H μουσική θρέφει χωρίς να τρώγεται, μέρος δεύτερο

Facebook Twitter
0

Σε συνέχεια από χθες, μερικές ακόμα ιστορίες ονομάτων που έχουν σχέση με το φαγητό. Σας προτείνω θερμότατα να ακούσετε όλα τα τραγούδια, θα με θυμηθείτε!


Α taste of honey

Οι A taste of Honey τραγουδάνε το Sukiyaki στα αγγλικά το 1979 και κάνουν τεράστια επιτυχία.

Πολλά χρόνια πριν από τη μελένια γεύση όμως το είχε κάνει επιτυχία ο γιαπωνέζος Kyu Sakamoto, και όταν λέμε πιο πριν εννοούμε το 1963. Ο άτυχος Sakamoto πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1985.

Το καλύτερο είναι ότι sukiyaki είναι ένα παραδοσιακό γιαπωνέζικο πιάτο, το οποίο αποτελείται από κρέας (συνήθως βοδινό, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες) το οποίο βράζει σιγά σιγά πάνω στο τραπέζι μαζί με λαχανικά. Η διαδικασία γίνεται μέσα σε ένα ρηχό σιδερένιο σκεύος και το υγρό στο οποίο βράζουν τα υλικά αποτελείται από σάλτσα σόγιας, ζάχαρη και mirin (κάτι σαν σάκε, με λιγότερο αλκοόλ). Συνήθως, κάθε μπουκιά πριν φαγωθεί, βυθίζεται σε ωμά, χτυπημένα αβγά.

 

Μία από τις ιστορίες αυτού του πιάτου είναι η εξής: κάποτε, ένας άρχοντας μετά το κυνήγι πήγε στην καλύβα ενός χωρικού και τον διέταξε να του μαγειρέψει το θήραμα. Ο χωρικός, ο οποίος δεν είχε κατάλληλα σκεύη για την περίπτωση, καθάρισε το φτυάρι του (Suki) και έψησε εκεί το κρέας (yaki).

Apple Pie Motherhood Band

 

Λίγη ψυχεδέλεια από τη Βοστώνη και μετά από τη Νέα Υόρκη:

 

Οι Apple Pie Motherhood Band αρχικά λεγόταν  Sacred Mushroom αλλά ο νέος τους μάνατζερ αποφάσισε ότι αυτό το όνομα ήταν πολύ κραυγαλέα σχετιζόμενο με τα ναρκωτικά και πρότεινε το καινούριο, το οποίο προέκυψε από το τραγούδι τους Long Live Apple Pie.

 

Το τραγούδι ίσως να μιλάει για τους παρίες, τους άστεγους και τους ναρκομανείς, οι οποίοι είναι «the children of the open sky». Η γυναίκα που αναφέρεται ίσως είναι η ίδια η Αμερική και η πρόσκλησή της (come inside any of my open doors) είναι μία τραγική ειρωνία, αφού οι άνθρωποι στους οποίους μιλάει δεν θα γίνουν ποτέ μέλος της κοινωνίας προκειμένου να γευτούν τη «μηλόπιτα», η οποία είναι το σύμβολο της καθώς πρέπει Αμερικής. Αλλά μπορεί και να υπάρχει τελείως άλλη ερμηνεία. Μιλάμε για ψυχεδέλεια άλλωστε.

Close Lobsters

 

Οι Close Lobsters έβγαλαν αυτό το κομμάτι το 1987 και έχουν πολλούς (εντάξει όχι πολλούς) οπαδούς που τους θεωρούν ισάξιους με τους Stone Roses. Ήταν μία μπάντα από την Σκωτία των οποίων τα μέλη δε μπορούσα να αποφασίσουν μεταξύ του “The Close” και “The Lobsters”.

My Friend the Chocolate Cake

 

Πρόκειται για μπάντα από την Αυστραλία, η οποία υπάρχει ακόμα. Η μουσική τους είναι κάπως folk/pop/rock που αν είναι του γούστου σας, θα σας αρέσουν σίγουρα. Όσο για το όνομα: ήταν τόσο επείγον να βρούνε ένα, που διάλεξαν τον τίτλο ενός τραγουδιού ενός άλλου συγκροτήματος που ήταν στην εταιρία στην οποία επρόκειτο να υπογράψουν. Τελικά τους άρεσε, γιατί σε ποιον δεν αρέσει το κέικ σοκολάτας;

 

Ξέρετε κι εσείς μπάντες με φαγώσιμα στο όνομά τους; Πείτε μας στα σχόλια!

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT