12ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο 2014

12ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο 2014 Facebook Twitter
0
12ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο 2014 Facebook Twitter

Τις δυνάμεις τους στην οινοχοϊα θα δοκιμάσουν οι συμμετέχοντες στον 12ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο 2014 που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου, στις 16:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Athens Ledra.

Η ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή στον εθνικό διαγωνισμό, στον οποίο έχουν δηλώσει συνολικά 17 οινοχόοι από όλη την Ελλάδα, δείχνει τη δυναμική που έχει το κρασί τα τελευταία χρόνια αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον για έναν ανερχόμενο κλάδο. Η συμμετοχή αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη ιστορικά για τη χώρα μας.

Οι διαγωνιζόμενοι θα δοκιμάσουν τις γνώσεις τους τόσο σε θεωρητικά όσο και πρακτικά θέματα που αφορούν τη γαστρονομία ευρύτερα. Οι διαδικασίες του διαγωνισμού ακολουθούν τα πρότυπα και τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόοων και η προετοιμασία γίνεται με άκρα μυστικότητα. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την ημιτελική φάση που πραγματοποιείται κατά τις πρωινές ώρες χωρίς τη συμμετοχή κοινού και αποτελείται από γραπτή εξέταση σε θεωρητικά θέματα, τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών καθώς και αρμονία των κρασιών με ένα συγκεκριμένο πιάτο. Από το σύνολο των διαγωνιζομένων θα επιλεγούν κατά την φάση αυτή οι τρεις καλύτεροι για τον τελικό. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μόνο την τελική φάση, που θα ακολουθήσει το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο ξενοδοχείο Athens Ledra και από την οποία θα αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής.

Ο νικητής που θα αναδειχθεί από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον Παγκόσμιο διαγωνισμό που διοργανώνεται το 2016 στην Αργεντινή. Στον Παγκόσμιο διαγωνισμό συμμετέχουν περίπου πενήντα χώρες και το επίπεδο των διαγωνιζομένων είναι πάρα πολύ υψηλό. Το υψηλό αυτό επίπεδο ορίζεται κυρίως από λίγες σημαντικές όμως χώρες ( Γαλλία, Ιταλία, Σουηδία κλπ ) οι οποίες δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην προετοιμασία των υποψηφίων διαγωνιζομένων.

Ο διαγωνισμός οργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και έχει την υποστήριξη μιας πληθώρας χορηγών οι οποίοι αναλαμβάνουν να βοηθήσουν την περαιτέρω εκπαίδευση του νικητή με στόχο τη βελτίωση των γνώσεών του πάνω σε θέματα που αφορούν τη δουλειά του.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ