μανούλες* Από τη Γλυκερία Μπασδέκη

μανούλες* Από τη Γλυκερία Μπασδέκη Facebook Twitter
0

σε μαύρες μέρες και σκληρές
πλένω σε και βαφτίζω σε~

 

 


 

 'Όταν αγαπούσα κάποιον πολύ τον έλεγα μάνα.  Αγάπη κανονική εννοώ,σεβντά-όχι πνευματικά και τέτοια. ΄Όταν ήθελα να τα φτιάξουμε και να του δέσω το δεξί πόδι με σκοινάκι φακαντόρο, μη και μου φύγει και πάει αλλού. ΄Έναν Δημήτρη στο Δημοτικό μαμά τον έλεγα και δεν καταλάβαινε αλλά δεν του εξηγούσα,έναν άλλον συνoνόματο που'χε τελειώσει το Δημοτικό χρόνια πριν πάλι μανούλα τον έλεγα. Και τον τραγουδιστή Πασχάλη που αγαπούσα ανάμεσα Τρίτη και Τετάρτη (όχι μέρα,τάξη) σαν μάμμυ τον έγραφα στα μυστικά ημερολόγια με το κλειδάκι που ποτέ δεν έκλεινε - Γ+Μ= λαβφορέβερ και πολλές καρδούλες.


Κι όλο πλήθαιναν οι μανούλες στο δρόμο. ΄Έναν λέκτορα με παχύ μουστάκι μάνα τον φώναζα,έναν ποιητόβιο αρχές του ενενήντα, έναν που έμοιαζε του αγίου Σεβαστιανού (με τα βέλη όλα εργολαβία ) που ήθελα σώνει και καλά να τον ρίξω στην κολυμπήθρα τις προάλλες -μαμάδες μαμαδένιες όλοι τους.

 

μανούλες* Από τη Γλυκερία Μπασδέκη Facebook Twitter

  

΄Άλλο όνομα, άλλη προσφώνηση ποτέ δε μου βγήκε. Όλοι αμνιακό και κολύμπι μου'ταζαν χωρίς να μου τάζουν. ΄Ολοι με βουτιές στον αιώνα τον αιώνων με σκλάβωναν.

 

΄Ολοι μανούλες ήτανε και κάθε δεύτερη Κυριακή του Μάη τους γιορτάζω.

0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ