ΥΛΙΚΑ

  • 8 χοντρές φέτες καπνιστού ζαμπόν
  • 40 cl κρέμα γάλακτος
  • 20 cl κατσικίσιο γάλα
  • 300 γρ. κασέρι Ξάνθης
  • Ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 250 γρ. κοφτό μακαρόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα τηγάνι γκριλ ψήνουμε τις φέτες καπνιστού ζαμπόν και από τις δύο πλευρές.
  2. Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το κατσικίσιο γάλα και τη ρίγανη.
  3. Όταν βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε κασέρι και ανακατεύουμε.
  4. Βράζουμε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό 2-3 λεπτά λιγότερο από αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία.
  5. Σουρώνουμε και ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα μας. Αλατοπιπερώνουμε.
  6. Κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν στις διαστάσεις των τεσσάρων πυρίμαχων σκευών που θα χρησιμοποιήσουμε.
  7. Ό,τι περισσεύει το ψιλοκόβουμε και το προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας με το τυρί.
  8. Στρώνουμε διαδοχικά στα τέσσερα πυρίμαχα με τον εξής τρόπο: μείγμα με κοφτό μακαρόνι, ζαμπόν, μείγμα με μακαρόνι, ζαμπόν και τελειώνουμε με μείγμα και κασέρι τριμμένο.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (αέρα και γκριλ) για 6-7 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
  10. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Polly Maggoo.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα