Δεν είμαστε ο εξυπνότερος λαός

αντι-Polexit Πολωνοί Facebook Twitter
Κάπου 100.000 χιλιάδες αντι-Polexit Πολωνοί, σύμφωνα με τους διοργανωτές, διαδήλωσαν χθες 10 Οκτωβρίου εναντίον της πρόσφατης απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου.
0

«ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ» Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΒΑ

Το 24μελές διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που συνήλθε χθες Κυριακή για να διερευνήσει τις παρατυπίες στις οποίες εμπλέκεται η νυν επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, ανακοίνωσε ότι έκανε «σημαντική πρόοδο στην εξέτασή του» και ότι «πολύ σύντομα» (πιθανόν και εντός της ημέρας) θα ανακοινώσει τα συμπεράσματά του.

Η τότε υπ’ αριθμόν 2 στην Παγκόσμια Τράπεζα εμπλέκεται, καθώς και ο τότε Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ, σε παράτυπους χειρισμούς στη διαμόρφωση του σημαντικού δείκτη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας. 

Το «σκάνδαλο» αφορά ειδικά την Κίνα, η οποία βρισκόταν στη 78η θέση το 2017, θα έπεφτε στην 85η το 2018, αλλά χάρη στις αλλαγές διατήρησε την προηγούμενη θέση της.   

Μία διάσταση της υπόθεσης αφορά την αξιοπιστία των διεθνών οργανισμών, διότι, παρά τα όσα καταλογίζονται στη διαμόρφωση των διαφόρων δεικτών και την κατάταξη των χωρών, οι δείκτες αυτοί χρησιμοποιούνται ευρέως. Ως εκ τούτου, το ΔΝΤ θα αποδυναμωθεί, αν η Γκεοργκίεβα παραμείνει στη θέση της με εξασθενημένο το κύρος της. 

Ωστόσο, η απόφαση θα είναι εξόχως πολιτική. Απομάκρυνση της Γκεοργκίεβα θα είναι βούτυρο στο ψωμί των συντηρητικών, δεδομένου ότι υποστηρίχτηκε από τον Ομπάμα, προτάθηκε από τους ευρωπαίους, και πολλές χώρες από τον αναπτυσσόμενο κόσμο την υποστηρίζουν λόγω της πολιτικής της στο ΔΝΤ.  

  

Σημειωτέον, τυχόν απομάκρυνση της Γκεοργκίεβα φαίνεται πως θα έχει συνέχεια. Ο διορισμένος από τον Ντ. Τραμπ νυν πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, David Malpass, κατηγορείται επίσης για χειραγώγηση των δεδομένων και κατατάξεων. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για φλογερό αντίπαλο της Κίνας.

Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα Facebook Twitter
«Πολύ σύντομα» το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα ανακοινώσει την απόφασή του για την παραμονή ή μη της νυν επικεφαλής του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, στη θέση της.

• • • 

ΓΙΑΤΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ;

Όποιος θέλει να καταλάβει γιατί νίκησαν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν έχει μια καλή ένδειξη αυτές τις μέρες.

Ο Αφγανός πρόσφυγας στις ΗΠΑ, Νταούντ Βαρντάκ, είναι ιδιοκτήτης μιας κατοικίας στο Μαϊάμι, αξίας 5,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Επειδή προφανώς δεν ήθελε να τρέχει στα ξενοδοχεία, όταν ταξίδευε στη δυτική ακτή, αγόρασε και μια υπερπολυτελή κατοικία στο Μπέβερλι Χιλς, αξίας 20,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εθνοτικής καταγωγής Παστούν, ο Βαρντάκ είναι γιός του πρώην υπουργού Άμυνας του Αφγανιστάν, Αμπντούλ Βαρντάκ, και πρόεδρος της AD Capital Group, εταιρείας που εδρεύει στο Μαϊάμι. Ο αδελφός του, Χάμεντ Βαρντάκ, έχει την εταιρεία στρατιωτικών μεταφορών NCL Holdings, η οποία προστάτευε τα δρομολόγια προμηθειών του Αμερικανικού στρατού στο Αφγανιστάν. Το ύψος των συμβολαίων ξεπερνά τα 360 εκατομμύρια δολάρια.

Οι Ταλιμπάν αγωνίστηκαν μεν για λάθος υπόθεση, αλλά ήταν έτοιμοι να πεθάνουν γι’ αυτή. Οι κυβερνητικοί ήταν βουτηγμένοι στη διαφθορά. Η διαφορά είναι κολοσσιαία για να μην προβλέψει κανείς ποιος είχε τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον πόλεμο.

Πηγή: Yahoo!Life

DAUD WARDAK Facebook Twitter
Η κατοικία στο Μπέβερλι Χιλς, αξίας 20,9 εκατομμυρίων δολαρίων, που αγόρασε ο γιός του πρώην υπουργού Άμυνας του Αφγανιστάν.

• • • 

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΣ ΛΑΟΣ

Δεν είμαστε ο εξυπνότερος λαός του κόσμου μάς λέει η παγκόσμια κατάταξη «Smartest Countries 2021» βάσει του μέσου IQ.

Όχι μόνον δεν είμαστε πρώτοι, όχι μόνον δεν ξεπερνάμε το 100 στο μέσο IQ, αλλά βρισκόμαστε στην 47η θέση με IQ 93.

Πάντως, δεν χρειάζεται να παίρνουμε πολύ στα σοβαρά αυτές τις κατατάξεις των χωρών. Ιδίως αυτή που δεν μπόρεσε να βρει εξυπνότερη λέξη και κατέληξε στο «smartest».

• • • 

Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Οριστικά, το 2021 πρέπει να είναι η χρονιά της Ιταλίας.

Κέρδισε τη Eurovision, EURO 2020, τα 100 μέτρα ανδρών και τη σκυταλοδρομία 4x100 ανδρών στους Ολυμπιακούς. Στα τέλη Σεπτεμβρίου κέρδισε και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βάρους Κολοκύθας, και μάλιστα με νέο παγκόσμιο ρεκόρ. 

Η κολοκύθα βάρους 1.217,5 κιλών ενός αγρότη από την Τοσκάνη κατέκτησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα που διεξήχθη χθες 10 Οκτωβρίου στη Γερμανία. Η ίδια κολοκύθα έσπασε και το παγκόσμιο ρεκόρ βάρους με 1.226 κιλά, όταν ζυγίστηκε τον Σεπτέμβριο.   

ITALY PUMPKIN RECORD Facebook Twitter
Η κολοκύθα βάρους 1.226 κιλών ενός αγρότη από την Τοσκάνη που κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βάρους Κολοκύθας

• • • 

ΚΟΚΚΙΝΗ ΡΟΥΛΕΤΑ

Οι δεσμοί ανάμεσα στην πλουτοκρατία και την πολιτική εξουσία δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Αδιαμφισβήτητα, επίσης, είναι ισχυρότεροι σε δικτατορικά και αυταρχικά καθεστώτα, με πιο κλασικό παράδειγμα τους Ρώσους ολιγάρχες. 

Ούτε εντυπωσιάζουν πλέον οι κατά καιρούς αποκαλύψεις για τους Κινέζους μεγιστάνες. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σπάνιες οι εκ των έσω μαρτυρίες για τη διαπλοκή ζάμπλουτων κινέζων με το κινεζικό κομμουστικό κόμμα. 

Το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Ντέσμοντ Σουμ «Η κόκκινη ρουλέτα» (Red Roulette: An Insider’s Story of Wealth, Power, Corruption, and Vengeance in Today’s China), που κυκλοφόρησε φέτος στις 7 Σεπτεμβρίου, σάρωσε σε πωλήσεις ακριβώς γιατί αφηγείται την άνοδο και την πτώση ενός Κινέζου δισεκατομμυριούχου και της συζύγου του που είχαν αναπτύξει στενότατες σχέσεις με την κορυφή της κομματικής ιεραρχίας.

Μεγαλωμένος στη Σαϊγκόν και το Χογκ Κογκ, αμερικανοσπουδαγμένος, με εξαιρετικές επιδόσεις στην κολύμβηση, ο Σουν παντρεύτηκε τη φιλόδοξη επιχειρηματία Γουίτνεϊ Ντουάν. Οι διασυνδέσεις με το κόμμα ήταν το κρίσιμο σημείο για να απογειωθούν επιχειρηματικά. Η είσοδός τους στην αυλή της Τζανγκ Μπέιλι, σύζυγο του τότε πρωθυπουργού Γουέν Τζιαμπάο, και οι άριστες σχέσεις της με την Ντουάν, έκαναν το ζεύγος δισεκατομμυριούχους, όταν απέκτησαν τον διαμετακομιστικό κόμβο στο αεροδρόμιο του Πεκίνου.

Με το αζημίωτο φυσικά. Το ζεύγος ήταν διαρκής τροφοδότης χρημάτων για την Μπέιλι, γνωστής για τον εθισμό της στα διαμάντια (εθεάθη στην Ταϊβάν να φορά μπρασελέ αξίας 300.000 δολαρίων) και επικεφαλής εταιρείας ελέγχου διαμαντιών.

Δεν ήταν η μόνη. Το «λάδωμα» ήταν κανόνας, ισχυρίζεται ο Σουν. Τα χειροποίητα ελβετικά ρολόγια και τα πλούσια τραπεζώματα έδιναν και έπαιρναν. Μόνο τα κρασιά σε ένα γεύμα στο Pavillon Ledoyen του Παρισιού κόστισαν 100.000 δολάρια.

Μετά ήρθε ο Σι Τζινπίνγκ και τα πράγματα άλλαξαν. Έχοντας χωρίσει από τη γυναίκα του, ο Σουν κατάλαβε έγκαιρα ότι το μέλλον ήταν δυσοίωνο, εγκατέλειψε την Κίνα και εγκαταστάθηκε στην Αγγλία με τον γιό του.

Η Γουίτνεϊ Ντουάν δεν το κατάλαβε και μια μέρα εξαφανίστηκε. Ουδείς γνώριζε αν ζούσε ή πέθανε, πού εκρατείτο, για ποιο πράγμα την κατηγορούσαν. Μέχρι που στο παρά ένα της έκδοσης του βιβλίου τηλεφώνησε στον Σουν και του ζήτησε να μην το προχωρήσει, διότι κι αυτός ήταν μπλεγμένος σε παρανομίες, διότι κινδύνευε η ζωή του και η ζωή του παιδιού τους, και παρόμοιες απειλές και εκκλήσεις, που κατά πάσα πιθανότητα υπαγορεύτηκαν από τους φύλακές της.

Το βιβλίο είναι καλογραμμένο, και φαίνεται να δίνει μια εικόνα της διαπλοκής μεταξύ της επιχειρηματικής και κομματικής ελίτ ― και της υπόλοιπης κοινωνίας, μειώνοντας τα λαδώματα όσο κατεβαίνουμε την κλίμακα του πλούτου. Δεν είμαι σε θέση να κρίνω αν όσα λέει είναι ειλικρινή και αν όσα δεν λέει είναι σημαντικά, αλλά η μέχρι τούδε σιωπή των Κινέζων μάλλον δείχνει ότι περιέχει πολλές αλήθειες. 

Ο Ντέσμοντ Σουμ και η σύζυγός του Γουίτνεϊ Ντουάν. Facebook Twitter
Ο Ντέσμοντ Σουμ και η σύζυγός του Γουίτνεϊ Ντουάν.

• • •

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Το αντίθετο μιας κοινότοπης αλήθειας, είναι ένα ανόητο λάθος. Το αντίθετο μιας βαθιάς αλήθειας, είναι μια άλλη βαθιά αλήθεια.

― Νιλς Μπορ

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ