ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η περίπτωση της Equalis: τα κέρδη των διευθυντών της οργάνωσης που βοηθά αστέγους και πρόσφυγες

Kαλή μπίζνα οι πρόσφυγες Facebook Twitter
Το τέλειο σχίσιμο και οι επίπεδες επιφάνειες του βράχου Αλ Νασλάα, στην όαση Tayma της Σαουδικής Αραβίας, οφείλονται σε ανεξήγητα φυσικά αίτια. (Φωτο: Arabian Rock Art Heritage)
0

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα στα ΑΕΙ, ουδείς γνωρίζει πώς θα γίνουν τα μαθήματα. Όχι, ακριβώς κανείς. 

Το υπουργείο Παιδείας διακηρύσσει ότι είναι υπέρ της «διά ζώσης εκπαίδευση των φοιτητών (σε ποσοστό 100%) και στη μέγιστη πληρότητα των  αιθουσών». Η Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ αποφάσισε ότι τα υποχρεωτικά μαθήματα θα ξεκινήσουν εξ αποστάσεως (με φυσική παρουσία σε μαθήματα με συμμετοχή κάτω από 65 φοιτητές), ενώ η Νομική Σχολή του ΑΠΘ, όπως με πληροφόρησαν, τάχθηκε με τη θέση του υπουργείου.

Πάντως, η πλειονότητα των πανεπιστημιακών καθηγητών φαίνεται πως θεωρεί ανεδαφική τη θέση του Υπουργείου Παιδείας, και σίγουρα η ΠΟΣΔΕΠ που ζητάει να δοθεί ρητά η ευχέρεια εξ αποστάσεως ή μικτού τρόπου διδασκαλίας.

Δεν υπάρχει καθηγητής που να μην είναι καταρχήν υπέρ της διά ζώσης εκπαίδευση. Ωστόσο, με τις σημερινές συνθήκες η μόνη εφικτή λύση είναι ο μικτός τρόπος διδασκαλίας. Μία βδομάδα πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα, είναι αδύνατον να προετοιμαστούν επαρκώς τα πανεπιστήμια για 100% διά ζώσης εκπαίδευση. Η απόφαση των πρυτάνεων η διδασκαλία να πραγματοποιηθεί εντός του πλαισίου που ορίζει το υπουργείο Παιδείας δεν είναι ιδιαιτέρως πειστική ότι θα εφαρμοστούν με συνέπεια όλα τα μέτρα.

Πέρυσι, η επιστροφή (και τα μαζικά πάρτι) των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη υπήρξε κύρια αιτία διάδοσης της covid-19, που οδήγησε στο σκληρό λοκντάουν. Τα ρίσκα είναι μεγάλα, και το να κάνουμε τις επιθυμίες μας πραγματικότητα δεν παράγει σώφρονα πολιτική. Με το ζόρι επιστροφή στην «κανονικότητα» δεν γίνεται.

• • •

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΦΤΗΝΙΑ

Νέα γυναικοκτονία σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στη Ρόδο, όταν ένας 40χρονος δολοφόνησε εν ψυχρώ μια 32χρονη εκπαιδευτικό στη μέση του δρόμου, με την οποία είχε χωρίσει πρόσφατα.

Τη δολοφονία σχολίασε στην ιστοσελίδα του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης: «Μια ακόμη γυναίκα σκοτώθηκε… αφήνοντας την ανασφάλεια να περιδιαβαίνει τις ψυχές των συμπολιτών μας, σε όλη τη χώρα. Πόσες ακόμη πρέπει να θυσιαστούν για να αντιληφθούν ότι η πολιτική Μητσοτάκη πρέπει να αλλάξει»;

Είναι παραλογισμός ότι η δολοφονία άφησε «την ανασφάλεια να περιδιαβαίνει τις ψυχές των συμπολιτών μας», και παντελώς αστήρικτος και ηθικά απαράδεκτος ο ισχυρισμός ότι η συγκεκριμένη δολοφονία αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για την «καταστολή όποιου διαφωνεί» και την «τρομοκράτηση της νέας γενιάς».

Φτηνός αντιπολιτευτικός λόγος που πλειοδοτεί στον θάνατο, ευτελίζοντας μια κοινωνική πληγή ― αυτή ήταν η ενδέκατη από την αρχή της χρονιάς ― που πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα.

• • •

ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Δεν είναι δυνατόν να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού όλοι οι εισερχόμενοι σε μια χώρα, και κατά μείζονα λόγο σε τουριστική χώρα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Το έγκυρο περιοδικό Nature ανάρτησε χθες την εργασία Ελλήνων (ορισμένοι πολύ γνωστοί στο ευρύ κοινό) και ξένων ερευνητών, υπό τον τίτλο «Efficient and targeted COVID-19 border testing via reinforcement learning». 

Οι συγγραφείς του άρθρου είναι οι Hamsa Bastani, Kimon Drakopoulos, Vishal Gupta, Jon Vlachogiannis, Christos Hadjicristodoulou, Pagona Lagiou, Gkikas Magiorkinis, Dimitrios Paraskevis & Sotirios Tsiodras.

Η δημοσίευση περιγράφει ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης / Μηχανικής Μάθησης (machine learning), ειδικότερα έναν αλγόριθμο βασισμένου στην ενισχυτική μάθηση, το οποίο προβλέπει ποιοι από τους ταξιδιώτες θα είναι κατά πάσα πιθανότητα θετικοί, και θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ. Το σύστημα σχεδιάστηκε και χρησιμοποιήθηκε σε σημεία εισόδου της χώρας μας από τον Αύγουστο του 2020.

Ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Μπέρκλεϊ, Ziad Obermeyer, γράφει θα θυμόμαστε την εργασία τους «ως ένα από τα καλύτερα παραδείγματα χρήσης δεδομένων στην πάλη κατά της covid-19. Είναι μια συναρπαστική ιστορία τού πώς μια ομάδα ερευνητών συνεργάστηκε με φωτισμένους ανθρώπους που χαράζουν πολιτική προκειμένου να παραγάγουν ένα εργαλείο τεράστιας κοινωνικής αξίας».    

covid test airport Facebook Twitter
Πραγματοποίηση τεστ covid-19 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Φωτ: Milos Bicanski/Getty Images/Ideal Image

• • •

ΚΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Γαλλική οργάνωση βοήθειας στους πρόσφυγες και τους αστέγους, η Equalis ιδρύθηκε το 2020, απασχολεί περί τα 1.000 άτομα, και χρηματοδοτείται σχεδόν αποκλειστικά από δημόσιους πόρους (προϋπολογισμός περίπου 85.000.000 ευρώ το 2020).

Ο επικεφαλής της Equalis, Arthur Anane.
Ο επικεφαλής της Equalis, Arthur Anane.

Χθες 22 Σεπτεμβρίου, το Canard enchaîné αποκάλυψε ότι επτά διευθυντές αμείβονται ετησίως με 94.000 έως 130.000 ευρώ ακαθάριστα. Δέκα συνολικά διευθυντές δικαιούνται υπηρεσιακό αυτοκίνητο εκτός από «BMW, Mercedes, Jaguar, Lexus» σύμφωνα με υπηρεσιακό σημείωμα.

Ο επικεφαλής της Equalis, Arthur Anane, τα πάει ακόμη καλύτερα. Ο μηνιαίος μισθός του είναι 11.400 ευρώ καθαρά, το υπηρεσιακό αυτοκίνητό του ένα Audi Q7, και λαμβάνει μηνιαία ενίσχυση 533 ευρώ για να διαμένει σε αξιοπρεπή κατοικία.

Οι πρόσφυγες και οι αναξιοπαθούντες φαίνεται πως έχουν εξελιχθεί σε καλή μπίζνα, και θα ήταν λίαν ενδιαφέρον να μαθαίναμε ποια είναι τα αντίστοιχα ποσά που κυκλοφορούν στη χώρα μας.

Πηγή: Le Canard enchaîné

• • •

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ 

Με 300 μέρες ηλιοφάνεια ετησίως, η Ινδία είναι ιδεώδης τόπος για αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας. Η δυναμικότητα της ηλεκτροπαραγωγής από ηλιακή ενέργεια έφτασε τα 36,6GW στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020, ο δε στόχος είναι να αυξηθεί στα 100GW το 2022.

Οι Ινδοί πρωτοπορούν επίσης: κατασκευάζουν φωτοβολταϊκά πάρκα πάνω από αρδευτικά κανάλια. Η λύση αυτή παρέχει διάφορα πλεονεκτήματα: εξοικονόμηση καλλιεργήσιμης γης, μικρότερη εξάτμιση του νερού, διατήρηση των πάνελ σε χαμηλή θερμοκρασία που αυξάνει την αποδοτικότητα τουλάχιστον κατά 2,5 – 5%. 

Σύμφωνα με την Εταιρεία Ηλεκτρισμού της πολιτείας Gujarat που τα κανάλια της έχουν μήκος πάνω από 80.000 χιλιόμετρα, αν το 30% καλύπτονταν από φωτοβολταϊκά πάνελ, η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα έφτανε τα 18.000MW και η εξοικονόμηση της γης περίπου τα 365.000 στρέματα.  

Πηγή: BBC

india canal solar Facebook Twitter
Φωτοβολταϊκά πάνελ πάνω από αρδευτικά κανάλια στην Ινδία.

• • •

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΜΑΥΡΟ» ΓΚΟΝΚΟΥΡ

Το 1921, ο Ρενέ Μαράν, ένας Μαρτινικανός μακριά τον λογοτεχνικό κόσμο του Παρισιού, κέρδισε το Βραβείο Γκονκούρ για το βιβλίο του Batouala. Ήταν ο πρώτος μαύρος που κέρδιζε το σημαντικότερο βραβείο της λογοτεχνίας, προκαλώντας μεγάλο σκάνδαλο στην τότε αποικιοκρατική Γαλλία.

Έπρεπε να φτάσει το 1992 για να το κερδίσει ένας άλλος μαύρος, ο Μαρτινικανός Patrick Chamoiseau με το βιβλίο του Texaco, και να περάσουν άλλα 17 χρόνια χρόνια για να το πάρει η Γαλλο-Σενεγαλέζα Marie Ndiaye για το Trois Femmes puissantes

Ο Τύπος έκανε συνεχείς ρατσιστικές επιθέσεις, και η γαλλική απαγόρευσε την κυκλοφορία του βιβλίου στην Αφρική. Δύο χρόνια μετά τη βράβευσή του, ο Μαράν εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τη δουλειά του στην αποικιακή διοίκηση.

Το Batouala ξεχάστηκε με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό, όμως, δεν είναι σπάνιο, καθώς το ίδιο συνέβη και με άλλα βραβευμένα μυθιστορήματα με Γκονκούρ. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι και οι συγγραφείς που τιμήθηκαν με το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας και ουδείς κάνει λόγο για αυτούς.

Πηγή: France-Amérique Magazine

Batouala Facebook Twitter
Ο Ρενέ Μαράν και το βιβλίο του Batouala, το πρώτο «μαύρο» Γκονκούρ. 
Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ