Jerry, να θυμάσαι: δεν είναι ψέμα αν το πιστεύεις

Facebook Twitter
0

To Seinfeld είναι η κορωνίδα των sitcom στην ιστορία της τηλεόρασης και όποιος διαφωνεί να πάει στη γωνία κοιτάζοντας τον τοίχο με το ένα πόδι ψηλά. Όποιος δεν το έχει δει δεν τιμωρείται, αντιθέτως θεωρείται ιδιαίτερα τυχερός που έχει 9 σεζόν μπροστά του και καμία ατάκα ως τσίχλα ακόμα στο μυαλό του.

Το φαγητό παίζει μεγάλο ρόλο στη σειρά. Ο ίδιος ο Seinfeld είναι ένας τριαντα-κάτι εργένης που μένει μόνος του-αγαπάει τον Superman και απεχθάνεται τις σχέσεις-αγαπάει την καθαριότητα αλλά δεν ξέρει να μαγειρεύει. Ως εκ τούτου αυτός και οι φίλοι του τρώνε κορν φλέικς (τα οποία στην κουζίνα του είναι παραταγμένα ως μία άλλου είδους βιβλιοθήκη), φρούτα, πολλά αναψυκτικά με ζάχαρη, cookies, παγωτό, πολύ take out, επισκέπτονται πολλά εστιατόρια και για καθημερινό lunch βρίσκονται στο Monk’s.

Χρόνια πριν τα Φιλαράκια συναντηθούν στον πρόδρομο των Starbucks, δηλαδή στο Central Perk όπου προετοιμαστήκαμε για προκάτ ζεστή ατμόσφαιρα με υπερτιμημένους καφέδες που λίγη σχέση με καφέ έχουν μαζί με μία εσάνς λογοτεχνικού καφενείου (μα έχει wifi!), o Larry David και ο Jerry Seinfeld τοποθέτησαν τους πρωταγωνιστές εκεί που μάλλον θα ήταν, ως κάτοικοι αμερικάνικης πόλης: στο ανώνυμο diner της γειτονιάς. Εκεί τρώνε σαλάτα κοτόπουλο, τόνο σε τοστ, σαλάτα Ceasar’s, μπέργκερ με τηγανιτές πατάτες και κέτσαπ και φυσικά πίνουν καφέ.

Τα γυρίσματα εντός του Monk’s έγιναν στην πραγματικότητα σε στούντιο του Los Angeles όμως το Monk’s υπήρξε και υπάρχει ακόμα, στην οδό Broadway, μεταξύ των  West 112th and West 113th Street του Manhattan. Λάτρεις της σειράς συρρέουν ακόμα ψάχνοντας το τραπέζι που καθόταν πάντα οι πρωταγωνιστές ενώ δεν υπάρχει. Οι ιδιοκτήτες εξακολουθούν να ωφελούνται από τους φανατικούς του Seinfeld έχοντας μετατρέψει το εσωτερικό σε βωμό της σειράς ενώ αν γυρίσματα εκεί δεν έχουν γίνει ποτέ. Και για να ολοκληρωθεί το αστείο: τα αμερικάνικα diner συνήθως έχουν έλληνες ιδιοκτήτες. Το ίδιο συμβαίνει και με το συγκεκριμένο.

Όμως το πραγματικό όνομα του diner αυτού είναι διαφορετικό.

Στις 18 Νοεμβρίου του 1981, όταν η μορφή του Manhattan ήταν εντελώς διαφορετική και ειδικά σ’ αυτό το ύψος της Broadway, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο Harlem, μία φοιτήτρια αγγλικής λογοτεχνίας κάθισε σ’ ένα από τα τραπέζια για να πιει καφέ και να διαβάσει τη New York Post. Πληροφορήθηκε ότι ο William Holden, ο σταρ των Sunset Boulevard σκοτώθηκε όταν έπεσε μεθυσμένος από τον όροφο του διαμερίσματός του. Διάβασε και τα κόμιξ. Κάποια στιγμή ακούστηκαν οι καμπάνες του Cathedral of Saint John the Divine που βρίσκεται εκεί κοντά.

Η φοιτήτρια λεγόταν Suzanne Vega και βρισκόταν στο Tom’s Diner.


I am sitting

In the morning
At the diner
On the corner

I am waiting
At the counter
For the man
To pour the coffee



And he fills it
Only halfway
And before
I even argue

He is looking
Out the window
At somebody
Coming in

"It is always
Nice to see you"
Says the man
Behind the counter

To the woman
Who has come in
She is shaking
Her umbrella

And I look
The other way
As they are kissing
Their hellos

I'm pretending
Not to see them
Instead
I pour the milk

I open
Up the paper
There's a story
Of an actor

Who had died
While he was drinking
It was no one
I had heard of



And I'm turning
To the horoscope
And looking
For the funnies

When I'm feeling
Someone watching me
And so
I raise my head

There's a woman
On the outside
Looking inside
Does she see me?

No she does not
Really see me
Cause she sees
Her own reflection

And I'm trying
Not to notice
That she's hitching
Up her skirt

And while she's
Straightening her stockings
Her hair
Has gotten wet

Oh, this rain
It will continue
Through the morning
As I'm listening

To the bells
Of the cathedral
I am thinking
Of your voice...

And of the midnight picnic
Once upon a time
Before the rain began...

I finish up my coffee
It's time to catch the train

και για να μην σας αφήσω με την αποξένωση της μεγαλούπολης, δείτε τι λέει ο Jerry για το iPhone

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT