Ρούχα από 1 ευρώ

Ρούχα από 1 ευρώ Facebook Twitter
0

Ρούχα από 1 ευρώ Facebook Twitter
Οι πελάτες του μαγαζιού είναι άτομα νεαρής ηλικίας που τους αρέσει η αισθητική του vintage ρούχου... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος


Στο Kilo Shop μπορείς να βρεις second hand και vintage ρούχα σε μεγάλη ποικιλία και απίστευτες τιμές. Έχει πάνω από 9000 κομμάτια και μπορείς να βρεις γυναικεία και αντρικά, χειμερινά και καλοκαιρινά, αξεσουάρ, παπούτσια, γυαλιά, κοσμήματα ακόμα και νυφικά. Μπορείς να ανακαλύψεις και επώνυμα ρούχα σε πολύ χαμηλές τιμές. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ψάξεις να βρεις αυτό που θέλεις και να το ζυγίσεις. Η τιμή του εξαρτάται από το χρώμα που έχει το ταμπελάκι.

Το Kilo Shop άνοιξε τον Απρίλιο του 2013 και είναι παράρτημα του κεντρικού καταστήματος που βρίσκεται στο Παρίσι. Έχει και στο Άμστερνταμ και τώρα τελευταία άνοιξε στο Τόκιο. Το εμπόρευμα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και αν είσαι υπομονετικός σίγουρα θα βρεις κάτι που θα σου αρέσει. Στην Ελλάδα δεν είναι πολύ διαδεδομένο το κίνημα του second hand ρούχου και στην αρχή στον κόσμο φαινόταν περίεργο πώς γίνεται να ψωνίζεις ρούχα με το κιλό. Πολύ γρήγορα διαδόθηκε η φήμη του Kilo Shop και πλέον έχει πιστούς πελάτες.

Η αξία του ρούχου στο Kilo Shop μετριέται σε κιλά και αυξάνεται ανάλογα με την ποιότητά του (πόση δουλειά έχει για να φτιαχτεί) και το πόσο σπάνιο ή ιδιαίτερο είναι.


Οι πελάτες του μαγαζιού είναι άτομα νεαρής ηλικίας που τους αρέσει η αισθητική του vintage ρούχου. Ψωνίζουν επίσης άντρες και γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά λεφτά για τα ρούχα τους ή υποστηρίζουν το κίνημα του second hand. Η Αντζελίνα, που την βρήκαμε να ψωνίζει στο μαγαζί, μας εξήγησε ότι προτιμάει τα second hand ρούχα επειδή πιστεύει ότι παλαιότερα έφτιαχναν τα ρούχα καλύτερα από ό,τι τώρα. Η ποιότητα του υφάσματος ήταν ανώτερη και οι ραφές καλύτερες. Της αρέσει επίσης πολύ το γεγονός ότι τα ρούχα αυτά κουβαλάνε συναισθήματα. «Και από την άλλη, από τη στιγμή που υπάρχουν τόσα ρούχα στον κόσμο γιατί πρέπει να αγοράσεις κάτι καινούριο;», λέει. Έχει το στοιχείο της ανακύκλωσης, σε συνδυασμό με την αισθητική και τη μόδα. «Πάντα θα πάρεις κάτι μοναδικό που δεν το έχει κάποιος άλλος και θα κουβαλάει και πάνω του την φθορά του προηγούμενου και αυτό το κάνει ιδιαίτερο».

Ρούχα από 1 ευρώ Facebook Twitter
Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος

Η αξία του ρούχου στο Kilo Shop μετριέται σε κιλά και αυξάνεται ανάλογα με την ποιότητά του (πόση δουλειά έχει για να φτιαχτεί) και το πόσο σπάνιο ή ιδιαίτερο είναι.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες. Τα ρούχα με το κόκκινο ταμπελάκι κοστίζουν 25 ευρώ το κιλό, -συνήθως t-shirts και πουκάμισα. Με το πράσινο ταμπελάκι είναι τα πιο ιδιαίτερα όπως τσάντες, φορέματα και μπουφάν που κοστίζουν 35 ευρώ το κιλό. Και με το πορτοκαλί ταμπελάκι είναι κάποια πολύ σπάνια κομμάτια που κοστίζουν 60 ευρώ το κιλό. Τέλος υπάρχουν και κάποια κομμάτια που η τιμή τους είναι στάνταρ, όπως γυαλιά, διάφορα αξεσουάρ και επώνυμα ρούχα.


Το κατάστημα είναι γεμάτο ρούχα που προσφέρονται για πολύωρο digging. Στο ισόγειο βρίσκονται τα γυναικεία και στον πρώτο όροφο τα αντρικά. Από απλά και καθημερινά και πιο ιδιαίτερα και εκκεντρικά. Βρίσκεις T-shirts με 5-8 ευρώ, καπέλα με 5 ευρώ, παπιγιόν με 5 ευρώ, τζιν levi's με 17 ευρώ και τζιν μπουφάν με 20 ευρώ. Κι άλλα πολλά. Όρεξη να έχεις να ψάχνεις και λεφτά στο πορτοφόλι.

Ρούχα από 1 ευρώ Facebook Twitter
Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος
Ρούχα από 1 ευρώ Facebook Twitter
Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος
Ρούχα από 1 ευρώ Facebook Twitter
Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος
Ρούχα από 1 ευρώ Facebook Twitter
Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος
Ρούχα από 1 ευρώ Facebook Twitter
Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος

Kilo Shop, Ερμού 120 Αθήνα & Κολοκοτρώνη 20, Χαλάνδρι

Ευχαριστούμε τον Ιάσoνα για τη φωτογράφιση.

Μόδα & Στυλ
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαλεντίνο (1932-2026): Ένα ιταλικό έπος

Μόδα & Στυλ / Βαλεντίνο (1932-2026): Ένα ιταλικό έπος

Με τον θάνατο του γνωστού σχεδιαστή δύει η εποχή των Ευρωπαίων couturiers που διαμόρφωσαν τη μόδα από τα ’60s ως τις αρχές του 2000 και δημιούργησαν έναν προσωπικό μύθο, συναναστρεφόμενοι τις μούσες τους και ζώντας σαν θεότητες, σε αυτοκρατορίες που πήραν το όνομά τους.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Λουκία: Γεννήθηκε στη Σάμο, μένει στα Εξάρχεια.

Οι Αθηναίοι / Λουκία: «Δεν σου φτιάχνουν όνομα τα κοινωνικά και οι κοσμικότητες»

Ξεκίνησε στο Λονδίνο έχοντας στο μυαλό της θέατρο, ρούχα και interior και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που μπήκε στα Harrods. Φτιάχνει ρούχα παρατηρώντας το βλέμμα ενός ανθρώπου. Η Λουκία αφηγείται τη ζωή της στη LifO.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μύθοι και αλήθειες για τα αραβικά αρώματα, που είναι παντού πια

Μόδα & Στυλ / Αραβικά αρώματα: Κόπιες των ακριβών ή όχι;

Δηλώνουν «εμπνευσμένα» από αντίστοιχα των luxury οίκων, σε πολύ πιο προσιτές τιμές, συχνά με διάρκεια και ένταση εντυπωσιακές, που αποτελούν κυρίαρχη τάση. Τι ακριβώς συμβαίνει με αυτή την ακαταμάχητη αγορά;
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ψηλά τακούνια

Μόδα & Στυλ / «Ξέρω λίγα πράγματα καλά, ένα από αυτά είναι τα τακούνια»

Η επιστήμη δεν τα θέλει και οι πόνοι είναι πολλές φορές αφόρητοι. Οι γυναίκες δεν κάνουν πίσω και τα βάζουν πρώτα πρώτα στο οπλοστάσιό τους. Η Τζούλη Αγοράκη γράφει την ιστορία τους και φωτογραφίζεται με τα δικά της καλύτερα ψηλοτάκουνα παπούτσια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Συγκατοικώντας με την ομορφιά

Μόδα & Στυλ / «Ένα luxury brand θέλει χρόνο και αδιανόητο τρέξιμο»

Μια μέρα με τον Elad Yifrach, τον ιδρυτή της L’Objet, μιας ετικέτας που έκανε πράξη τη συνεργασία τέχνης, design και χειροποίητων τεχνικών, φέρνοντας ξεχωριστά αντικείμενα και τις μαγικές ιστορίες τους στα σπίτια μας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Alaia ή Versace; Ποιος θα κερδίσει τον Pieter Mulier;

Μόδα & Στυλ / Alaia ή Versace; Ποιος θα κερδίσει τον Pieter Mulier;

Μετά την απομάκρυνση του Dario Vitale από τον Versace, εξελίσσεται ένα κομψό θρίλερ μεταξύ των ομίλων Prada και Richemont, ενώ φημολογείται ότι νέος καλλιτεχνικός διευθυντής στον Versace θα είναι ο Pieter Mulier, ο ανανεωτής του οίκου Alaia.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ