Athenian designers #3: Amberly Cross

Athenian designers #3: Amberly Cross Facebook Twitter
0

Athenian designers #3: Amberly Cross Facebook Twitter
Έχοντας δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού από το ΕΜΠ, έχω έρθει σε άμεση επαφή με την κατασκευή και την αρχιτεκτονική. Οι σπουδές μου έχουν διαμορφώσει έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, ο οποίος βγαίνει στον τρόπο που σχεδιάζω τα κοσμήματα μου... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO


Η Αθήνα είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή και το ανθρώπινο δυναμικό της έχει να επιδείξει αρκετό ταλέντο σε διάφορους τομείς. Κάθε εβδομάδα παρουσιάζουμε τη δουλειά νέων και ανερχόμενων σχεδιαστών μόδας της πόλης, οι οποίοι -προσαρμοσμένοι πια στην κρίση- συνεχίζουν να παράγουν πολύ αξιόλογο έργο.

Αυτή την εβδομάδα βρεθήκαμε στην Κυψέλη, όπου έχει το εργαστήριό του ο Δημήτρης Δαμάσκος της Amberly Cross. Πρόκειται για ένα σχετικά νέο brand που περιλαμβάνει δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, βραχιόλια, κολιέ και μανικετόκουμπα. Τα κοσμήματα που σχεδιάζει ο Δημήτρης είναι λιτά με γεωμετρικά σχέδια και έναν επαναλαμβανόμενο σταυρό ως κυρίαρχο στοιχείο. Τον φωτογραφίσαμε, μαζί με την αδερφή του Δέσποινα, στους δρόμους της Κυψέλης φορώντας κοσμήματα Amberly Cross και μας μίλησε για τη δουλειά του.

Athenian designers #3: Amberly Cross Facebook Twitter
Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

Πως ξεκίνησες να σχεδιάζεις κοσμήματα;

Η όλη διαδικασία ξεκίνησε εντελώς αυθόρμητα. Η επιθυμία να εξωτερικεύσω τη δημιουργική μου πλευρά με οδήγησε σε διάφορους πειραματισμούς με σχέδια και υλικά. Είδα ως πρόκληση τη δημιουργία ενός brand, ξεκινώντας από τον σχεδιασμό στο χαρτί και μέσα από τη πορεία να καταλήξω σε ένα αποτέλεσμα το οποίο διατηρεί την αισθητική μου και ταυτόχρονα είναι αναγνωρίσιμο.

Athenian designers #3: Amberly Cross Facebook Twitter
Η επιθυμία να εξωτερικεύσω τη δημιουργική μου πλευρά με οδήγησε σε διάφορους πειραματισμούς με σχέδια και υλικά...Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

Ποιο είναι το background σου; Σε βοήθησε στη νέα σου ιδιότητα;

Έχοντας  δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού από το ΕΜΠ, έχω έρθει σε άμεση επαφή με την κατασκευή και την αρχιτεκτονική. Οι σπουδές μου έχουν διαμορφώσει έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, ο οποίος βγαίνει στον τρόπο που σχεδιάζω τα κοσμήματα μου.

Τι αντικείμενα βρίσκουμε στις συλλογές σου;

Δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, βραχιόλια, κολιέ και μανικετόκουμπα. Όλα τα κοσμήματα ακολουθούν μια βασική αρχή σχεδιασμού με κυρίαρχο στοιχείο τον επαναλαμβανόμενο σταυρό και την εφαρμογή του μέσα από τη γεωμετρία. Η απλότητα του σχεδίου και η δυνατότητα επιλογής χρωμάτων προτρέπουν σε διαφορετικούς συνδυασμούς, διατηρώντας συγχρόνως μια ταυτότητα.

Athenian designers #3: Amberly Cross Facebook Twitter
Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

Από που αντλείς έμπνευση;

Έμπνευση αντλώ από την καθημερινότητα, από κτίρια, από τη μουσική, από τις πόλεις που ταξιδεύω, από ανθρώπους και τον τρόπο έκφρασης τους. Από τη δύναμη της γεωμετρίας και της επανάληψης, ένα είδος μέτρου που διέπει όλη μου την κοσμοθεωρία.

Το αστικό περιβάλλον της Αθήνας τι ρόλο παίζει;

Καθοριστικό. Το γραφείο μου βρίσκεται στο Πεδίον του Άρεως, όλα τα κοσμήματα και οι συσκευασίες δημιουργούνται στο κέντρο της Αθήνας, εδώ περνάω τις περισσότερες ώρες της ημέρας, τα ερεθίσματα και οι εικόνες από εδώ αρχίζουν.

Athenian designers #3: Amberly Cross Facebook Twitter
Στα επόμενα μου σχέδια είναι η ολοκλήρωση του κύκλου της πρώτης συλλογής με κάποια σχέδια σε σκουλαρίκια και βραχιόλια και η προώθηση των κοσμημάτων με συνεργασίες στο εξωτερικό...Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

Ποια είναι τα επόμενά σου σχέδια;

Στα επόμενα μου σχέδια είναι η ολοκλήρωση του κύκλου της πρώτης συλλογής με κάποια σχέδια σε σκουλαρίκια και βραχιόλια και η προώθηση των κοσμημάτων με συνεργασίες στο εξωτερικό. Το επόμενο βήμα είναι η δεύτερη συλλογή, την οποία δουλεύω εδώ και αρκετό καιρό και θα είναι έτοιμη σύντομα.

Athenian designers #3: Amberly Cross Facebook Twitter
Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

Που μπορούμε να σε βρούμε;

Στο www.amberlycross.com, το οποίο σχεδιάζεται και θα είναι έτοιμο σύντομα, μπορεί κάποιος να βρει το email επικοινωνίας και τα links για τα social media. Τα κοσμήματα είναι διαθέσιμα online στο www.wecreateharmony.com και στο Pop Up Store Kolonaki.

Athenian designers #3: Amberly Cross Facebook Twitter
Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

Μόδα & Στυλ
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καίτη Γκραμμά: «Νιώθω, είμαι και φαίνομαι Θεσσαλονικιά. Κυρίως φαίνομαι!»

Η Θεσσαλονικιά / Καίτη Γκραμμά: «Νιώθω, είμαι και φαίνομαι Θεσσαλονικιά. Κυρίως φαίνομαι!»

Από την παιδική και εφηβική της ηλικία στη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Νομική και τα catwalks κορυφαίων σχεδιαστών, το επιτυχημένο μοντέλο μοιράζεται με τη LiFO τους μεγαλύτερους σταθμούς της συναρπαστικής ζωής της.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Πώς να κάνεις ότι ξέρεις από μόδα, χωρίς να έχεις ιδέα

Μόδα & Στυλ / Πώς να κάνεις ότι ξέρεις από μόδα χωρίς να έχεις ιδέα

Τα –κυριολεκτικά– πέντε πράγματα που χρειάζεται να ξέρεις αυτήν τη στιγμή για να έχεις απάντηση αν σε ρωτήσουν γιατί τα μοντέλα του Demna Gvasalia περπατούσαν στις λάσπες (και πώς προφέρεται το «Demna Gvasalia»).
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚΑ
Γρηγόρης Πυρπύλης: «Στην επαρχία, αν έλεγες ότι ήθελες να ασχοληθείς με τη μόδα και την ομορφιά, γινόσουν σίγουρα θύμα bullying»

Μόδα & Στυλ / Γρηγόρης Πυρπύλης: «Στην επαρχία, αν ήθελες να ασχοληθείς με τη μόδα, δεχόσουν σίγουρα bullying»

Ο Έλληνας make up artist και νέος creative director του οίκου Hermès αφηγείται τους σταθμούς της επιτυχημένης του πορείας, μιλά για τις συνεργασίες με διάσημες γυναίκες και εξηγεί γιατί η ομορφιά δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ