Το La Jacka είναι ένα όνομα που εμπνέεται από την ιταλική γλώσσα και κλείνει το μάτι στον μεγάλο του αδελφό, το Jackaroo. Αυτό είναι το νέο concept του Μιχάλη Μαντζουράνη, ο οποίος συνεχίζει να πειραματίζεται με ιδέες που κινούνται ανάμεσα στο comfort food και τη σύγχρονη street κουλτούρα.
Η φιλοσοφία είναι ξεκάθαρη: γρήγορες γεύσεις, δυνατοί συνδυασμοί και φαγητό φτιαγμένο για να τρώγεται στο χέρι όπως ακριβώς θέλουμε. Ή για να το πούμε αλλιώς, «Jack up your food!». Με αυτό το μότο το new entry που ήρθε στον Πειραιά, στην οδό Καραΐσκου, λίγα βήματα από το Δημοτικό Θέατρο, φέρνει τη δική του φρέσκια, urban γευστική προσέγγιση.
Το μενού είναι απλό αλλά στοχευμένο. Στη βάση του βρίσκεται η pasta, με δύο επιλογές ζυμαρικών, linguini ή rigatoni, που συνδυάζονται με διαφορετικές συνταγές. Από τα πιάτα που ήδη ξεχωρίζουν είναι τα Spicy Vodka, τα Alla Grana Padano, τα Con Pollo, τα La Bestia Pork και τα Smokey Meatballs, γνώριμοι συνδυασμοί με σύγχρονες πινελιές νοστιμιάς.
Η στιγμή που τραβάει τα βλέμματα είναι όταν τα ζυμαρικά περνιούνται μέσα από ένα ολόκληρο κεφάλι grana padano, όπου ανακατεύονται ώστε να πάρουν την κρεμώδη υφή και το έντονο άρωμα του τυριού προτού σερβιριστούν. Μια μικρή λεπτομέρεια που δίνει στο street food ιταλικό χαρακτήρα και μοναδική γεύση.
Στο μενού θα βρεις επίσης arancini μανιταριών, μια τραγανή επιλογή που λειτουργεί τέλεια ως snack μέσα στη μέρα, ενώ για το τέλος η ομάδα του La Jacka ετοιμάζει τιραμισού σε τρεις εκδοχές: classic, nutella και pistacchio, για να διαλέξεις αυτή που σε φέρνει πιο κοντά στην απόλαυση του αγαπημένου ιταλικού γλυκού.
Ένα μέρος που εκφράζει τη φιλοσοφία των street food spots που συναντάμε στην Ευρώπη, με minimal αισθητική, έντονα χρώματα, καθαρές γραμμές και φωτεινά στοιχεία, που σχεδιάστηκε για όσους ακολουθούν τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης και θέλουν μια γευστική στάση μετά τη δουλειά, ένα take away πριν από τη βόλτα ή ένα χαλαρό φαγητό στο κέντρο του Πειραιά. Σε κάθε περίπτωση, τα self-order kiosks κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη.
Το όλο concept εξελίσσεται συνεχώς και η ομάδα ετοιμάζει νέες συνταγές pasta, ενώ σύντομα θα προστεθούν και σάντουιτς, δημιουργώντας ένα μενού για όλους. Κι επειδή το La Jacka έρχεται από τον κόσμο του Jackaroo, περιμένουμε με ενδιαφέρον όλα όσα έχει να μας πει από εδώ και πέρα.
Καραΐσκου 117, Πειραιάς, 6957 505352








- Facebook
- Twitter
- E-mail
0