Στη δεύτερη πρόβα με τον συνθέτη Νίκο Ξυδάκη και τους μουσικούς του, γνωρίσαμε νέες συγκινήσεις. Ας τις δούμε παρακάτω πιο αναλυτικά.

 

Κατ' αρχάς μας δόθηκε η μεγαλύτερη αίθουσα του στούντιο, όπου, αν εξαιρέσεις το...πλευρίτωμα από το air condition, οι συνθήκες ήταν τόσο άρτιες, ώστε κάλλιστα θα πηγαίναμε για ηχογράφηση και όχι απλά για πρόβα.

 

Εδώ ο Ξυδάκης και η άρτι αφιχθείσα Γεωργία Νταγάκη παρακολουθούν

 

τον Ηλία Βαμβακούση να εξηγεί στους υπόλοιπους μουσικούς το πώς θα παίξουν τη μινιμαλιστική εκδοχή του στο ''Κανείς εδώ δεν τραγουδά'', πάντα από την ''Εκδίκηση της γυφτιάς''.

 

Και πάλι εξαιρετικός ο Ηλίας! Ο Ξυδάκης σχολίαζε πως έτσι όπως τό'κανε το κομμάτι, το απάλλαξε απ' όλο αυτό το λαϊκοκαψούρικο ύφος, με το οποίο το ακούγαμε μέσα σ' αυτά τα 35 χρόνια που πέρασαν από τη δημιουργία του. Καλά ήταν, αλλά πάμε γι' άλλα, που λένε.

 

Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος στο μεταλλόφωνο αυτή τη φορά, ο maitre Δημήτρης Μπουζάνης στο πιάνο,

 

ο Θάνος Μιχαηλίδης στα τύμπανα

 

και ο Δημήτρης Χουντής στο σαξόφωνο - η ξυδακική μπάντα σε απαρτία.

 

Φοβερό ν' ακούς ''Ραγίζει απόψε η καρδιά με το μπαγλαμαδάκι'' και να μην υπάρχει πουθενά μπαγλαμαδάκι, αλλά μεταλλόφωνο, παιγμένο καθόλου αμήχανα από τον Διαμαντόπουλο!

 

Α, και σαξόφωνο, επίσης καθόλου αμήχανα παιγμένο από τον Χουντή!

 

Άλλωστε για ποιο λόγο να υπάρχει αμηχανία; Όλες οι ζωντανές παρουσιάσεις του υλικού του Ξυδάκη τα τελευταία χρόνια έχουν αποποιηθεί τους καθαρόαιμους λαϊκούς ήχους και συγγενεύουν έως και με τη free jazz.

 

Ο Μπουζάνης με εντυπωσίασε πραγματικά χθες!

 

Τον είχα που τον είχα για μουσικό διανοούμενο και σε καμία περίπτωση διεκπεραιωτή, όταν όμως έβαλε εμβόλιμο σε κομμάτι του Ξυδάκη ένα θέμα των Alan Parsons Project από το θρυλικό ''Tales of Mystery and Imagination'', έδωσα κι εγώ τα ρέστα μου μαζί του!

 

Η Γεωργία Νταγάκη απολαμβάνει τον καπνό, έτοιμη να αναμετρηθεί με το ''Σαν το δασάκι'', πάλι από την οριακή ''Εκδίκηση της γυφτιάς'', πού'χε πρωτοτραγουδήσει η Σοφία Διαμαντή.

 

Απαραίτητες κάποιες οδηγίες από τον συνθέτη λίγο πριν ξεκινήσει να τραγουδάει στο μικρόφωνο.

 

Ήθελε να αποφύγει η Γεωργία τις τσαλκάντζες της Διαμαντή στην πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού, κάτι που πέτυχε σε σύντομο χρόνο.

 

Και καθώς τό'λεγε το κομμάτι, κάνοντας το δικό της, μόνο που δεν το...χορέψαμε μεσ' στο στούντιο!

 

Οι επόμενες δύο ή τρεις τελευταίες πρόβες πριν τη συναυλία της 14ης Σεπτεμβρίου, δρομολογούνται για το διάστημα μεταξύ 10 και 13 του μήνα.

 

Εκεί θα βρίσκονται μαζί μας οι Pop Eye και ο Γιώργης Χριστοδούλου για να παρουσιαστεί ολόκληρο το πρόγραμμα της συναυλίας λίγο πριν παιχτεί μπροστά στο κοινό. Ανυπομονώ!