Το κοκτέιλ της Κυριακής: Arnold Palmer Martini

Facebook Twitter
0

Ο Arnold Palmer

Ο Arnold Palmer ήταν ένας παίκτης γκολφ. Όχι απλά ένας παίκτης του γκολφ αλλά ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία. Το ποτό “Arnold Palmer” αποτελείται από ίσα μέρη παγωμένου τσαγιού και λεμονάδας, και έγινε δημοφιλές όταν το γκολφ άρχισε να προσελκύει μεγάλα πλήθη. Είναι πολύ δροσιστικό, αντιστέκεται στον ήλιο, και τα συστατικά του υπάρχουν παντού.

Το Arnold Palmer Martini συνδυάζει τα κάλλη του Arnold Palmer με το κοκτέιλ «Jon Daly». Ο Jon Daly ήταν επίσης επαγγελματίας παίκτης του γκολφ και το ποτό που ονομάστηκε έτσι είναι ένα Arnold Palmer με βότκα.

Arnold Palmer Martini

  • 2 σφηνάκια βότκα με γεύση τσάι (συνταγή ακολουθεί)
  • 1,5 σφηνάκι χυμός λεμονιού
  • 1 σφηνάκι σιρόπι ζάχαρης (ζάχαρη και νερό σε ίσα μέρη, λιώνετε τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, αφήνετε το μίγμα να κρυώσει, το βάζετε σε μπουκάλι)

Για την βότκα με γεύση τσάι: προσθέστε μισό φλιτζάνι μαύρο τσάι (όχι φακελάκι, χύμα) σε 1 λίτρο βότκα, αφήστε το για 12-24 ώρες, στραγγίξτε.

Για το τελικό ποτό: Βάλτε τη βότκα, το σιρόπι και το χυμό λεμονιού σε ένα σέικερ με πάγο, ανακινήστε και σερβίρετε σε όποιο ποτήρι θέλετε.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ