ΥΛΙΚΑ

  • 8 μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκαλο
  • 3 γλυκοπατάτες
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκος ελληνικός καφές
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 λίτρο ζωμός κότας
  • 100 γρ. παγωμένο βούτυρο
  • 400 γρ. καλαμπόκι στον ατμό (έτοιμο συσκευασμένο, το βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ)
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 10 γρ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Χυμός από 1 λάιμ
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ βούτυρο φρέσκο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε σε κύβους τη γλυκοπατάτα και τοποθετούμε σε ταψί με το δεντρολίβανο, τον καφέ, το σκόρδο, το νερό και τον ζωμό.
  2. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
  3. Αποσύρουμε από τον φούρνο και, όπως είναι ζεστή η γλυκοπατάτα, την πολτοποιούμε και προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο.
  4. Σε τηγάνι με ηλιέλαιο, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μπούτι κοτόπουλου από την πλευρά της πέτσας και πιέζουμε ελαφριά με μια σπάτουλα για περίπου 4 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή.
  5. Γυρνάμε και την άλλη πλευρά και τηγανίζουμε για άλλα 4 λεπτά.
  6. Τοποθετούμε τα μπούτια κοτόπουλο σε ταψί, βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς 8-12 λεπτά.
  7. Κόβουμε τα καλαμπόκια στα τέσσερα και σε τηγάνι με βούτυρο σε μέτρια φωτιά τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
  8. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  9. Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι, δυόσμο και χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  10. Σερβίρουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας, το κοτόπουλο, γαρνίρουμε με το καλαμπόκι και συνοδεύουμε με γιαούρτι αρωματισμένο με δυόσμο.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Baratin Drink & Dine Home Bar στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα