American spice

American spice Facebook Twitter
0

» Mίααπό τις πολλές αμερικανιές που μουαρέσουν είναι χωρίς αμφιβολία τα«ντάινα», αυτά τα ελληνογενήμπιστρό που κατακλύζουν την Αμερικήκαι τα οποία ειδικεύονται κυρίως στοκρέας. Εμείς εδώ τα μάθαμε κάπως υπό τημορφή αλυσίδων, και το φαγητό τους είναιαρκετά πιο τυποποιημένο από τα πλούσια,δήθεν αυθόρμητα αμερικανικά πιάτα. Μίαπιο ολοκληρωμένη πρόταση έρχεται ναπροσφέρει ένας νέος τέτοιος χώρος πουάνοιξε στο Χαλάνδρι, ένα steak house, τουοποίου στα συν είναι χωρίς αμφιβολία οευχάριστος, ελαφρώς ποπ εσωτερικόςχώρος του. Το 8th Plate διαθέτει ένανκατάλογο με αντιθέσεις, θα έλεγα, αφούδίπλα στις παραδοσιακές τυρόπιτες καιπουγκιά αντιτάσσει τα T-bone και τα rumsteaks. Τα τελευταία, αρκετάχορταστικά, νόστιμα και -το σημαντικότερο-ψημένα σωστά, ανάλογα με τις προτιμήσειςτου καθένα. Τα γλυκά αρκετά συμπαθητικάκαι το κόστος κυμαίνεται ανάμεσα στα20 με 28 ευρώ το άτομο.

» Μουαρέσει που αλλάζει ο καιρός, όχι μόνογιατί παύει η γκρίνια για τα περί ζέστης,αλλά κυρίως γιατί θα μπω και πάλι στηδιαδικασία του πιο πικάντικου φαγητού,αυτού που χρειάζεται περισσότεραμπαχαρικά και τα οποία λατρεύω. Άλλωστεποτέ δεν ήμουν θιασώτης της σχολής πουπρεσβεύει ότι δικαίως οι Μεξικανοίτρώνε καυτερά μέσα στην ντάλα,για διάφορους λόγους που βαριέμαι νασυζητώ. Επίσης όταν λέω μπαχαρικά δενεννοώ απαραίτητα καυτερά, αφού δίπλαστο τσίλι, το κύμινο, τα εξωτικά κάριμείγματα, υπάρχουν πάντα το πολύ όμορφομοσχοκάρυδο, ο διακριτικός παπαρουνόσπορος,τα αρωματικά λέμονγκρας και κόλιανδροςή τα πιο εξεζητημένα κάσια, γκάλανγκαλκαι σκόνη μάνγκο. Δεν λέω λοιπόν όχι σεένα ταζίν με πιπερόριζα και αρκετήκανέλλα, ούτε σε ένα όμορφο thai κάρι μεφύλλα καφίρ. Πολύ χρήσιμο μου είναι,ανάμεσα σε άλλα βιβλία σχετικά, τατελευταία χρόνια το The Spice Book τωνSallie Morris και Lesley Mackley των εκδόσεωνSouthwater, το οποίο μπορείτε να βρείτε σεαρκετά προσιτή τιμή στο Amazon.com. Εντυπωσιακήέκδοση, που στο πρώτο μέρος αναλύει όσαθέλετε να μάθετε και ακόμη περισσότεραγια τα μπαχαρικά και στο δεύτεροκαταπιάνεται με ευφάνταστες συνταγές.Ένα εγχείρημα που πραγματοποίησε πολύεπιτυχημένα και ο δικός μας ΒαγγέληςΔρίσκας στην Αρωματική Κουζίνα(Εκδόσεις Πατάκη) προ τριών ετών.Εξαιρετική και η έκδοση Όλα με μπαχαρικά- Αρωματικά και νόστιμα των εκδόσεωνΜοντέρνοι Καιροί. Αρκεί ένα ξεφύλλισμαγια να σας τρέξει το σάλιο.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ