Η έκθεση Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά επιστρέφει αυτή την Κυριακή

Η έκθεση Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά επιστρέφει αυτή την Κυριακή Facebook Twitter
0

Όταν πέρσι τέτοια εποχή ανακοινώναμε την απόφαση μας να λανσάρουμε την έκθεση « Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2014» οι αντιδράσεις ήταν πολλές και όχι όλες ευνοϊκές. Σε μια αγορά που δοκιμαζόταν από την κρίση, πολλοί αμφισβήτησαν την ύπαρξη στην Ελλάδα ενός κοινού που θα ήταν διατεθειμένο να πληρώσει μια καθόλου ευκαταφρόνητη είσοδο για να δοκιμάσει κρασιά. Ευτυχώς, παρόλους τους πιθανούς ενδοιασμούς της η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων παραγωγών αλλά και εισαγωγέων στάθηκε δίπλα μας, και έτσι το στοίχημα κερδήθηκε για όλους μας, και μάλιστα με τεράστια επιτυχία. Η Vientum και εμείς – το The Food and Leisure Guide -  αποδείξαμε πως μπορεί να οργανωθεί ένα μεγάλο γευσιγνωστικό event υψηλού επιπέδου, όπου όλοι οι συμμετέχοντες –εκθέτες και επισκέπτες- θα έχουν συναίσθηση της αξίας των κρασιών που παρουσιάζονται, ενώ επιπλέον οι συνθήκες με τις οποίες δοκιμάζονται τα κρασιά και γίνονται οι συζητήσεις είναι άνετες και πολιτισμένες.

Τι θα δούμε στη δεύτερη διοργάνωση;

Η φετινή διοργάνωση (την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία)  θα πάει την όλη εμπειρία των Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών ένα βήμα παραπέρα, κρατώντας βέβαια το βασικό concept της ιδέας. Έτσι, θα συμμετέχουν και φέτος οι κορυφαίοι –κατά την εκτίμησή μας πάντα- Έλληνες οινοπαραγωγοί με τα καλύτερα κόκκινα κρασιά τους, ενώ και οι σημαντικότεροι εισαγωγείς θα φέρουν την αφρόκρεμα των επιλογών τους ώστε να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε και να δοκιμάσουμε, στο κόστος, τα σπουδαιότερα ερυθρά κρασιά της ελληνικής αγοράς! Επίσης φέτος, θα έχουμε κοντά μας την σπουδαιότερη οινογράφο του κόσμου, την Jancis Robinson και τον κριτικό εστιατορίων των Financial Times, Nick Lander.

Η έκθεση Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά επιστρέφει αυτή την Κυριακή Facebook Twitter
Jancis Robinson και Nick Lander
 

Κόστος συμμετοχής και διαδικασία!

Με ένα αντίτιμο €38 ο επισκέπτης παραλαμβάνει ένα μπλοκ με δέκα κουπόνια αξίας €3 έκαστο τα οποία εξαργυρώνει στα σταντ των εκθετών, δοκιμάζοντας σπουδαία κρασιά στο κόστος τους, κρασιά που υπό άλλες συνθήκες δεν είναι απλώς απαγορευτικά λόγω τιμής αλλά επιπλέον δεν είναι εύκολα προσβάσιμα και σίγουρα όχι στις μεγάλες οινικές εκθέσεις. Κάθε κρασί (δόση των 50ml) κοστίζει ένα ή περισσότερα κουπόνια, ανάλογα με το κόστος του, σύμφωνα με τον ίδιο τον εκθέτη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κρασιά με τιμή γύρω στα €120 στην κάβα θα μπορούν να δοκιμαστούν με μόνο δύο κουπόνια. Φυσικά, κάθε επισκέπτης μπορεί να αγοράζει επιπλέον κουπόνια, εφόσον το επιθυμεί.

Οι χορηγοί

Η εμπειρία όμως δεν σταματά εδώ. Μία ομάδα επιλεγμένων χορηγών, όπως η σαμπάνια Veuve Clicquot, το Νορβηγικό μεταλλικό νερό Voss και η εταιρεία Provence με τα εξαιρετικά της τυριά, θα διαθέτουν τα προϊόντα τους δωρεάν ώστε η εμπειρία να είναι όσο το δυνατόν πιο απολαυστική. Χορηγοί στα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά είναι επίσης η κορυφαία Metropolitan Food Culture προϊόντα της οποίας θα δοκιμάσουμε στο γαστρονομιό δείπνο, η εμβληματική Gaggenau με τους εξαιρετικούς συντηρητές κρασιών της και η Volvo μία από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες, με αναπτυγμένη γαστρονομική ευαισθησία που δίνει το μήνυμα ότι το κρασί είναι αναπόσπαστο μέρος αυτού που ονομάζουμε «καλή ζωή».

Τι είναι το VIP Golden Pass;

Φέτος επίσης θα διατίθεται και  το VIP Golden Pass , μια συλλεκτική κάρτα που περιλαμβάνει το εισιτήριο εισόδου μαζί με δύο μπλοκ των δέκα επιταγών το καθένα, δίνει πρόσβαση στο δείπνο της 14ης Δεκεμβρίου, σε δύο από τα masterclasses (εκτός από το Collector’s Corner) και πρόσβαση στο VIP Lounge Veuve Clicquot, με συνολικό κόστος €250. Το VIP Lounge Veuve Clicquot είναι ένας πολυτελής χώρος που δημιουργούμε στο Golden Room της Μεγάλης Βρετανίας, όπου οι κάτοχοι της κάρτας θα μπορούν να ξεκουραστούν, να τσιμπήσουν κάτι και να απολαύσουν σαμπάνια Veuve Clicquot. Eπίσης, παράλληλα με τον κύριο εκθεσιακό χώρο, έχουμε ετοιμάσει στο Alexander’s Cigar-Lounge μια συλλογή από σπάνια οινικά αποστάγματα που θα μπορείτε να δοκιμάσετε, από τις 16:00 έως τις 19:00, με την ίδια λογική των κουπονιών σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Η έκθεση Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά επιστρέφει αυτή την Κυριακή Facebook Twitter
Από την περσινή διοργάνωση

Τα masterclasses

Oι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα εξής:

«Αρμονία τυριού & κρασιού»

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος της Provence και ο Γιώργος Φλούδας θα παρουσιάσουν από κοινού ένα ενδιαφέρον και ιδιαίτερα απολαυστικό σεμινάριο συνδυασμού τυριών και κρασιών.

Τυριά: Bleu de Causses / Comte 24μηνης ωρίμανσης, AOP Arnaud / Epoisses, AOP Berthaut / Morbier AOP / Valencay, AOP Fermier

Κρασιά: Chateau Rieussec, Sauternes 2003 / Chateau La Tour Melas 2013 / Anax, Αμπελώνες Αντωνόπουλος 2014 / Καλλίστη Reserve, Μπουτάρης Οινοποιητική 2012 / Sancerre, Comte Lafond 2014

Κόστος συμμετοχής: €40

«Ελληνικά λευκά κρασιά: και όμως παλαιώνουν», by Gaggenau

O οινοχόος Νικόλας Γιαννόπουλος, παγκόσμιος Brand Ambassador 2015 των συντηρητών Gaggenau, παρουσιάζει μια πρωτότυπη γευστική δοκιμή με έξι ζευγάρια εμβληματικών ελληνικών λευκών κρασιών, το ένα πρόσφατης εσοδείας και το άλλο παλαιωμένο (ίδια ετικέτα) για να αποδείξει τις δυνατότητες παλαίωσής τους και για να σας δώσει ιδέες για την κάβα σας.

Κόστος συμμετοχής: €40

«Krug masterclass»

Η Brand Ambassador της εμβληματικής Krug, η οινοχόος Martina Illek, παρουσιάζει μία από τις κορυφαίες σαμπάνιες στον κόσμο και μάς μυεί στον απολαυστικό κόσμο της.

Κόστος συμμετοχής: €40

Η έκθεση Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά επιστρέφει αυτή την Κυριακή Facebook Twitter
Από την περσινή διοργάνωση

«Collector’s Corner»

Μια ακόμη πρωτοτυπία που ξεκινούν φέτος τα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά: προσκαλούμε ένα γνωστό συλλέκτη κρασιών να παρουσιάσει μερικές από τις πιο αγαπημένες του φιάλες, 6 μεγάλα κρασιά από τη συλλογή του, να μάς μιλήσει για το πάθος του και να μάς μεταφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του. Μιλάμε για κρασιά παλαίωσης, δείτε από κοντά τι σημαίνει να είσαι συλλέκτης οίνων! Μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμάστε σπουδαία κρασιά που δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά.

Τα κρασιά: 

Cote Rotie Domaine Rostaing 1999 Cote Blonde, Rhone: Το Syrah σε μια από της καλύτερες εκφράσεις του από την Cote Blonde και την σπουδαία χρονιά 1999 που έκανε τον Robert Parker να κοιτάει τον Ροδανό με άλλο μάτι, στο συγκεκριμένο κρασί μάλιστα έδωσε ένα εντυπωσιακό 100!

Domaine Comte Georges de Vogue Musigny Grand Cru 1996, Bourgogne: Το Musigny Grand Cru αποτελεί από μονό του μια ιδιαιτερότητα αφού αποτελεί το μόνο αμπελοτόπι σε όλη την Cote de Nuits που μπορεί να  δώσει λευκό Grand Cru. Η ατυχία του ότι δεν υπάρχουν φιάλες και ότι πάντα βρίσκεται στην σκιά του ερυθρού που θα έχετε στα ποτήρια σας.

 

Domaine Leroy Corton Grand Cru 2002, Bourgogne: Το Corton είναι το μεγαλύτερο σε έκταση Grand Cru στην Βουργουνδία αλλά αυτό δεν εμπόδισε την θρυλική Lalou-Bize Leroy να ξεδιπλώσει τις αρετές του Pinot Noir στην Cote de Beaune.

 

Corton Charlemagne Grand Cru Henri Boillot 2005, Bourgogne: O Henri Boillot είναι ο παραγωγός που μπορεί να σε ‘εξωθήσει’ να γίνεις φανατικός λάτρης της Βουργουνδίας και συλλέκτης. Η καθαρότητα στο στυλ του είναι απαράμιλλη σε ‘όλες τις φάσεις τις εξέλιξης των κρασιών του. Τα 10 χρόνια ενός Corton Charlemagne είναι η απόδειξη

 

Kreydenweiss Moenchberg Grand Cru Pinot Gris 1990, Alsace: Οι ιδεοληπτικοί συλλέκτες-με έμφαση στην Βουργουνδία- έχουν και τις ευχάριστες διαστροφές τους. Το Pinot Gris από Grand Cru αμπελώνα όπως το Moenchberg και το Domaine Marc Kreydenweiss είναι μια από αυτές που συμπληρώνει την μονοτονία της τελειότητας των εξαιρετικών κρασιών της Βουργουνδίας.

Τιμή συμμετοχής: 230 ευρώ το άτομο

Γαστρονομικό Δείπνο

Το ταξίδι μας κορυφώνεται το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου στο εστιατόριο Tudor Hall με το δείπνο που θα ετοιμάσει για εμάς ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου με θέμα «Ελλάς-Γαλλία, Συμμαχία». Σας περιμένουμε σε ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο των Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών!

Τα συμμετέχοντα οινοποιεία και εισαγωγείς

ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ / AIVALIS WINERY / ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ / ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ / ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ / ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ / ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ / CELLIER / DEALS / DONA SILVINA WINES / GENTILINI / ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ / ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ / ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (WINE SPECIALIST) / KYLIX / ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ / LA TOUR MELAS  / ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΛΥΚΟΥ / ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ / ΟΙΝΙΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ / ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ / ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ / ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ / ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ  / ΚΤΗΜΑ ΠΙΕΡΙΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ / ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ / ΚΤΗΜΑ ΠΥΡΓΑΚΗ / ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑ  / ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ / ΤΗΝΙΑΚΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ / TRINITY WINES / ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ TSANTALI / ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ / VINALIA (NICO LAZARIDI + MONTES) / ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ

Η έκθεση Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2015 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία (Βας. Γεωργίου 1 Πλατεία Συντάγματος, 210 3330000)  από την 1 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ.

Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία  επικοινωνήστε με την κα Εύη Φέτση, 6987020663 [email protected]

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ