After Theatre: Τέσσερις προτάσεις για έξοδο μετά το θέατρο

After THEATRE Facebook Twitter
Η αγαπημένη Γαργαρέττα είναι αγαπημένος after αλλά και pre-theater προορισμός που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από την αριστοκρατική Αθήνα του παρελθόντοςΦωτο: Γιώργος Ξανθινάκης/LifO
0

Gargaretta

Ένα μπιστρό που εμπνέεται από μια πανέμορφη αθηναϊκή συνοικία. 

Πόσο μοναδική είναι η αίσθηση που έχεις μετά από μια ξεχωριστή παράσταση; Είναι εκείνη η στιγμή που θέλεις οπωσδήποτε έναν χώρο να σε κρατήσει για λίγο ακόμα στον κόσμο της μυθοπλασίας και της τέχνης. Η αγαπημένη Γαργαρέττα, που αναβιώνει από το όνομα και μόνο μια ολόκληρη εποχή, είναι αγαπημένος after αλλά και pre-theater προορισμός που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από την αριστοκρατική Αθήνα του παρελθόντος, τότε που οι κάτοικοι της συνοικίας γνώριζαν ο ένας τον άλλον. Αυτό το «μαζί», αυτή την οικειότητα είναι που σου ξυπνά κάθε φορά η Gargaretta και οι γεύσεις της γίνονται ιδανική αφορμή για συναντήσεις σε μια ατμόσφαιρα που ξέρει πώς να φέρνει κοντά τους ανθρώπους.

Άλλωστε στο μενού –μόλις ανανεώθηκε με καινούργιες προτάσεις– ξεχωρίζουν τα πιάτα της μέσης που φέρνουν κοντά όλη την παρέα. Να δοκιμάσεις τα τρυφερά χοιρινά μάγουλα με κρέμα σελινόριζας και το ονειρεμένο κατσικάκι που σιγομαγειρεύεται στον φούρνο με λαχανικά και ξινό τραχανά, αλλά και τα γιουβαρλάκια με ψάρι ημέρας, μια μπουγιαμπέσα που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει.

After THEATRE Facebook Twitter
Στο μενού ξεχωρίζουν τα πιάτα της μέσης που φέρνουν κοντά όλη την παρέα. Φωτο: Γιώργος Ξανθινάκης/LifO

Πέρα από κλασική στάση πριν ή μετά από μια παράσταση ή μια συναυλία, η Gargaretta ετοιμάζει πολλές αφορμές για να συναντιόμαστε στο 1 της Ροβέρτου Γκάλι. Στο Halloween week θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις ένα special menu με πιάτα βασισμένα στην κολοκύθα και συνταγές που κρύβουν γευστικές εκπλήξεις! Από 7 έως 13 Νοεμβρίου το sherry week σε προσκαλεί σε μια γευσιγνωσία sherry με προσεγμένα γευστικά pairings, ενώ το Σαββατοκύριακο του μαραθωνίου το μενού αποκτά extra energizing πιάτα για τους δρομείς και τους συνοδούς τους. Υγιεινές brunch προτάσεις, τονωτικοί χυμοί και ένα ιδιαίτερα dinner το βράδυ του Σαββάτου είναι η συμβολή της Gargaretta σε αυτή την ιστορική διοργάνωση.

Τα μεσογειακά υλικά και οι εποχικές επιλογές γίνονται βάση για μια γευστική εμπειρία που η Gargaretta πασπαλίζει με μπόλικη αυθεντική χαμογελαστή διάθεση.

Ροβέρτου Γκάλι 1, Ακρόπολη, 210 9228713
Facebook, Instagram

Beauty Killed The Beast

Μετά το πέσιμο της αυλαίας, έχει κοκτέιλ και bar food.

After THEATRE Facebook Twitter
Η σωστή θεατρική βόλτα ξεκινά με την επιλογή της παράστασης που θα δεις και καταλήγει με κοκτέιλ και πιάτα στα τραπεζάκια του BKTB.Φωτο: Γιώργος Ξανθινάκης/LifO

Το Beauty Killed The Beast μόλις έκλεισε πέντε χρόνια και αυτά τα γενέθλια είναι μια μικρή γιορτή για όλους εμάς που το έχουμε κατατάξει στα λατρεμένα στέκια. Καθώς η θεατρική σεζόν έχει ξεκινήσει ήδη, έχουμε ακόμα έναν λόγο να βρεθούμε στο νούμερο 14 της οδού Παραμυθίας, γιατί η σωστή θεατρική βόλτα ξεκινά με την επιλογή της παράστασης που θα δεις και καταλήγει με κοκτέιλ και πιάτα στα τραπεζάκια του BKTB.

Το νέο μενού που επιμελείται ο σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος έχει φανταστικές προτάσεις bar food –δηλαδή αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι αφού πέσει η αυλαία– και, όπως πάντα, βασίζεται στις προσεγμένες πρώτες ύλες και στους εμπνευσμένους συνδυασμούς. 

Τα steam buns λαχανικών με μανιτάρι, γλυκοπατάτα, κρεμμυδάκι, φρέσκο κόλιανδρο και unagi sauce είναι στα vegan new entries που πρέπει να δοκιμάσεις, όπως άλλωστε και τα bao buns κοτόπουλο (2 τεμάχια) με mayo, καρότο και αγγούρι. Το χειροποίητο ψωμάκι που φτιάχνεται στην κουζίνα του BKTB κάνει όλη τη διαφορά κι αυτό το καταλαβαίνεις από την πρώτη μπουκιά. 

After THEATRE Facebook Twitter
Το νέο μενού που επιμελείται ο σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος έχει φανταστικές προτάσεις bar food. Φωτο: Γιώργος Ξανθινάκης/LifO

Αν είσαι λάτρης του συνδυασμού κοκτέιλ - πίτσα, η Roma και η Salsiccia συνδυάζονται τέλεια με όποιο ποτό κι αν διαλέξεις. Εξάλλου, η signature cocktail list που έχουν σχεδιάσει οι bartenders του Beauty έχει μείξεις άκρως ιδιαίτερες και κατάλληλες για after theater βόλτες! Αν πρέπει από κάπου να ξεκινήσεις –γιατί μάλλον θα θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα–, το Welcome to the Jungle, το Honey Βee και το Blues Booze είναι must try! Και μια ακόμα συμβουλή: αν θέλεις να απολαύσεις όλη τη μαγεία του BKΤB, διάλεξε να καθίσεις μέσα. Αυτή η ατμόσφαιρα απλώς είναι τέλεια!

Παραμυθίας 14, Κεραμεικός, 210 5240117 
Facebook, Instagram

Prosopa

Οι θεατρόφιλοι της Αθήνας έχουν το δικό τους στέκι.

After THEATRE Facebook Twitter
Ο ζεστός του χώρος είναι προορισμός για να ολοκληρώσεις τη θεατρική σου βόλτα στην πόλη. Φωτο: Γιώργος Ξανθινάκης/LifO

Τα χειμωνιάτικα βράδια στο κέντρο της Αθήνας θα δεις να κυκλοφορούν παρέες διαφορετικές που μόλις βγήκαν από κάποια θεατρική σκηνή – και τι υπέροχο που σε αυτή την πόλη έχουμε τόσες πολλές! Και παρότι η επιλογή της παράστασης μπορεί να χωρίζει τους θεατρόφιλους, η after theater βόλτα τούς φέρνει στα Prosopa, σε μια αυθόρμητη συνάντηση που έχει γεύσεις για όλους. Κρασί στα ποτήρια από την προσεγμένη wine list και προτάσεις που συνοδεύουν τη συζήτηση για το έργο που μόλις είδες είναι το σκηνικό που στήνεται στο Prosopa και είναι μοναδικό.

Στο μενού πρωταγωνιστούν οι πρώτες ύλες της Μεσογείου και τα πιάτα μπαίνουν στη μέση ή γίνονται ατομικές επιλογές που δεν θέλεις να μοιραστείς με κανέναν. Στη φετινή βόλτα μετά το θέατρο μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα φιλετάκια μοσχαριού με σπαράγγια και παρμεζάνα αλλά και τις εκπληκτικές μαύρες χειροποίητες ταλιατέλες με φρέσκο σολομό. Δροσερές σαλάτες με premium υλικά συνοδεύουν το γεύμα σου –must try η σαλάτα κινόα με baby λαχανικά και πορτοκάλι– αλλά και τα ορεκτικά προσφέρουν στo Prosopa τη δική τους γαστρονομική άποψη.

After THEATRE Facebook Twitter
Το σκηνικό που στήνεται στο Prosopa και είναι μοναδικό. Φωτο: Γιώργος Ξανθινάκης/LifO

Θα σε ενθουσιάσουν οι εξαιρετικές κοπές όπως το Flank Black Angus Αμερικής και δεν γίνεται να φύγεις χωρίς ένα επιδόρπιο που η γεύση του θα σε συνοδεύει για ώρες. Το τιραμισού με κονιάκ Courvoisier και το cheesecake φιστικοβούτυρο είναι κλασικές επιλογές, όπως κλασική επιλογή είναι και το Prosopa, που γίνεται στέκι και αυτόν τον χειμώνα. Τώρα που έκλεισε η αυλή, ο ζεστός του χώρος είναι προορισμός για να ολοκληρώσεις τη θεατρική σου βόλτα στην πόλη.

Μεγάλου Βασιλείου 52, 210 3413433, www.prosopa.gr, Facebook, Instagram

Βασίλαινας

Ένα καλλιτεχνικό στέκι για after theater γευστικές στιγμές.

After THEATRE Facebook Twitter
Ο Βασίλαινας, στο κέντρο της Αθήνας πλέον, προσφέρει μια γευστική εμπειρία που ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο τη βόλτα στις σκηνές της πόλης. 

Η μαγεία του θεάτρου είναι μια ευχάριστη νιρβάνα απ’ την οποία δεν θέλεις να βγεις. Θέλεις να μείνεις όσο περισσότερο μπορείς σε αυτή την κατάσταση και να απολαύσεις την απόδραση από την πραγματικότητα. 

Γι’ αυτό η ατμόσφαιρα του Βασίλαινα σού έρχεται στο μυαλό αυθόρμητα μετά το τέλος της παράστασης. Ένα στέκι με καλλιτεχνική αύρα που μέσα στη μακρά ιστορία του έχει φιλοξενήσει στα τραπέζια του –ξεκινώντας από τις φτωχογειτονιές του Πειραιά– κάποιες από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης. Άλλωστε, ξεφυλλίζοντας το λεύκωμα του Βασίλαινα, θα βρεις χειρόγραφα του Σεφέρη, του Μυριβήλη, του Ηλία Καζάν, της Δέσπως Διαμαντίδου και πολλών άλλων που επηρέασαν με τον δικό του τρόπο ο καθένας τον νεότερο πολιτισμό της χώρας μας. Ο Βασίλαινας, στο κέντρο της Αθήνας πλέον, προσφέρει μια γευστική εμπειρία που ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο τη βόλτα στις σκηνές της πόλης. 

After THEATRE Facebook Twitter
Εμβληματικά πιάτα βασισμένα στους θησαυρούς της θάλασσας συνδυάζονται με τα κρασιά της λίστας σε ένα pairing που έχει άρωμα Μεσογείου.

Εμβληματικά πιάτα βασισμένα στους θησαυρούς της θάλασσας συνδυάζονται με τα κρασιά της λίστας σε ένα pairing που έχει άρωμα Μεσογείου. Αν δεν έχεις βουτήξει τις τραγανές αραβικές πιτούλες στη φημισμένη ταραμοσαλάτα, δεν μπορείς να καταλάβεις πώς ένα τόσο ταπεινό πιάτο μπορεί να σε εκπλήξει με τη νοστιμιά του. Φανταστικό και το γιουβέτσι γαρίδας με καπνιστή ντομάτα αλλά και το ψητό καλαμάρι με φάβα, γλυκόξινη αλμύρα και μελάνι σουπιάς που σε μεταφέρει στα ανοιχτά του Αιγαίου. Ιδανική πρόταση για ένα light dinner και τα ωμά πιάτα του καταλόγου. Το λαβράκι carpaccio με βινεγκρέτ από ψητά πικάντικα λεμόνια είναι μια αριστοτεχνική συνταγή που αναδεικνύει την ντελικάτη γεύση του αλλά και τη φρεσκάδα των πρώτων υλών. 

Εξάλλου, στον Βασίλαινα όλα τα πιάτα έχουν μια ξεχωριστή προσωπικότητα, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο χώρος που γίνεται σταθερή αξία της after theater διασκέδασης.  

Βρασίδα 13, περιοχή Χίλτον, 210 7210501, www.vassilenas.gr 
Facebook, Instagram

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LifO. 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ