Ο Johnny Depp διαβάζει

 

 

Μετά τη συμβουλή του Book Room του Lifo: Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που διαβάζει, δημοσιεύτηκε και το αντίστοιχο άρθρο απ' την απέναντι πλευρά...

 

Βγες με ένα αγόρι που διαβάζει. Έχεις δει ποτέ κάποιον που ξοδεύει χιλιάδες σε ένα βιβλιοπωλείο; Πρόσεξέ τον. Είναι πιθανώς ο άντρας που θα ήθελες να παντρευτείς.

 

 

Ο Robert Pattinson διαβάζει

 

 

Βρες ένα αγόρι που αγαπάει το διάβασμα και θα έχεις βρει έναν φιλόσοφο, έναν ρομαντικό κι έναν γενναίο ήρωα. Θα τον καταλάβεις από την πρώτη στιγμή που θα τον δεις, από την αφηρημένη έκφραση στο βλέμμα του, που μοιάζει να μην επικοινωνεί εντελώς με τον κόσμο που βρίσκεται έξω από το βιβλίο του. Αν αστράψουν τα μάτια του στη θέα ενός Ορχάν Παμούκ ή ενός Έρνεστ Χέμινγουεϊ, τότε αυτός είναι!

 

 

Ο Viggo Mortensen διαβάζει Άρχοντα

 

 

Σσσσσ!! Μόλις άκουσες ένα σφύριγμα; Είναι μάλλον επειδή το αγόρι βρήκε ένα σπάνιο βιβλίο που έψαχνε εδώ και μέρες. Βλέπεις τις σελίδες του βιβλίου που κουβαλάει; Είναι ακόμα κοφτερές και φρέσκες, γιατί δεν υποφέρει την ιδέα να τις δει φθαρμένες. Τους φέρεται τόσο προσεκτικά, λες και θα πονέσουν. Πονάει ο ίδιος στη θέα ενός βιβλίου χωρίς εξώφυλλο ή με διπλωμένες σελίδες και σπεύδει γρήγορα να τις διορθώσει.

 

 

Ο John Hamm ως Don Draper (Mad Men) διαβάζει

 

 

Είναι εκείνο το αγόρι που συζητάει σιγανά χαμογελώντας με την βιβλιοθηκάριο. Και, δες κάτι πράγματα, η βιβλιοθηκάριος μιλάει μαζί του και τώρα του χαμογελάει! Σε κάνει να αναρωτιέσαι τι είδους γοητεία να εκπέμπει άραγε... Ρώτησέ τον αν θα ήθελε να επισκεφτεί μαζί σου ένα παλαιοβιβλιοπωλείο μετά την βιβλιοθήκη και τον έχεις κερδίσει.

 

 

O (ηθοποιός που έπαιξε τον) James Dean διαβάζει 

 

 

Είναι εκείνο το αγόρι που όταν κάθεται στο λεωφορείο, δεν δίνει σημασία στα σκαμπανεβάσματα του δρόμου και συνεχίζει να διαβάζει το βιβλίο του, δίχως να προσέχει ούτε όλα εκείνα τα όμορφα κορίτσια γύρω του. Θα ενοχληθεί αν τον πατήσεις, αλλά όχι τόσο αν δεν αναγκαστεί να σηκώσει τα μάτια του από το βιβλίο. Προσοχή! Μην προσπαθήσεις να του μιλήσεις τώρα. Το πιο πιθανό είναι να σε αγριοκοιτάξει ή απλά να σε αγνοήσει.

 

 

O Josh Holloway ως Sawyer στο Lost, φυσικά, διαβάζει

 

 

Μην υποκρίνεσαι μπροστά του. Μπορεί να καταλάβει πότε του λες διάφορα πράγματα για να φανείς έξυπνη. Κέρασέ τον ένα καφέ και ρώτησέ τον για τα αγαπημένα του βιβλία. Θα σου μιλάει με αυτή την ευφράδεια που τον χαρακτηρίζει για ώρες. Μην τρομάξεις αν χαθείς στη Μέση Γη, θα σε καθοδηγήσει εκείνος. Μήπως σε μπερδεύει ο Φάουστ; Θα σου τον εξηγήσει αυτός. Είναι εκείνος που δεν θα καταλάβει ότι το τσάι του κρύωσε και θέλει ανακάτωμα από τη στιγμή που έχει απορροφηθεί σε ένα βιβλίο. Κάνε του δώρο ένα βιβλίο και θα σε ακολουθήσει ως το τέλος του κόσμου.

 

 

O Matt Bomer διαβάζει

 

 

Αγόρασέ του βιβλία για τα γενέθλιά του, την Πρωτοχρονιά και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν θα παραπονεθεί. Και, φυσικά, μην ξεχάσεις να αγοράσεις από τα βιβλία που έχει στη λίστα του για τα Χριστούγεννα. Το αγόρι ζει στον δικό του κόσμο. Δεν φταίει αυτό που θέλει η ζωή του να μοιάζει με το αγαπημένο του βιβλίο. Μπορεί να είναι το μόνο που καταλαβαίνει.

 

 

O Jensen Ackles διαβάζει κι αυτός

 

 

Απογοήτευσέ τον. Γιατί ένα αγόρι που διαβάζει ξέρει ότι το φάρμακο για την απογοήτευση είναι τα βιβλία. Δεν χρειάζεται πάντα να είσαι εκεί γι' αυτόν. Κάνε του δώρο ένα βιβλίο και θα νιώσει την παρουσία σου.  Μην παριστάνεις κάτι που δεν είσαι, σ' αυτόν. Ξέρει ότι οι πραγματικοί άνθρωποι είναι σαν τους ήρωές του. Θέλουν το χρόνο τους για να ωριμάσουν. Αν βρεις ένα αγόρι που διαβάζει, κράτα το μακριά από την κοινωνία. Είναι ένα πολύτιμο διαμάντι.

 

 

O Marlon Brando διαβάζει

 

 

Αν καταλαβαίνεις ότι είναι καταβεβλημένος για μέρες, ρώτα τον τον τίτλο του βιβλίου που διαβάζει. Προσπάθησε να καταλάβεις τι σημαίνει για τον ίδιο η ιστορία και αγκάλιασέ τον. Ναι!! Αγκάλιασέ τον. Το χρειάζεται πολύ. Μπορεί να μην κλάψει, αλλά η αγκαλιά του ισούται με χίλιες λέξεις, και το χαμόγελό του θα σου φτιάξει τη μέρα. Παρακίνησέ τον και θα σου μιλήσει. Θα σου πει για το πως ένιωθε όταν ήταν μέσα στο βιβλίο και το πώς οι αποφάσεις των πρωταγωνιστών τον έκαναν να δει τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά.

 

 

O Tom Hardy διαβάζει

 

 

Μην εκπλαγείς αν δώσει παράξενα ονόματα στα παιδιά σας. Αυτό, άλλωστε, ήταν αναμενόμενο. Θα διδάξει στα παιδιά σας τη σημασία του αλτρουισμού. Θα τους δείξει πόσο όμορφο είναι να πηγαίνεις για μια βόλτα στο δάσος μια χιονισμένη μέρα. Και μπορεί, ακόμα, να διδάξει στα παιδιά σας πως κάπου υπάρχει ένας υπέροχος παράδεισος. Ποιος ξέρει, ίσως μια μέρα να πιάσεις τον εαυτό σου να απαγγέλλει σιγανά "Ερωτόκριτο" καθώς περπατάς δίπλα του στο σούπερ-μάρκετ.

 

 

Και ο Orlando Bloom υποστηρίζει το

διάβασμα (και δη Τόλκιν)

 

 

Βγες με ένα αγόρι που διαβάζει γιατί το αξίζεις. Μπορεί να δώσει χρώμα στη ζωή σου και παράλληλα να σε κρατάει προσγειωμένη. Μην προσπαθείς να τον δελεάσεις με υλικά πράγματα, δεν σημαίνουν τίποτα γι' αυτόν. Δείξε του το δρόμο για τον κόσμο των βιβλίων και θα σου δείξει το δρόμο για την καρδιά του.