Η έκθεση Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά επιστρέφει αυτή την Κυριακή

Η έκθεση Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά επιστρέφει αυτή την Κυριακή Facebook Twitter
0

Όταν πέρσι τέτοια εποχή ανακοινώναμε την απόφαση μας να λανσάρουμε την έκθεση « Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2014» οι αντιδράσεις ήταν πολλές και όχι όλες ευνοϊκές. Σε μια αγορά που δοκιμαζόταν από την κρίση, πολλοί αμφισβήτησαν την ύπαρξη στην Ελλάδα ενός κοινού που θα ήταν διατεθειμένο να πληρώσει μια καθόλου ευκαταφρόνητη είσοδο για να δοκιμάσει κρασιά. Ευτυχώς, παρόλους τους πιθανούς ενδοιασμούς της η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων παραγωγών αλλά και εισαγωγέων στάθηκε δίπλα μας, και έτσι το στοίχημα κερδήθηκε για όλους μας, και μάλιστα με τεράστια επιτυχία. Η Vientum και εμείς – το The Food and Leisure Guide -  αποδείξαμε πως μπορεί να οργανωθεί ένα μεγάλο γευσιγνωστικό event υψηλού επιπέδου, όπου όλοι οι συμμετέχοντες –εκθέτες και επισκέπτες- θα έχουν συναίσθηση της αξίας των κρασιών που παρουσιάζονται, ενώ επιπλέον οι συνθήκες με τις οποίες δοκιμάζονται τα κρασιά και γίνονται οι συζητήσεις είναι άνετες και πολιτισμένες.

Τι θα δούμε στη δεύτερη διοργάνωση;

Η φετινή διοργάνωση (την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία)  θα πάει την όλη εμπειρία των Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών ένα βήμα παραπέρα, κρατώντας βέβαια το βασικό concept της ιδέας. Έτσι, θα συμμετέχουν και φέτος οι κορυφαίοι –κατά την εκτίμησή μας πάντα- Έλληνες οινοπαραγωγοί με τα καλύτερα κόκκινα κρασιά τους, ενώ και οι σημαντικότεροι εισαγωγείς θα φέρουν την αφρόκρεμα των επιλογών τους ώστε να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε και να δοκιμάσουμε, στο κόστος, τα σπουδαιότερα ερυθρά κρασιά της ελληνικής αγοράς! Επίσης φέτος, θα έχουμε κοντά μας την σπουδαιότερη οινογράφο του κόσμου, την Jancis Robinson και τον κριτικό εστιατορίων των Financial Times, Nick Lander.

Η έκθεση Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά επιστρέφει αυτή την Κυριακή Facebook Twitter
Jancis Robinson και Nick Lander
 

Κόστος συμμετοχής και διαδικασία!

Με ένα αντίτιμο €38 ο επισκέπτης παραλαμβάνει ένα μπλοκ με δέκα κουπόνια αξίας €3 έκαστο τα οποία εξαργυρώνει στα σταντ των εκθετών, δοκιμάζοντας σπουδαία κρασιά στο κόστος τους, κρασιά που υπό άλλες συνθήκες δεν είναι απλώς απαγορευτικά λόγω τιμής αλλά επιπλέον δεν είναι εύκολα προσβάσιμα και σίγουρα όχι στις μεγάλες οινικές εκθέσεις. Κάθε κρασί (δόση των 50ml) κοστίζει ένα ή περισσότερα κουπόνια, ανάλογα με το κόστος του, σύμφωνα με τον ίδιο τον εκθέτη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κρασιά με τιμή γύρω στα €120 στην κάβα θα μπορούν να δοκιμαστούν με μόνο δύο κουπόνια. Φυσικά, κάθε επισκέπτης μπορεί να αγοράζει επιπλέον κουπόνια, εφόσον το επιθυμεί.

Οι χορηγοί

Η εμπειρία όμως δεν σταματά εδώ. Μία ομάδα επιλεγμένων χορηγών, όπως η σαμπάνια Veuve Clicquot, το Νορβηγικό μεταλλικό νερό Voss και η εταιρεία Provence με τα εξαιρετικά της τυριά, θα διαθέτουν τα προϊόντα τους δωρεάν ώστε η εμπειρία να είναι όσο το δυνατόν πιο απολαυστική. Χορηγοί στα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά είναι επίσης η κορυφαία Metropolitan Food Culture προϊόντα της οποίας θα δοκιμάσουμε στο γαστρονομιό δείπνο, η εμβληματική Gaggenau με τους εξαιρετικούς συντηρητές κρασιών της και η Volvo μία από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες, με αναπτυγμένη γαστρονομική ευαισθησία που δίνει το μήνυμα ότι το κρασί είναι αναπόσπαστο μέρος αυτού που ονομάζουμε «καλή ζωή».

Τι είναι το VIP Golden Pass;

Φέτος επίσης θα διατίθεται και  το VIP Golden Pass , μια συλλεκτική κάρτα που περιλαμβάνει το εισιτήριο εισόδου μαζί με δύο μπλοκ των δέκα επιταγών το καθένα, δίνει πρόσβαση στο δείπνο της 14ης Δεκεμβρίου, σε δύο από τα masterclasses (εκτός από το Collector’s Corner) και πρόσβαση στο VIP Lounge Veuve Clicquot, με συνολικό κόστος €250. Το VIP Lounge Veuve Clicquot είναι ένας πολυτελής χώρος που δημιουργούμε στο Golden Room της Μεγάλης Βρετανίας, όπου οι κάτοχοι της κάρτας θα μπορούν να ξεκουραστούν, να τσιμπήσουν κάτι και να απολαύσουν σαμπάνια Veuve Clicquot. Eπίσης, παράλληλα με τον κύριο εκθεσιακό χώρο, έχουμε ετοιμάσει στο Alexander’s Cigar-Lounge μια συλλογή από σπάνια οινικά αποστάγματα που θα μπορείτε να δοκιμάσετε, από τις 16:00 έως τις 19:00, με την ίδια λογική των κουπονιών σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Η έκθεση Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά επιστρέφει αυτή την Κυριακή Facebook Twitter
Από την περσινή διοργάνωση

Τα masterclasses

Oι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα εξής:

«Αρμονία τυριού & κρασιού»

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος της Provence και ο Γιώργος Φλούδας θα παρουσιάσουν από κοινού ένα ενδιαφέρον και ιδιαίτερα απολαυστικό σεμινάριο συνδυασμού τυριών και κρασιών.

Τυριά: Bleu de Causses / Comte 24μηνης ωρίμανσης, AOP Arnaud / Epoisses, AOP Berthaut / Morbier AOP / Valencay, AOP Fermier

Κρασιά: Chateau Rieussec, Sauternes 2003 / Chateau La Tour Melas 2013 / Anax, Αμπελώνες Αντωνόπουλος 2014 / Καλλίστη Reserve, Μπουτάρης Οινοποιητική 2012 / Sancerre, Comte Lafond 2014

Κόστος συμμετοχής: €40

«Ελληνικά λευκά κρασιά: και όμως παλαιώνουν», by Gaggenau

O οινοχόος Νικόλας Γιαννόπουλος, παγκόσμιος Brand Ambassador 2015 των συντηρητών Gaggenau, παρουσιάζει μια πρωτότυπη γευστική δοκιμή με έξι ζευγάρια εμβληματικών ελληνικών λευκών κρασιών, το ένα πρόσφατης εσοδείας και το άλλο παλαιωμένο (ίδια ετικέτα) για να αποδείξει τις δυνατότητες παλαίωσής τους και για να σας δώσει ιδέες για την κάβα σας.

Κόστος συμμετοχής: €40

«Krug masterclass»

Η Brand Ambassador της εμβληματικής Krug, η οινοχόος Martina Illek, παρουσιάζει μία από τις κορυφαίες σαμπάνιες στον κόσμο και μάς μυεί στον απολαυστικό κόσμο της.

Κόστος συμμετοχής: €40

Η έκθεση Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά επιστρέφει αυτή την Κυριακή Facebook Twitter
Από την περσινή διοργάνωση

«Collector’s Corner»

Μια ακόμη πρωτοτυπία που ξεκινούν φέτος τα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά: προσκαλούμε ένα γνωστό συλλέκτη κρασιών να παρουσιάσει μερικές από τις πιο αγαπημένες του φιάλες, 6 μεγάλα κρασιά από τη συλλογή του, να μάς μιλήσει για το πάθος του και να μάς μεταφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του. Μιλάμε για κρασιά παλαίωσης, δείτε από κοντά τι σημαίνει να είσαι συλλέκτης οίνων! Μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμάστε σπουδαία κρασιά που δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά.

Τα κρασιά: 

Cote Rotie Domaine Rostaing 1999 Cote Blonde, Rhone: Το Syrah σε μια από της καλύτερες εκφράσεις του από την Cote Blonde και την σπουδαία χρονιά 1999 που έκανε τον Robert Parker να κοιτάει τον Ροδανό με άλλο μάτι, στο συγκεκριμένο κρασί μάλιστα έδωσε ένα εντυπωσιακό 100!

Domaine Comte Georges de Vogue Musigny Grand Cru 1996, Bourgogne: Το Musigny Grand Cru αποτελεί από μονό του μια ιδιαιτερότητα αφού αποτελεί το μόνο αμπελοτόπι σε όλη την Cote de Nuits που μπορεί να  δώσει λευκό Grand Cru. Η ατυχία του ότι δεν υπάρχουν φιάλες και ότι πάντα βρίσκεται στην σκιά του ερυθρού που θα έχετε στα ποτήρια σας.

 

Domaine Leroy Corton Grand Cru 2002, Bourgogne: Το Corton είναι το μεγαλύτερο σε έκταση Grand Cru στην Βουργουνδία αλλά αυτό δεν εμπόδισε την θρυλική Lalou-Bize Leroy να ξεδιπλώσει τις αρετές του Pinot Noir στην Cote de Beaune.

 

Corton Charlemagne Grand Cru Henri Boillot 2005, Bourgogne: O Henri Boillot είναι ο παραγωγός που μπορεί να σε ‘εξωθήσει’ να γίνεις φανατικός λάτρης της Βουργουνδίας και συλλέκτης. Η καθαρότητα στο στυλ του είναι απαράμιλλη σε ‘όλες τις φάσεις τις εξέλιξης των κρασιών του. Τα 10 χρόνια ενός Corton Charlemagne είναι η απόδειξη

 

Kreydenweiss Moenchberg Grand Cru Pinot Gris 1990, Alsace: Οι ιδεοληπτικοί συλλέκτες-με έμφαση στην Βουργουνδία- έχουν και τις ευχάριστες διαστροφές τους. Το Pinot Gris από Grand Cru αμπελώνα όπως το Moenchberg και το Domaine Marc Kreydenweiss είναι μια από αυτές που συμπληρώνει την μονοτονία της τελειότητας των εξαιρετικών κρασιών της Βουργουνδίας.

Τιμή συμμετοχής: 230 ευρώ το άτομο

Γαστρονομικό Δείπνο

Το ταξίδι μας κορυφώνεται το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου στο εστιατόριο Tudor Hall με το δείπνο που θα ετοιμάσει για εμάς ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου με θέμα «Ελλάς-Γαλλία, Συμμαχία». Σας περιμένουμε σε ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο των Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών!

Τα συμμετέχοντα οινοποιεία και εισαγωγείς

ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ / AIVALIS WINERY / ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ / ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ / ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ / ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ / ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ / CELLIER / DEALS / DONA SILVINA WINES / GENTILINI / ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ / ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ / ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (WINE SPECIALIST) / KYLIX / ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ / LA TOUR MELAS  / ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΛΥΚΟΥ / ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ / ΟΙΝΙΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ / ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ / ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ / ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ / ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ  / ΚΤΗΜΑ ΠΙΕΡΙΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ / ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ / ΚΤΗΜΑ ΠΥΡΓΑΚΗ / ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑ  / ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ / ΤΗΝΙΑΚΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ / TRINITY WINES / ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ TSANTALI / ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ / VINALIA (NICO LAZARIDI + MONTES) / ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ

Η έκθεση Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2015 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία (Βας. Γεωργίου 1 Πλατεία Συντάγματος, 210 3330000)  από την 1 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ.

Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία  επικοινωνήστε με την κα Εύη Φέτση, 6987020663 [email protected]

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έθιμο του Κλήδονα και το αμίλητο νερό

Γεύσεις της δικής μας παράδοσης / Το έθιμο του Κλήδονα και το «αμίλητο νερό» στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς podcasts «Γεύσεις της δικής μας παράδοσης», εμπνευσμένης από τα προϊόντα «Nώμα» της Lidl Ελλάς, η ηθοποιός Νεκταρία Γιαννουδάκη συζητά με τον μουσικό Κωνσταντίνο Μπουντούνη για το έθιμο του Κλήδονα και το «αμίλητο νερό» που αναβιώνει στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, αλλά και με τη σεφ και καθηγήτρια Γαστρονομίας Γιάννα Μπαλαφούτη για την παραδοσιακή κουζίνα των περιοχών αυτών.
THE LIFO TEAM
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Δέκα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly”

Γεύση / Tο πρώτο καφέ για σκύλους άνοιξε στο Παγκράτι

Από εκεί που κάποιοι Αθηναίοι έψαχναν τα φιλικά προς τα ζώα μέρη για να πιουν τον καφέ τους ή να εργαστούν εκτός σπιτιού, πλέον υπάρχει ένα μαγαζί που ετοιμάζει γλυκά χωρίς ζάχαρη και υγιεινά treats για σκύλους, ενώ φροντίζει να έχει κάτι και για εμάς.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
To έθιμο της Καμήλας

Γεύσεις της δικής μας παράδοσης / To έθιμο της Καμήλας στη Θεσσαλία

Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς podcasts «Γεύσεις της δικής μας παράδοσης», εμπνευσμένης από τα προϊόντα «Nώμα» της Lidl Eλλάς, ο σεφ Ανδρέας Λαγός συζητά με τον μουσικό Θωμά Κωνσταντίνου για το έθιμο της Καμήλας που συναντάμε στη Θεσσαλία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά και με τον σεφ Δημήτρη Αϊβαλιώτη για την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Wine is Fine: Για κρασί στον δρόμο των πομολάδικων

Γεύση / Wine is Fine: Για κρασί στον δρόμο των πομολάδικων

Δύο Παριζιάνοι, ένας Έλληνας σεφ με νομαδικές τάσεις, φυσικά κρασιά, φαγητό με επιρροές από διαφορετικές εθνικές κουζίνες, μουσική που ξεκινάει από την ιαπωνική funk και φτάνει στην Aaliyah. Αυτή είναι μια σύγχρονη cave à manger που περιμένει με ανυπομονησία η hip Αθήνα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ «Κανείς μας δεν το περίμενε»: Ο Α. Τραστέλης θα διεκδικήσει ξανά το αστέρι Michelin που έχασε η Σπονδή

Γεύση / «Κανείς μας δεν το περίμενε»: Ο Α. Τραστέλης θα διεκδικήσει ξανά το αστέρι Michelin που έχασε η Σπονδή

Ο restaurateur που κατείχε επί δεκαπέντε χρόνια την υψηλότερη διάκριση που έχει δει ποτέ η εγχώρια γαστρονομική σκηνή μιλά μετά την τελευταία αξιολόγηση του αναγνωρισμένου οδηγού που δεν είχε τα καλύτερα νέα για ένα εκ των σημαντικότερων εστιατορίων της Ελλάδας.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Dear Manouka: To νέο wine bar-restaurant του Παγκρατίου ξεφεύγει από τα συνηθισμένα

Γεύση / Dear Manouka: To νέο wine bar-restaurant του Παγκρατίου ξεφεύγει από τα συνηθισμένα

Η όψη ενός νεοκλασικού σπιτιού του 1890 στον πεζόδρομο της Ηρώνδα δεν μαρτυρά με τίποτα όσα θα συναντήσετε στο εσωτερικό: fusion επιλογές, προτάσεις από τον διεθνή αμπελώνα και κλασικά κοκτέιλ με απρόβλεπτες ανατροπές.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
To έθιμο της Αρσαλής

Γεύσεις της δικής μας παράδοσης / To έθιμο της Αρσαλής στη Στερεά Ελλάδα

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς podcasts «Γεύσεις της δικής μας παράδοσης», εμπνευσμένης από τα προϊόντα «Nώμα» της Lidl Ελλάς, ο ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης συζητά με την τραγουδίστρια Δέσποινα Ραφαήλ για το έθιμο της Αρσαλής που αναβιώνει στη Στερεά Ελλάδα, αλλά και με τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Αλεξάνδρα Κοκολοπούλου για την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής.
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ