American spice

American spice Facebook Twitter
0

» Mίααπό τις πολλές αμερικανιές που μουαρέσουν είναι χωρίς αμφιβολία τα«ντάινα», αυτά τα ελληνογενήμπιστρό που κατακλύζουν την Αμερικήκαι τα οποία ειδικεύονται κυρίως στοκρέας. Εμείς εδώ τα μάθαμε κάπως υπό τημορφή αλυσίδων, και το φαγητό τους είναιαρκετά πιο τυποποιημένο από τα πλούσια,δήθεν αυθόρμητα αμερικανικά πιάτα. Μίαπιο ολοκληρωμένη πρόταση έρχεται ναπροσφέρει ένας νέος τέτοιος χώρος πουάνοιξε στο Χαλάνδρι, ένα steak house, τουοποίου στα συν είναι χωρίς αμφιβολία οευχάριστος, ελαφρώς ποπ εσωτερικόςχώρος του. Το 8th Plate διαθέτει ένανκατάλογο με αντιθέσεις, θα έλεγα, αφούδίπλα στις παραδοσιακές τυρόπιτες καιπουγκιά αντιτάσσει τα T-bone και τα rumsteaks. Τα τελευταία, αρκετάχορταστικά, νόστιμα και -το σημαντικότερο-ψημένα σωστά, ανάλογα με τις προτιμήσειςτου καθένα. Τα γλυκά αρκετά συμπαθητικάκαι το κόστος κυμαίνεται ανάμεσα στα20 με 28 ευρώ το άτομο.

» Μουαρέσει που αλλάζει ο καιρός, όχι μόνογιατί παύει η γκρίνια για τα περί ζέστης,αλλά κυρίως γιατί θα μπω και πάλι στηδιαδικασία του πιο πικάντικου φαγητού,αυτού που χρειάζεται περισσότεραμπαχαρικά και τα οποία λατρεύω. Άλλωστεποτέ δεν ήμουν θιασώτης της σχολής πουπρεσβεύει ότι δικαίως οι Μεξικανοίτρώνε καυτερά μέσα στην ντάλα,για διάφορους λόγους που βαριέμαι νασυζητώ. Επίσης όταν λέω μπαχαρικά δενεννοώ απαραίτητα καυτερά, αφού δίπλαστο τσίλι, το κύμινο, τα εξωτικά κάριμείγματα, υπάρχουν πάντα το πολύ όμορφομοσχοκάρυδο, ο διακριτικός παπαρουνόσπορος,τα αρωματικά λέμονγκρας και κόλιανδροςή τα πιο εξεζητημένα κάσια, γκάλανγκαλκαι σκόνη μάνγκο. Δεν λέω λοιπόν όχι σεένα ταζίν με πιπερόριζα και αρκετήκανέλλα, ούτε σε ένα όμορφο thai κάρι μεφύλλα καφίρ. Πολύ χρήσιμο μου είναι,ανάμεσα σε άλλα βιβλία σχετικά, τατελευταία χρόνια το The Spice Book τωνSallie Morris και Lesley Mackley των εκδόσεωνSouthwater, το οποίο μπορείτε να βρείτε σεαρκετά προσιτή τιμή στο Amazon.com. Εντυπωσιακήέκδοση, που στο πρώτο μέρος αναλύει όσαθέλετε να μάθετε και ακόμη περισσότεραγια τα μπαχαρικά και στο δεύτεροκαταπιάνεται με ευφάνταστες συνταγές.Ένα εγχείρημα που πραγματοποίησε πολύεπιτυχημένα και ο δικός μας ΒαγγέληςΔρίσκας στην Αρωματική Κουζίνα(Εκδόσεις Πατάκη) προ τριών ετών.Εξαιρετική και η έκδοση Όλα με μπαχαρικά- Αρωματικά και νόστιμα των εκδόσεωνΜοντέρνοι Καιροί. Αρκεί ένα ξεφύλλισμαγια να σας τρέξει το σάλιο.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ