1.

Οι Dub Pistols ιδρύθηκαν από τον Barry Ashworth το 1996 και παίζουν ένα μείγμα dub, hip hop techno και ska & punk έχοντας ως έδρα το Λονδίνο.

 

2.

Στα τέλη του 1998 βρέθηκαν στο προσκήνιο της dub μουσικής σκηνής με τα singles «There's Gonna Be a Riot» και «Best Got Better». Τρία χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησε και το LP τους με τίτλο «Six Million Ways To Live» που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και τους έκανε ευρέως γνωστούς.

 

 

3.

Η σύνθεση της μπάντας παραμένει η πάντα η ίδια, με σταθερά μέλη τους Seanie Tee, Dave Budgen, Jack Cowens, Andreas Jensen, Tim Hutton και Jean King. Αυτό που κάνει κάθε εμφάνισή τους ξεχωριστή είναι ότι κάθε φορά επιλέγουν να μοιραστούν την σκηνή με διαφορετικούς καλεσμένους. Έτσι, ανάλογα με τους καλλιτέχνες που επιλέγουν προκύπτει και ένα εντελώς καινούργιο αποτέλεσμα κάθε φορά.

 

 

4.

Τραγούδια τους έχουν χρησιμοποιηθεί ως θέμα σε βιντεοπαιχνίδια. Συγκεκριμένα το κομμάτι «Official Chemical» ακούγεται στο παιχνίδι FreQuency και στο Mat Hoffman's Pro BMX 2. Μερικά ακόμη είναι το «Cyclone» στο Tony Hawk's Pro Skater 2, το «Soldiers» στο Final Fight, το Streetwise, το «Running From The Thoughts» στο NBA Live 08 και στο Tiger Woods PGA Tour 09.

 

 

 

5.

Μουσική τους επίσης έχει χρησιμοποιηθεί και ως soundtrack για τις ταινίες Blade II, Bad Company, και Mystery Men. Επίσης, έχουν κυκλοφορήσει πολύ σημαντικά singles με ρεμιξαρισμένα τραγούδια από διάφορους καλλιτέχνες. Τα πιο γνωστά από τα οποία είναι: το «Dolphins Were Monkeys» του Ian Brown, το «My Way» των Limp Bizkit, το «Do It» των The Crystal Method και το James Bond theme του Moby.

 

 

 

6.

Το καλοκαίρι αποφάσισαν να υιοθετήσουν το παρατσούκλι Pistoleros, μετά από πιέσεις των θαυμαστών τους, και να δημιουργήσουν το έκτο στην σειρά άλμπουμ τους με τίτλο «The return of the Pistoleros», το οποίο περιέχει νέους ήχους και πειραματισμούς.

 

 

 

7.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει ακόμη συμμετοχές από guests, μερικοί από τους οποίους πρόκειται να τους συνοδεύσουν και στο ελληνικό τους tour. Ξεχωρίζει ο Neville Staple από τους Specials, που συμμετέχει ως guest vocalist στο κομμάτι «Real Gangster», καθώς και ο Earl 16, που επιστρέφει με το «Roll & Come In» και συμμετέχει στους στίχους. Στο κομμάτι «Our Life» τραγουδούν δύο ακόμη δημοφιλείς dub καλλιτέχνες, οι Lindy Layton και TK Lawrence, ενώ το «Kill Your Sound» ερμηνεύει ο σπουδαίος reggae τραγουδιστής, Seanie Tee.

 

8.

Η πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα έγινε τον Οκτώβριο του 2011 ενώ η τελευταία πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2014 στα πλαίσια του φεστιβάλ Plissken. Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου έρχονται στη Θεσσαλονίκη (Fix Factory Of Sound), το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στα Ιωάννινα (Factory Of Sound) και την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στην Αθήνα (Fuzz).

 

22/2, 8 μ.μ., Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Μοσχάτο Ταύρος, 210 3450817, €17-19