ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

H πιο επικίνδυνη περιοχή στη Γη

Μπαγκλαντές Facebook Twitter
Πρωτοφανείς ακόμη και για την περιοχή, οι βροχές και πλημμύρες στη βορειοανατολική Ινδία και το Μπαγκλαντές προκάλεσαν πάνω από 100 θανάτους από κεραυνούς, κατολισθήσεις και πνιγμούς, ανάγκασαν εκατοντάδες χιλιάδες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, και απέκοψαν εκατομμύρια ανθρώπους από ζωτικές προμήθειες. Φωτ.: Getty Images/Ideal Image
0

Η ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗ ΓΗ
Η απάντηση της Μόσχας στην απαγόρευση της διαμετακόμισης αγαθών από τη Λιθουανία προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, δεν θα έχει αποκλειστικά διπλωματικό αλλά πρακτικό χαρακτήρα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Από την άλλη, οι ΗΠΑ εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή τους στη Λιθουανία στη διαμάχη της με τη Ρωσία διά του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις. «Υποστηρίζουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, υποστηρίζουμε τη Λιθουανία. Η δέσμευσή μας στο άρθρο 5 του ΝΑΤΟ είναι ακλόνητη».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, χθες ανέφερε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ που οδήγησαν τη Λιθουανία να εμποδίσει τη διαμετακόμιση είναι «απολύτως απαράδεκτες», και πρόσθεσε ότι η Μόσχα επεξεργάζεται αντίποινα ως απάντηση στις «παράνομες κυρώσεις" της ΕΕ». 

Καμιά εξήγηση δεν έχει δοθεί σχετικά με την απάντηση της Μόσχας.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι, δήλωσε ότι μια πιθανή απάντηση θα μπορούσε να είναι η αποκοπή της Λιθουανίας από το κοινό σύστημα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και των κρατών της Βαλτικής, και μια άλλη η απαγόρευση διέλευσης των λιθουανικών φορτηγών από τη Ρωσία. Ωστόσο, καμία από τις δύο δεν θα είχε σημαντικό αντίκτυπο στη Λιθουανία, σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας.

Δεδομένης της αβεβαιότητας που περιβάλλει τα ρωσικά αντίποινα, δεν είναι περίεργο που διατυπώνονται σενάρια ρωσικής επέμβασης στο λεγόμενο Suwałki Gap, την «πιο επικίνδυνη περιοχή στη Γη» κατά το Politico. Το Suwałki Gap είναι ένα στενό τμήμα γης μήκους 70 χιλιομέτρων που συνδέει το Καλίνινγκραντ με τη Λευκορωσία. Τυχόν ρωσική στρατιωτική επέμβαση θα σήμαινε ότι οι Βαλτικές χώρες θα αποκόπτονταν εδαφικά από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά, όταν Φιλανδία και Σουηδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, θα μπορούσε η Ατλαντική Συμμαχία να μπλοκάρει τον Κόλπο της Φιλανδίας. Σενάρια, βεβαίως, όλα αυτά. Ωστόσο, και τα πλέον ευφάνταστα σενάρια ενίοτε υλοποιούνται, και οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές για όλους.  

Πηγή: Politico

Suwałki Gap Facebook Twitter
Το μήκους 70 χιλιομέτρων Suwałki Gap συνδέει το Καλίνινγκραντ με τη Λευκορωσία.

• • •

ΜΟΝΟΝ 4 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 55
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μίλησε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στην Αφρικανική Ένωση (ΑΕ). 

Από τους 55 προσκεκλημένους αρχηγούς κρατών μόνον τέσσερις (4) παρακολούθησαν την εικονική συνεδρία, εκ των οποίων ένας ήταν ο οικοδεσπότης, Μακί Σαλ, επικεφαλής της ΑΕ και πρόεδρος της Σενεγάλης.

Η Αφρικανική Ένωση (ΑΕ) καθυστέρησε όσο το δυνατόν περισσότερο την παρέμβαση του Ζελένσκι. Η απουσία των Αφρικανών ηγετών, καθώς και η άρνηση να ικανοποιηθεί το αίτημα, που υποβλήθηκε αρκετές φορές από την ουκρανική προεδρία από τον Απρίλιο, καταδεικνύουν τις αποκλίσεις μεταξύ του Ζελένσκι και των ηγετών της ηπείρου. Ο μεν πρόεδρος της Ουκρανίας προσπαθεί να συσπειρώσει την Αφρική στον αγώνα της κατά της ρωσικής εισβολής, οι δε Αφρικανοί ηγέτες εμμένουν σε μια ουδέτερη, αν όχι αρνητική θέση.

Πηγή: BBC, Africa Archives

Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Αφρικανική Ένωση Facebook Twitter
Μόνον 4 από τους 55 προσκεκλημένους αρχηγούς κρατών της Αφρικής παρακολούθησαν την ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Αφρικανική Ένωση (ΑΕ).

• • •

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ
Η φτώχεια φέρνει γκρίνια, και ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ φτώχυνε πολύ εκλογικά. Μετά την απογοητευτική του επίδοση στις προεδρικές εκλογές, παρά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα, ήρθε το αποτέλεσμα των βουλευτικών για να τον αποτελειώσει: το κόμμα του δεν εξέλεξε ούτε έναν βουλευτή, ούτε καν τον ίδιο.

Την περασμένη Τρίτη σε συνεδρίαση στελεχών του κόμματός του, «Επανάκτηση», λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια. Κάποια στιγμή, μάλιστα, ο Ζεμούρ είπε το εξωφρενικό ότι «οι λαϊκές τάξεις είναι υπερβολικά αναλφάβητες» για να απευθυνθεί σε αυτές.

Φτώχεια μεν μεταφορικά, αλλά ο εξευτελισμός κυριολεκτικά ήρθε από αλλού. Όπως αποκαλύπτει το Le Canard Enchaîné, το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού αποφάσισε να αποκλείσει τον Ζεμούρ από την πισίνα του. Ο λόγος; Ο Ζεμούρ έβαλε τις φωνές σε μια Αμερικανίδα που είχε το θράσος να χρησιμοποιεί την ίδια γραμμή νερού με αυτόν, η οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα, ενώ και άλλοι θαμώνες εξοργίστηκαν από τη συμπεριφορά του.

Υπάρχει και μια μικρή πολιτική διάσταση στο γεγονός. Η ετήσια συνδρομή χρήσης της πισίνας του Ritz ανέρχεται σε 7000 ευρώ, και αν κάποιος θέλει να φάει ένα κροκ-μεσιέ πρέπει να πληρώσει 50 ευρώ και 110 ευρώ για ένα σάντουιτς με αστακό. Υπερβολικά ποσά για έναν πολιτικό που έψαχνε να μαζέψει ψήφους, ο οποίος δεν δίστασε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να δηλώσει στο Paris Match ότι κολυμπούσε σε μια «δημοτική πισίνα».

Ο Ζεμούρ είναι υπέρμαχος της θεωρίας της Μεγάλης Αντικατάστασης — μελαψοί και μαύροι μουσουλμάνοι θα αντικαταστήσουν τους χριστιανούς Ευρωπαίους. Η ειρωνεία είναι ότι αυτόν τον «αντικατέστησαν» με συνοπτικές διαδικασίες, ύστερα από απαίτηση λευκών και μελαψών, χριστιανών και μουσουλμάνων.

Πηγή: Le Canard Enchaîné, L'Express

Ritz Facebook Twitter
Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού αποφάσισε να αποκλείσει τον ακροδεξιό Ερίκ Ζεμούρ από την πισίνα του, εξαιτίας της συμπεριφοράς του.

• • •

ΠΗΓΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗ ΛΟΥΣΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ
Καθηγητής στο Κολέγιο της Γαλίας, μέλος της Ακαδημίας Επιστημών, ο διάσημος Γάλλος παλαιοντολόγος, Υβ Κοπέν, πέθανε την Τετάρτη 22 Ιουνίου σε ηλικία 87 ετών.

Ο Κοπέν ανακάλυψε πολλά ανθρωποειδή, αλλά η μεγάλη του ανακάλυψη, — μαζί με τον Γάλλο γεωλόγο, Maurice Taïeb, και τον Αμερικανό παλαιοντολόγο, Donald Johanson — υπήρξε η θρυλική «Λούσι». 

Τα 52 οστά της ηλικίας σχεδόν 3,2 εκατ. ετών Λούσι που βρέθηκαν τους επέτρεψαν να προσδιορίσουν το ύψος της (ένα μέτρο) και να υποστηρίξουν ότι ήταν μυώδης, ικανή να σκαρφαλώνει σε δέντρα, και να περπατάει όρθια.

Η επιστημονική ονομασία Autralopithecus afarensis της νεαρής δόθηκε σε αναφορά με την περιοχή Afar της βορειοανατολικής Αιθιοπίας όπου ανακαλύφθηκε. Η ομάδα έδωσε το παρατσούκλι «Λούσι» στο θηλυκό ανθρωποειδές, από το τραγούδι των Μπητλς «Lucy in the Sky with Diamonds», το οποίο άκουγαν εκείνες τις μέρες.

Οι Αφρικανοί φίλοι του τον αποκαλούσαν «γαζέλα», επειδή ήταν μαυρισμένος στην πλάτη και ανοιχτόχρωμος στην κοιλιά του, το οποίο εξηγούσε λέγοντας πως «όταν περνάς μισόγυμνος όλο τον χρόνο σου σκυμμένος στο έδαφος, είναι αναπόφευκτο». Μια «γαζέλα» που επί πενήντα χρόνια διέσχιζε την έρημο της Αιθιοπίας, ένας καθηγητής που γέμιζε τα αμφιθέατρα, και ένας επιστήμονας που εκλαΐκευσε την παλαιοντολογία σε μικρούς και μεγάλους.

Πηγή: Le Point, PhysOrg

Υβ Κοπέν Facebook Twitter
Ο παλαιοντόλόγος Υβ Κοπέν αυτοχαρακτηριζόταν ως ένας από τους «μπαμπάδες» της Λούσι.

• • •

ΙΝΔΟΝΗΣΙΟΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ
Από τη μεγαλύτερη έκθεση σύγχρονης τέχνης στον κόσμο, μαζί με την Μπιενάλε της Βενετίας, στο Κάσελ της Γερμανίας, που ξεκίνησε το Σάββατο 18 Ιουνίου, αποσύρθηκε ένα έργο. 

Φιλοτεχνημένο πριν από είκοσι χρόνια από την ινδονησιακή καλλιτεχνική συλλογικότητα, Taring Padi, το έργο απεικονίζει έναν ζωόμορφο άνδρα με ένα εβραϊκό καπέλο που φέρει τα διακριτικά των SS, και θυμίζει τις αντισημιτικές καρικατούρες της δεκαετίας του 1930 στη Γερμανία. Ένας άλλος χαρακτήρας με πρόσωπο γουρουνιού φοράει κασκόλ με το αστέρι του Δαβίδ και κράνος με την ένδειξη «Μοσάντ».

«Η ελευθερία της τέχνης τελειώνει εκεί που αρχίζει η περιφρόνηση για τα ανθρώπινα όντα», είπε ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων της Γερμανίας, Josef Schuster. Η ισραηλινή πρεσβεία στο Βερολίνο δήλωσε ότι «ορισμένα από τα αντικείμενα που εκτίθενται περιέχουν λεπτομέρειες που θυμίζουν σαφώς την προπαγάνδα του Γκέμπελς και των μπράβων του κατά την πιο σκοτεινή περίοδο της γερμανικής ιστορίας».

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, επέκριναν, σχεδόν ομόφωνα, τις δικαιολογίες της ινδονησιακής συλλογικότητας Taring Padi, η οποία απέρριψε τις κατηγορίες περί αντισημιτισμού, ενώ εξέφρασε τη λύπη της που πλήγωσε την ευαισθησία ορισμένων ανθρώπων. 

Πηγή: Télérama

Taring Padi Facebook Twitter
Από την έκθεση σύγχρονης τέχνης στον κόσμο στο Κάσελ της Γερμανίας που ξεκίνησε το Σάββατο 18 Ιουνίου, αποσύρθηκε ένα έργο της ινδονησιακής καλλιτεχνικής συλλογικότητας, Taring Padi, ως αντισημιτικό. 

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ