Ένα καλοκαιρινό μεσημέρι στο Zuccherino, την πιο δροσιστική gelateria της πόλης

Ένα καλοκαιρινό μεσημέρι στο Zuccherino, την πιο δροσιστική gelateria της πόλης Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

«Το παγωτό για μένα είναι ο κόσμος μου όλος και γενικά πιστεύω ότι είναι το καλύτερο γλυκό, που μπορεί να φάει κάποιος απ'όλες τις απόψεις: γεύσης, ποιότητας, θερμίδων και θρεπτικής αξίας» λέει η κ. Ελισάβετ Ντεμίρη, η οποία μαζί με τον αδερφό της, Κώστα, αποτελούν πλέον τη δεύτερη γενιά των ζαχαροπλαστείων Zuccherino, που μετά από 30 χρόνια σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης, έχουν μετατραπεί στο απόλυτο καλοκαιρινό και δροσιστικό σποτ της πόλης.

«Το Zuccherino είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε πριν από περίπου 30 χρόνια από τους γονείς μας, οι οποίοι είχαν ένα κλασικό ζαχαροπλαστείο στο Παλαιό Φάληρο, με την έννοια ότι δεν υπήρχε ούτε σερβιριζόμενος χώρος ούτε τόση μεγάλη εξειδίκευση στο κομμάτι του παγωτού, όπως έχουμε σήμερα. Ήταν ένα κλασικό ζαχαροπλαστείο με το εργαστήριο παραγωγής του, με πάρα πολύ μεγάλη έμφαση σε τούρτες γενεθλίων, σε παιδικά πάρτι και γενικότερα σε catering και εκδηλώσεις.

Ανάμεσα στα πολλά «Excuse me» των τουριστών, οι οποίοι αυτοί την περίοδο έχουν κατακλύσει το κέντρο της πόλης, συχνά ακούγαμε γεύσεις όπως Snickers, banoffee, blueberry, Lila Pause, 3bit, καϊμάκι, παγωτό φιστίκι, ελβετική σοκολάτα με καραμέλα βουτύρου και το θανατηφόρο «death by chocolate» που είναι ένας ιδιαίτερος σοκολατένιος συνδυασμός.


Από κει και πέρα, όταν ο αδερφός μου τελείωσε πλέον με τις σπουδές του, αποφάσισε να ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση και το 2004, μετά από μια ιδιαίτερη αδυναμία που είχε στο κομμάτι του παγωτού, άνοιξε μια gelateria επίσης στο Παλαιό Φάληρο, σε έναν τελείως διαφορετικό χώρο με κύρια προϊόντα το gelato και τον καφέ, όπου άλλωστε είθισται να εστιάζουν και οι κλασικές gelaterie στην Ιταλία.

Ένα καλοκαιρινό μεσημέρι στο Zuccherino, την πιο δροσιστική gelateria της πόλης Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Σταδιακά, αυτό το κατάστημα εξαπλώθηκε, έπειτα άνοιξε το κατάστημά μας στην Νέα Σμύρνη και μόλις πριν από τρία χρόνια και το κατάστημά μας στο Μοναστηράκι. Πλέον, βέβαια, με πάρα πολλή μεγάλη εξειδίκευση στο κομμάτι του παγωτού, βάζοντας συγχρόνως και πολλές γλυκές προτάσεις στους καταλόγους μας και δημιουργώντας, έτσι, ένα ζαχαροπλαστείο με έναν σερβιριζόμενο χώρο, που έχει μετατρέπει σε family destination για τη βόλτα σου και γενικότερα για ό,τι ζητά κανείς από ένα τέτοιου είδους μαγαζί».


Στην οδό Μητροπόλεως 80, στο Μοναστηράκι, βρεθήκαμε, λοιπόν, κι εμείς ένα καυτό μεσημέρι Παρασκευής αναζητώντας μια ανάσα δροσιάς και κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από το γραφείο. Και φυσικά το Zuccherino είναι το κατάλληλο σποτ μέσα στην πόλη για μια τέτοια βόλτα αφού, όπως αναφέρει η κ. Ντεμίρη, «αυτήν τη στιγμή σε σύνολο γεύσεων παγωτού ξεπερνάμε τις 100 (!), οι οποίες και εναλλάσσονται συνεχώς στις βιτρίνες μας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βρει κάποιος ορισμένες στάνταρ και best-seller γεύσεις (κρέμα, σοκολάτα, cookies), αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν μερικές άλλες που εναλλάσσονται συνέχεια, είτε ανάλογα με την εποχικότητα είτε ανάλογα με το κατάστημα».


Και είχε όντως δίκιο, αφού ανάμεσα στα πολλά «Excuse me» των τουριστών, οι οποίοι αυτοί την περίοδο έχουν κατακλύσει το κέντρο της πόλης, συχνά ακούγαμε γεύσεις όπως Snickers, banoffee, blueberry, Lila Pause, 3bit, καϊμάκι, παγωτό φιστίκι, ελβετική σοκολάτα με καραμέλα βουτύρου και το θανατηφόρο «death by chocolate» που είναι ένας ιδιαίτερος σοκολατένιος συνδυασμός.

Ένα καλοκαιρινό μεσημέρι στο Zuccherino, την πιο δροσιστική gelateria της πόλης Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Αν, πάλι, δεν ανήκετε στην κατηγορία των «παραδοσιακών» πελατών που αναζητούν τις κλασικές γεύσεις, η κ. Ντεμίρη απαντά: «Ο Κώστας, ο αδερφός μου, που είναι και υπεύθυνος παραγωγής, έχει εξειδικευτεί στο κομμάτι του παγωτού, οπότε έχει προσθέσει γεύσεις όπως παγωτό μελομακάρονο, παγωτό κουραμπιές, παγωτό γαλακτομπούρεκο, ενώ μία ολοκαίνουργια προσθήκη είναι το καζάν ντιπί σε παγωτό. Τα πιτσιρίκια, βέβαια, τρελαίνονται για το magic unicorn και για την τσιχλόφουσκα».


Φυσικά, δεν θα μείνετε παραπονεμένοι και όσοι από εσάς δεν θέλετε να μετράτε μία-μία τις θερμίδες, αφού «στα καταστήματα Zuccherino, γενικότερα, υπάρχουν ειδικές κατηγορίες παγωτών είτε για ανθρώπους που μπορεί να έχουν ζάχαρο είτε να κάνουν δίαιτα. Υπάρχουν, δηλαδή, παγωτά με 0% ζάχαρη και 0% λιπαρά, παγωτά με στέβια, παγωτά που είναι κατάλληλα για ανθρώπους που ενδεχομένως έχουν κάποια αλλεργία ή για όσους για κάποιον προσωπικό τους λόγο αποφεύγουν την κατανάλωση είτε της λακτόζης είτε της γλουτένης». Ασφαλώς, από τα καταστήματα δεν λείπουν και οι vegan επιλογές, αφού όλα τα σορμπέ –που είναι πραγματικά αμέτρητα– είναι κατάλληλα και για άτομα με αυτές τις διατροφικές συνήθειες.


Τα ζαχαροπλαστεία δεν βασίζονται πια αμιγώς στο ελληνικό κοινό, καθώς «φέτος, μόνο, πρέπει να έχουμε γύρω στους 20 πελάτες που έχουν κλείσει εκδηλώσεις στην Ελλάδα, αλλά ζουν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Μάλιστα, το κατάστημά μας στο Μοναστηράκι μάς έχει φέρει, λόγω του τουριστικού σημείου όπου βρίσκεται, μία αναγνωρισιμότητα και εκτός Ελλάδας. Οι άνθρωποι αυτοί μας έχουν, με άλλα λόγια, εμπιστευθεί για τον γάμο τους ή τη βάπτιση του παιδιού τους, που αποφάσισαν να τελέσουν στην Ελλάδα.

Ένα καλοκαιρινό μεσημέρι στο Zuccherino, την πιο δροσιστική gelateria της πόλης Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Μάλιστα, έχουμε βραβευθεί ως patisserie από διάφορους οργανισμούς στο εξωτερικό, αλλά και για το κομμάτι του ντιζάιν, καθώς υπάρχουν πολλές αναφορές για τα καταστήματά μας σε ξενόγλωσσα βιβλία design, ενώ την εταιρική μας ταυτότητα έχει επιμεληθεί η Κανέλλα Αράπογλου,». Αυτό, άλλωστε, φάνηκε από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στο κατάστημα, αφού οι ροζ και γαλάζιες τρούφες, οι βρύσες με τη ρέουσα σοκολάτα γάλακτος και bueno, αλλά και τα φρεσκοψημένα χωνάκια με την επικάλυψη σοκολάτας βρίσκονται σε απόλυτη οπτική αρμονία με το πετρόλ μινιμαλιστικό περιτύλιγμα και τις αντίστοιχες χρωματικές λεπτομέρειες στα κυπελλάκια, τα κουταλάκια και τους τοίχους – bonus: η διακριτική εσάνς γάλακτος που αναδύεται από τον χώρο του εργαστηρίου και ευωδιάζει ολόκληρο το κατάστημα.


Στην ερώτηση για το αν οι προτιμήσεις των καταναλωτών έχουν αλλάξει μέσα στα χρόνια, η κ. Ντεμίρη απαντά: «Φυσικά! Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στο τι προτιμούσαν οι πελάτες το 1988 και τι προτιμούν το 2019. Παλαιότερα, οι πελάτες ήθελαν να φάνε ένα γλυκό που ανήκε στις πιο κλασικές γεύσεις, όπως μια σοκολατίνα, μια καρυδόπιτα, ένα μιλφέιγ ή ένα κανταΐφι. Σήμερα, όμως, το κοινό ενδεχομένως να απορρίψει τέτοιες επιλογές, καθώς έχει στραφεί σε πιο ελαφριές, πιο φίνες γεύσεις και φυσικά, επειδή η γαστρονομία και συνάμα η ζαχαροπλαστική πλέον έχουν δεχτεί μια πολύ μεγάλη ανάπτυξη, πάντα ψάχνουν και κάτι πιο ιδιαίτερο και πρωτότυπο στη γεύση. Οι καταναλωτές σήμερα αποζητούν τη συνεχόμενη ανανέωση είτε στα μαγαζιά είτε στον κατάλογο».


Και αυτή η ανανέωση είναι εμφανής, αφού δίπλα στα πολύχρωμα μακαρόν, τα παγωτίνια, τις τρούφες σε σχήμα καρδιάς και λουλουδιών και τη χρωματιστή κρυσταλλική ζάχαρη, βρίσκει κανείς και τις διάσημες ruby ice bombs φτιαγμένες από γνήσια ruby chocolate. Ναι, καλά καταλάβατε! Είναι αυτές οι μπάλες, που σίγουρα έχετε πετύχει σε κάποιο story του Instagram και οι οποίες κάθε φορά που περιχύνονται με καυτή σοκολάτα, λιώνουν και ανοίγουν σαν ηφαίστειο που εκρήγνυται.

Ένα καλοκαιρινό μεσημέρι στο Zuccherino, την πιο δροσιστική gelateria της πόλης Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Άραγε, μετά από όλα αυτά, τα ζαχαροπλαστεία Zuccherino έχουν κάτι ακόμη που σκέφτονται να προσθέσουν στον κατάλογό τους; Η κ. Ντεμίρη, μη θέλοντας να ξεδιπλώσει όλα τα νέα σχέδια, απαντά κάπως διστακτικά: «Μας πετυχαίνετε σε μια περίοδο, που ετοιμάζουμε δύο πολύ μεγάλες, νέες κατηγορίες στα μαγαζιά πάντα σε συνδυασμό με παγωτό. Η μία από αυτές είναι ότι έχουμε αρχίσει και μπαίνουμε και στην κατηγορία του pancake, για να μπορέσουμε να βάλουμε το παγωτό και τον χειμώνα στη ζωή μας, γιατί ο Έλληνας αρχίζει να τρώει παγωτό και τον χειμώνα, οπότε πιστεύουμε ότι μ' αυτήν τη νέα κατηγορία θα υπάρξει μια ωραία ανανέωση για την νέα "σχολική σεζόν" που ξεκινάει».


Αν, λοιπόν, βρίσκεστε κι εσείς ακόμη στην Αθήνα και θέλετε να γλιτώσετε από τον καύσωνα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περάσετε μια βόλτα από το Μοναστηράκι, το Παλαιό Φάληρο ή τη Νέα Σμύρνη και να βρείτε στο Zuccherino μία ή και περισσότερες γεύσεις παγωτού που θα σας παρηγορήσουν από το αθηναϊκό λιοπύρι. 

Ένα καλοκαιρινό μεσημέρι στο Zuccherino, την πιο δροσιστική gelateria της πόλης Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Info

Zuccherino

Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι, 210 3213015 

Πρωτέως & Σειρήνων 48, Π. Φάληρο, 210 9845238, 210 9830869

Αγ. Αλεξάνδρου 41 & Ναϊάδων, Π. Φάληρο, 210 9830049

2ας Μαΐου 12, πλατεία Ν. Σμύρνης, 210 9357590

www.zuccherino.gr, Facebook, Instagram

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ