Μελισσάνθη, από πού εμπνέεσαι για αυτές τις ξεχωριστές μάσκες;

Μελισσάνθη, τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει; Facebook Twitter
Επειδή ως άνθρωπος είμαι πολύ συγκρατημένη, στις μάσκες βγάζω όσα έχω μέσα μου, μέσα από αυτές εκφράζω την ελπίδα, τη φαντασία, την ενέργεια και την dark-ίλα μου. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

— Πες μας λίγα πράγματα για σένα.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Κάτω Πατήσια, είμαι fashion artist και σπούδασα στο London College of Fashion, στο Heriot Watt University και στο University of Wales, Newport. Φτιάχνω headpieces και μάσκες εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση και όχι μόνο. Η δουλειά μου έχει έντονα φολκλόρ στοιχεία.

— Πώς και αποφάσισες να πάρεις αυτή την κατεύθυνση;
Έφυγα για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν καν κλείσω τα δεκαοκτώ, αναζητώντας την ταυτότητά μου. Τελικά, οδηγήθηκα στην Ελλάδα, που απέρριπτα ως τότε, και κατάλαβα πως εδώ μπορώ να εκφράσω πράγματα που έχω μέσα μου. Έχω δουλέψει αρκετά στο Λονδίνο, κυρίως σε start-ups νέων σχεδιαστών μόδας.

— Γιατί φτιάχνεις μάσκες;
Το παιχνίδι των ρόλων είναι συναρπαστικό, ανταποκρίνεται στην ανάγκη μου για αυτοέκφραση. Επειδή ως άνθρωπος είμαι πολύ συγκρατημένη, στις μάσκες βγάζω όσα έχω μέσα μου, μέσα από αυτές εκφράζω την ελπίδα, τη φαντασία, την ενέργεια και την dark-ίλα μου. Ασχολούμαι και με το γυναικείο ρούχο, αλλά δίνω μεγαλύτερη έμφαση στα headpieces. Τα αξεσουάρ στο ντύσιμο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, αφού βλέπω την εμφάνιση ως σύνολο.

Ασχολούμαι και με το γυναικείο ρούχο, αλλά δίνω μεγαλύτερη έμφαση στα headpieces. Τα αξεσουάρ στο ντύσιμο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, αφού βλέπω την εμφάνιση ως σύνολο.

— Πόσο σε ενδιαφέρει η έννοια της ανακύκλωσης;
Μαζεύω οτιδήποτε γυαλίζει, αγαπώ τα μεταλλιζέ υλικά και το γκλίτερ. Μου αρέσει πολύ να συλλέγω πράγματα και να τα εντάσσω στις συνθέσεις μου, μεταλλικά αντικείμενα, καπάκια, κουμπιά, βούρτσες. Οτιδήποτε και αν μου δώσει κάποιος, για μένα είναι θησαυρός. Αγαπώ το χρυσό, μου αρέσουν τα άμφια, τα κρόσσια: όλα αυτά μαζί δημιουργούν μια βαβούρα, αλλά ξεχωριστά βλέπεις ότι έχουν πολλή δουλειά και λεπτομέρεια. Η χειρωνακτική δουλειά φαίνεται και με εντυπωσιάζει πάντα. Πρόσφατα πήγα ένα ταξίδι στα Μετέωρα και ξετρελάθηκα με όσα είδα εκεί. Αυτό που προσπαθώ πάντα είναι να παίρνω το παλιό και να το φέρνω στο σήμερα με ένα twist.

Μελισσάνθη, από πού εμπνέεσαι για αυτές τις ξεχωριστές μάσκες; Facebook Twitter
Ασχολούμαι και με το γυναικείο ρούχο, αλλά δίνω μεγαλύτερη έμφαση στα headpieces. Τα αξεσουάρ στο ντύσιμο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, αφού βλέπω την εμφάνιση ως σύνολο. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

— Πώς θα χαρακτήριζες το στυλ σου με τρεις λέξεις;
Γκλίτερ, μαύρο, διαφάνειες.

— Τι φοράς και πόσο κοστίζει;
Φουτεράκι ΜΜ6 Maison Margiela (καλά κρυμμένος θησαυρός κάπου στο Λονδίνο που κόστισε μόνο 30 λίρες), φούστα second hand (3 λίρες), πουκάμισο second hand (5 λίρες), παπούτσια Jil Sander Navy (369 ευρώ). Headpiece δικό μου, φυσικά.

— Πού πας τώρα;
Πάω στο στούντιο και στον γάτο μου, για να μπω σε άλλη διάσταση και να δημιουργήσω με απόλυτη ελευθερία.

@melissanthispei

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Μόδα & Στυλ
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Μόδα & Στυλ / Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Πλασαρίστηκε σαν ροκ σταρ και αγάπησε όσοι λίγοι designers τις γυναίκες. Ο Ιταλός δημιουργός έφυγε από τη ζωή στα 83 του, αφήνοντας πίσω του ένα εξεζητημένο σύννεφο από aninal prints, σέξι εμπριμέ και ένα «εγχειρίδιο» για το πώς ένας σχεδιαστής μπορεί να είναι πιο αναγνωρίσιμος από τη μόδα που παράγει.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Μνους: Ένα ανεξάρτητο αθηναϊκό brand επαναλανσάρει τη σωβρακοφανέλα

Μόδα & Στυλ / Μνους: Ένα ανεξάρτητο αθηναϊκό brand επαναλανσάρει τη σωβρακοφανέλα

Λαμβάνοντας υπόψη τους τη μοναδικότητα του κάθε σωματότυπου και επηρεασμένες από την προσωπική τους ανάγκη για άνεση, δύο νέες γυναίκες δημιουργούν ποιοτικά εσώρουχα που δεν προορίζονται μόνο για να κρύβονται κάτω από τα ρούχα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μισέλ Λαμί: Ένα ατόφια εκκεντρικό πρόσωπο της μόδας και της τέχνης

Μόδα & Στυλ / Μισέλ Λαμί: Ένα ατόφια εκκεντρικό πρόσωπο της μόδας και της τέχνης

Επιχειρηματίας, οραματίστρια, style icon, αρχηγός συγκροτήματος, επιμελήτρια εκθέσεων. Μια γυναίκα ασταμάτητη στα 80 της χρόνια που ο τίτλος της «μούσας του Ρικ Όουενς» την αδικεί.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ριάνα Κούνου

Οι Αθηναίοι / Ριάννα Κούνου: «Τους βλέπεις όλους να φοράνε μαύρα γιατί φοβούνται να ξεχωρίσουν»

Η σχεδιάστρια πίσω από το πολυτελές και ανερχόμενο brand Rianna+Nina, που έμαθε κάποτε στην Αθήνα τι πάει να πει «designer vintage», έχει μια περιπετειώδη ζωή να αφηγηθεί. Και όσο της αρέσει να είναι ανώνυμη στο Βερολίνο όπου ζει, τόσο απολαμβάνει το να κάθεται στην Ηροδότου στο Κολωνάκι και να τους χαιρετάει όλους.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
O ροζ πλανήτης των Karavan στη Σκούφου μεγάλωσε

Μόδα & Στυλ / O ροζ πλανήτης των Karavan στη Σκούφου μεγάλωσε

Το φυσικό κατάστημα του πιο πετυχημένου αθηναϊκού brand με ρούχα επεκτάθηκε, έχει συγκεντρώσει μέσα του όλες εκείνες τις αναφορές που το έφεραν μέχρι το σήμερα, ενώ θα είναι και το μοναδικό μέρος όπου θα μπορούμε να δοκιμάζουμε και να ψωνίζουμε όσα bold κομμάτια έχουν να μας προτείνουν. Karavan girls, έχουμε μπροστά μας ένα καλοκαίρι όλο χρώμα και patterns.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Μόδα & Στυλ / Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Με μια παρακαταθήκη που μοιάζει με κινηματογραφικό ρομάντζο, τυλιγμένη σε απρόσμενες παλέτες, τρεμάμενα μποά και πληθωρικούς όγκους, ο επί 25 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Valentino αποχώρησε από τη θέση του, μιλώντας για όνειρα υφασμένα με αγάπη.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Τι πήγε λάθος με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου; Όλα.

Μόδα & Στυλ / Τι πήγε λάθος με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου; Όλα.

Aυτές οι ενδυμασίες, που δεν είναι στολές ούτε κοστούμια θεάτρου, ήταν διακριτικές και «έκαναν τη δουλειά», υπηρετούσαν μια τελετή που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια για μία ώρα και τέλος, την ξεχνάμε. Δεν είχαν απασχολήσει κανέναν μας, μέχρι τώρα τουλάχιστον.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ