζουμε ένα χαμηλό ποτήρι με μερικά παγάκια και σουρώνουμε. Γαρνίρουμε με φέτες ή ξύσματα πορτοκαλιού και κομμάτια σοκολάτας.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM