Ρούχα από 1 ευρώ

Ρούχα από 1 ευρώ Facebook Twitter
0

Ρούχα από 1 ευρώ Facebook Twitter
Οι πελάτες του μαγαζιού είναι άτομα νεαρής ηλικίας που τους αρέσει η αισθητική του vintage ρούχου... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος


Στο Kilo Shop μπορείς να βρεις second hand και vintage ρούχα σε μεγάλη ποικιλία και απίστευτες τιμές. Έχει πάνω από 9000 κομμάτια και μπορείς να βρεις γυναικεία και αντρικά, χειμερινά και καλοκαιρινά, αξεσουάρ, παπούτσια, γυαλιά, κοσμήματα ακόμα και νυφικά. Μπορείς να ανακαλύψεις και επώνυμα ρούχα σε πολύ χαμηλές τιμές. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ψάξεις να βρεις αυτό που θέλεις και να το ζυγίσεις. Η τιμή του εξαρτάται από το χρώμα που έχει το ταμπελάκι.

Το Kilo Shop άνοιξε τον Απρίλιο του 2013 και είναι παράρτημα του κεντρικού καταστήματος που βρίσκεται στο Παρίσι. Έχει και στο Άμστερνταμ και τώρα τελευταία άνοιξε στο Τόκιο. Το εμπόρευμα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και αν είσαι υπομονετικός σίγουρα θα βρεις κάτι που θα σου αρέσει. Στην Ελλάδα δεν είναι πολύ διαδεδομένο το κίνημα του second hand ρούχου και στην αρχή στον κόσμο φαινόταν περίεργο πώς γίνεται να ψωνίζεις ρούχα με το κιλό. Πολύ γρήγορα διαδόθηκε η φήμη του Kilo Shop και πλέον έχει πιστούς πελάτες.

Η αξία του ρούχου στο Kilo Shop μετριέται σε κιλά και αυξάνεται ανάλογα με την ποιότητά του (πόση δουλειά έχει για να φτιαχτεί) και το πόσο σπάνιο ή ιδιαίτερο είναι.


Οι πελάτες του μαγαζιού είναι άτομα νεαρής ηλικίας που τους αρέσει η αισθητική του vintage ρούχου. Ψωνίζουν επίσης άντρες και γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά λεφτά για τα ρούχα τους ή υποστηρίζουν το κίνημα του second hand. Η Αντζελίνα, που την βρήκαμε να ψωνίζει στο μαγαζί, μας εξήγησε ότι προτιμάει τα second hand ρούχα επειδή πιστεύει ότι παλαιότερα έφτιαχναν τα ρούχα καλύτερα από ό,τι τώρα. Η ποιότητα του υφάσματος ήταν ανώτερη και οι ραφές καλύτερες. Της αρέσει επίσης πολύ το γεγονός ότι τα ρούχα αυτά κουβαλάνε συναισθήματα. «Και από την άλλη, από τη στιγμή που υπάρχουν τόσα ρούχα στον κόσμο γιατί πρέπει να αγοράσεις κάτι καινούριο;», λέει. Έχει το στοιχείο της ανακύκλωσης, σε συνδυασμό με την αισθητική και τη μόδα. «Πάντα θα πάρεις κάτι μοναδικό που δεν το έχει κάποιος άλλος και θα κουβαλάει και πάνω του την φθορά του προηγούμενου και αυτό το κάνει ιδιαίτερο».

Ρούχα από 1 ευρώ Facebook Twitter
Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος

Η αξία του ρούχου στο Kilo Shop μετριέται σε κιλά και αυξάνεται ανάλογα με την ποιότητά του (πόση δουλειά έχει για να φτιαχτεί) και το πόσο σπάνιο ή ιδιαίτερο είναι.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες. Τα ρούχα με το κόκκινο ταμπελάκι κοστίζουν 25 ευρώ το κιλό, -συνήθως t-shirts και πουκάμισα. Με το πράσινο ταμπελάκι είναι τα πιο ιδιαίτερα όπως τσάντες, φορέματα και μπουφάν που κοστίζουν 35 ευρώ το κιλό. Και με το πορτοκαλί ταμπελάκι είναι κάποια πολύ σπάνια κομμάτια που κοστίζουν 60 ευρώ το κιλό. Τέλος υπάρχουν και κάποια κομμάτια που η τιμή τους είναι στάνταρ, όπως γυαλιά, διάφορα αξεσουάρ και επώνυμα ρούχα.


Το κατάστημα είναι γεμάτο ρούχα που προσφέρονται για πολύωρο digging. Στο ισόγειο βρίσκονται τα γυναικεία και στον πρώτο όροφο τα αντρικά. Από απλά και καθημερινά και πιο ιδιαίτερα και εκκεντρικά. Βρίσκεις T-shirts με 5-8 ευρώ, καπέλα με 5 ευρώ, παπιγιόν με 5 ευρώ, τζιν levi's με 17 ευρώ και τζιν μπουφάν με 20 ευρώ. Κι άλλα πολλά. Όρεξη να έχεις να ψάχνεις και λεφτά στο πορτοφόλι.

Ρούχα από 1 ευρώ Facebook Twitter
Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος
Ρούχα από 1 ευρώ Facebook Twitter
Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος
Ρούχα από 1 ευρώ Facebook Twitter
Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος
Ρούχα από 1 ευρώ Facebook Twitter
Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος
Ρούχα από 1 ευρώ Facebook Twitter
Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος

Kilo Shop, Ερμού 120 Αθήνα & Κολοκοτρώνη 20, Χαλάνδρι

Ευχαριστούμε τον Ιάσoνα για τη φωτογράφιση.

Μόδα & Στυλ
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το απρόσμενο restart του Tζον Γκαλιάνο στη Zara

Μόδα & Στυλ / Το απρόσμενο restart του Tζον Γκαλιάνο στη Zara

Ο Βρετανός σχεδιαστής συμφώνησε να δουλέψει τα επόμενα δύο χρόνια πάνω σε κομμάτια αρχείου του ισπανικού ομίλου και η πρώτη συλλογή με την ενέργεια και την καλλιτεχνική του υπογραφή αναμένεται τον Σεπτέμβριο.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
«Είσαι ό,τι φοράς», μια έκθεση για την τέχνη και το ρούχο στον 21ο αιώνα

Εικαστικά / «Είσαι ό,τι φοράς» και ό,τι φοράς ίσως είναι τέχνη

Με επίκεντρο το έργο της Σοφίας Κοκοσαλάκη, η έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη φέρνει σε δημιουργικό διάλογο 32 Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες και σχεδιαστές, προτείνοντας τη μόδα ως μορφή τέχνης, στάση ζωής και πολιτισμική δήλωση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Οι σχεδιαστές της Loewe το διασκεδάζουν και αυτο είναι καλό

Μόδα & Στυλ / Οι σχεδιαστές της Loewe το διασκεδάζουν και αυτό είναι καλό

Στη δεύτερη συλλογή τους για τον ισπανικό οίκο, οι Αμερικανοί σχεδιαστές Τζακ ΜακΚάλοου και Λάζαρο Χερνάντες πειραματίζονται με έντονες αντιθέσεις και παίζουν με υλικά και ρομποτικά crafts.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Οι πιο ονειρικές μπαλαρίνες είναι Ελληνικές

Μόδα & Στυλ / Οι πιο ονειρικές μπαλαρίνες είναι Ελληνικές

Στο brand Elina Linardaki σχεδιάζουν τα ωραιότερα παπούτσια που είδαμε τελευταία. Η Ελίνα και η Βεατρίκη, μαμά και κόρη, σχεδιάζουν μπαλαρίνες, loafers, mules και σανδάλια με ένστικτο, τόλμη και παιχνιδιάρικη διάθεση, αντλώντας έμπνευση από παντού.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Αποθέωση του Άντερσον στον Dior, στάσιμος ο Βακαρέλο στον Saint Laurent

Μόδα & Στυλ / Αποθέωση του Άντερσον στον Dior, στάσιμος ο Βακαρέλο στον Saint Laurent

Ο Τζόναθαν Άντερσον γκρέμισε τον οίκο του Dior, κρατώντας μόνο την ουσία ενός New Look, ενώ ο Άντονι Βακαρέλο φαίνεται εγκλωβισμένος στους αισθητικούς κανόνες που έθεσε ο ίδιος στον Saint Laurent.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Μάγκες και κούκλες από τα 2000s στη νέα Gucci του Ντέμνα

Μόδα & Στυλ / Μάγκες και κούκλες από τα 2000s στη νέα Gucci του Ντέμνα

«Τα πιο αδύνατα πόδια, τα πιο εφαρμοστά κολάν, το πιο ξανθό μαλλί και οι πιο τσιτωμένοι δικέφαλοι, τα πιο τουρλωτά οπίσθια αγοριών, με βαθιά σχισίματα, επικίνδυνα χαμηλούς καβάλους στα στενά τζιν, μυτερά παπούτσια και παγιετέ βραδινά».
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ