ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. φακές βρασμένες
  • 1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Σπόροι από μισό ρόδι
  • Φιλέτα από 2 μανταρίνια
  • Λίγα φύλλα ρόκας, σπανάκι και άνηθο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. συκωτάκια πουλιών
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • Λίγο θυμάρι
  • Χυμός από μισό λεμόνι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 25 γρ. μηλόξιδο
  • 25 γρ. χυμός μανταρίνι
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα συκωτάκια πουλιών με αλάτι και πιπέρι 4-5 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
  3. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας.
  4. Σερβίρουμε τις φακές, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι, το φινόκιο, τα φύλλα σαλάτας, τους σπόρους ροδιού, τα μανταρίνια, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τα συκωτάκια.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Wine Library του GB Corner.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα