Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. Και όταν προσφέρει, γίνεται δυνατό.

Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. Και όταν προσφέρει, γίνεται δυνατό.

Τα πατατάκια Lay’s φέτος μοιράζουν χαμόγελα, όχι μόνο μέσα από τις συσκευασίες τους αλλά και εκπληρώνοντας τις ευχές 10 παιδιών, συνεισφέροντας στο έργο του Make -A-Wish Ελλάδος.

Το χαμόγελο είναι μια ενστικτώδης αντίδραση, συνυφασμένη με την ανθρώπινη ύπαρξη. Από το μειδίαμα μέχρι το πλατύ χαμόγελο, αυτή η κίνηση μπορεί να ενεργοποιεί δεκάδες μυς του προσώπου μας και να προκαλεί την έκκριση ντοπαμίνης, σεροτονίνης και ενδορφινών – όσο περίπλοκα κι αν ακούγονται αυτά, είναι από τις πιο αντανακλαστικές κινήσεις του ανθρώπου. 

 

Ήδη τα βρέφη, όταν είναι ακόμη 6-8 μηνών, ξεκινούν να χαμογελούν συνειδητά. Από την αρχή της ιστορίας του ανθρώπου μέχρι σήμερα, που χρησιμοποιούμε μέχρι και χαμογελαστά emojis καθημερινά, το χαμόγελο βρίσκεται παντού στη ζωή μας για να μας δίνει χαρά και έχει απασχολήσει ουκ ολίγους επιστήμονες. Ανάμεσα σε αυτούς και τον φυσιοδίφη Κάρολο Δαρβίνο ήδη από το 1872 σε σχετική μελέτη του.

 

Βέβαια, όσο κι αν το χαμόγελο είναι δεύτερη φύση μας, είναι γεγονός πως τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια μας έχει λείψει, μια και έχουμε αναγκαστεί να το κρύβουμε συχνά πυκνά πίσω από μάσκες. Βέβαια, το χαμόγελο βρίσκει πάντα τον τρόπο να σκάει και να μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Σε έναν σύντομο χαιρετισμό μας με έναν γνωστό, στη θέα μιας ειδοποίησης στο κινητό, σε μια ωραία σκηνή μιας ταινίας ή μιας σειράς, ακόμα και στα ράφια του σούπερ-μάρκετ. 

 

Επειδή κάθε παιδί αξίζει τη χαρά που θα του δώσει τη δύναμη να συνεχίσει να ζει, παρά τα όποια εμπόδια, το Make-A-Wish Ελλάδος αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει ευχές παιδιών που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες.

 

Ήδη από τον Αύγουστο τα πατατάκια Lay’s έχουν φορέσει το πιο πλατύ τους χαμόγελο στις συσκευασίες τους. Θα τα έχετε δει να σκορπίζουν θετική ενέργεια στους διαδρόμους του σούπερ-μάρκετ αλλά και να πρωταγωνιστούν σε διαφημιστικά spots, ενώ σίγουρα τα έχετε πετύχει σκρολάροντας στα social media, μέσα από αγαπημένους σας λογαριασμούς που ακολουθείτε. 

 

Οι περισσότεροι χαμογελάσαμε αυτόματα βλέποντας τις συσκευασίες, άλλωστε το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. Βέβαια, αυτή δεν ήταν η μόνη επιδίωξη των Lay’s. Αντιθέτως, πίσω από όλη αυτή την ιδέα υπήρχε ένας πολύ σημαντικός σκοπός, ώστε να πολλαπλασιαστούν αυτά τα χαμόγελα.

 

Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. Και όταν προσφέρει, γίνεται δυνατό.

 

Οι συσκευασίες με μότο το «Μοίρασε χαμόγελα με Lay’s», βρίσκοντας μια επιπλέον αφορμή με την Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου, που ήταν την 1η Οκτωβρίου, αποφάσισαν να μετατρέψουν αυτήν τη χαρά σε δύναμη. 

 

Τα παιδιά είναι γεμάτα όνειρα. Έχοντας ακόμη ολοζώντανο τον ενθουσιασμό τους, λαχταρούν να βλέπουν όσα επιθυμούν να γίνονται πραγματικότητα, είτε πρόκειται για μικρά πράγματα είτε για τα πιο φαινομενικά ακατόρθωτα. 

 

Επειδή κάθε παιδί αξίζει τη χαρά που θα του δώσει τη δύναμη να συνεχίσει να ζει, παρά τα όποια εμπόδια, το Make-A-Wish Ελλάδος αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει ευχές παιδιών που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες. Έτσι, τα παιδιά αυτά, πέρα από χαρά, βρίσκουν και το σωματικό και το ψυχικό σθένος που απαιτείται για να αντεπεξέλθουν σε μια τόσο δύσκολη, ειδικά για την ηλικία τους, συνθήκη. 

 

Φέτος τα Lay’s, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κατάφεραν να εκπληρώσουν τις ευχές 10 παιδιών του Make-A-Wish Ελλάδος. Με κάτι τόσο φαινομενικά απλό, 10 παιδιά κατάφεραν να χαμογελάσουν με όλη τους την ψυχή και να νιώσουν λίγο πιο ευτυχισμένα. 

 

Η δύναμη ενός χαμόγελου είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι νομίζουμε. Ειδικά όταν γίνεται μεταδοτική και φροντίζει και για τα χαμόγελα των άλλων. 

 

Να ένας ακόμα λόγος για να χαμογελάτε πιο συχνά. 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ