τοπ 10: θρυλικές πυγμαχίες

Facebook Twitter
1

Σήμερα το πρωί πατώντας για ακόμη μια φορά το refresh στο twitter πληροφορήθηκα για την απόλυση άλλης μιας γνωστής από την δουλειά της.
Και σκέφτηκα να γράψω για τις μάχες που χάνουμε και τις μάχες που καλούμαστε να δώσουμε. Αλλά μετά αποφάσισα ότι δεν θα αναφερθώ για άλλη μια φορά στις δυσκολίες της εποχής που διανύουμε, ούτε στο πόσο άδικα μπαίνουν στην άκρη ταλέντα και δυνάμεις, εμπνεύσεις και όρεξη.
Γιατί το θέμα δεν είναι το γαμώτο της υπόθεσης, αλλά η στάση μας στην μάχη. Η τόλμη μας και η αποφασιστικότητά μας να δίνουμε το παρόν στον αγώνα μας, όποιος και αν είναι αυτός, και όχι να παραμένουμε απαθείς θεατές της μοίρας μας ή της μοίρας των άλλων.
Έτσι, μια ωραία πρωία πήρα το τρένο και κατέβηκα στην Καλλιθέα, κάνοντας την πρώτη μου επίσκεψη σε σχολή πυγμαχίας, συγκεκριμένα την σχολή Golden Corner Fight Club, που τρέχουν ο Νίκος Γιδάκος και ο Δημήτρης Ξερικός. Φυσικά και είχα μείνει ξάγρυπνη το προηγούμενο βράδυ, φέρνοντας στην μνήμη μου όλες τις σκηνές που μου είχε δώσει ο Aronofsky, και προσπαθούσα να κάνω γρήγορους υπολογισμούς για το τι ταχύτητα θα χρησιμοποιούσα στην μηχανή μου στο μισοσκότεινο υπόγειο στο οποίο θα πήγαινα, φωτογραφίζοντας παλαιστές προηγούμενων δεκαετιών, με το soundtrack του Rocky Balboa να με νανουρίζει αργά.
Τελικά κατάλαβα ότι η αμάθεια και η άγνοια είναι ο μεγαλύτερος μου εχθρός, και αυτή είναι μια από τις μάχες που δίνω. Βρέθηκα σε μια ευάερη και ευήλια αίθουσα, γεμάτη ανθρώπους (ναι, και αγόρια, και κορίτσια) κάθε ηλικίας, χαμογελαστούς, με κανένα ίχνος εκτόνωσης, τσαντίλας ή επιθετικότητας στις κινήσεις τους, αλλά μάλλον ετοιμότητας και ευστροφίας.
Ζήτησα λοιπόν από τους προπονητές της σχολής, μαζί με τον Διονύση, χωρίς τον οποίο η πυγμαχία ακόμη στο μυαλό μου θα ήταν όλα αυτά τα στερεότυπα που αναμασούσα το βράδυ πριν από την επίσκεψή μου, να μου φτιάξουν ένα τοπ 10 με τις καλύτερες μάχες που έχουν δοθεί στην ιστορία του box.

. τοπ τεν: θρυλικές πυγμαχίες .

 

1) Αrturo gatti vs Μicky ward

 

 

2) Μarvin Ηagler vs Sugar Ray

 

 

3) Muhhamad Ali vs George Foreman

 

 

4) Manny Pacquiao vs Juan Manuel Marquez

 

 

5) Tomas Hearns vs Marvin Hagler

 

 

6) Mike Tyson vs Larry Holmes

 

 

7) Muhhamad Ali vs Joe Frazier

 

 

8) Mike Tyson vs Lennox Lewis

 

 

9) Tomas Herans vs Roberto Duran

 

 

10) Manny Pacquiao vs Julio Cezar Chavez

 

 

Περισσότερο Golden Corner Fight Club εδώ.


Λίγες μικρές πληροφορίες:
Ευχαριστώ πολύ τους μαθητές και αθλητές της σχολής που υπέμειναν την παρουσία μου κατά την διάρκεια της προπόνησής τους. / Η φωτογράφιση αυτή δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την βοήθεια του Διονύση Αδριανόπουλου, ο οποίος με έφερε σε επαφή με την σχολή και το άθλημα.

Μόδα & Στυλ
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράδοξη, σπάνια, οικεία: Η γκαρνταρόμπα της Τίλντα Σουίντον τής μοιάζει πολύ

Μόδα & Στυλ / Η Τίλντα Σουίντον πιστεύει πως η μόδα είναι τέχνη

Η Βρετανή ηθοποιός ξανασυναντά το αθηναϊκό της κοινό στο Onassis Ready με μια έκθεση και μια σειρά παραστάσεων γύρω από την καλλιτεχνική συντροφικότητα, το παρελθόν και τη μόδα. Πώς έγινε ένα από τα μεγαλύτερα fashion icons της εποχής μας;
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Mantility: Μαντίλια που δεν έχεις ξαναδεί

Μόδα & Στυλ / Mantility: Μαντίλια που δεν έχεις ξαναδεί

Το brand που χτίζει η Βασιλική Ζαφειρία Υψηλάντη αφηγείται μια ιστορία μόδας, τέχνης και μνήμης μέσα από συνεργασίες με δεκάδες δημιουργούς και σημείο αναφοράς την παράδοση που έχει το Σουφλί στη μεταξουργία.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Νικόλας Γεωργίου, creative director της ελληνικής «Vogue», συνεκδότης του Dapper Dan

Μόδα & Στυλ / Νικόλας Γεωργίου: «Δεν κάνει κανείς τίποτα πια χωρίς στυλίστα»

Από τη Λευκωσία της μετα-αποικιακής κανονικότητας στο Λονδίνο του St Martins και από εκεί στη Vogue και το ανεξάρτητο Dapper Dan, ο Νικόλας Γεωργίου αφηγείται μια ζωή χτισμένη πάνω στην εικόνα, τις σχέσεις και τη διαρκή ανάγκη για εξέλιξη - εξηγώντας γιατί σήμερα η μόδα έχει χάσει το ρίσκο και την ατομικότητα.
M. HULOT
Aπό τη «μάσκα» στη «διαύγεια»: Αυτό είναι το νέο μακιγιάζ

Μόδα & Στυλ / Aπό τη «μάσκα» στη «διαύγεια»: Αυτό είναι το νέο μακιγιάζ

Η εποχή της πούδρας και της ολικής κάλυψης δίνει τη θέση της σε μια νέα ψηφιακή ειλικρίνεια. Η ιεραρχία του νεσεσέρ ανατρέπεται, επιβάλλοντας τη λάμψη και την αληθινή υφή ως το μοναδικό μέσο επικοινωνίας με την οθόνη.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Old school αρώματα: γιατί κάποιοι επιστρέφουν σε αυτά;

Μόδα & Στυλ / Old school αρώματα: Γιατί κάποιοι επιστρέφουν σε αυτά;

Είτε ως εφήμερο trend είτε ως αντίσταση στην ομογενοποίηση, η επιστροφή στις εμβληματικές δημιουργίες του παρελθόντος αποδεικνύει πως τα «θηριώδη» αρώματα των '70s και των '80s δεν έχουν ημερομηνία λήξης.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
> Σήμερα το πρωί πατώντας για ακόμη μια φορά το refresh στο twitter πληροφορήθηκα για την απόλυση άλλης μιας γνωστής από την δουλειά της.Υπολαμβάνω ότι αποφεύγετε τις γνωριμίες δημοσίων υπαλλήλων. Ξανασκεφτείτε το!