H μεγάλη συζήτηση για το δυστύχημα με την Πόρσε: Το «ταξικό» θέμα, η μαγκιά στην οδήγηση, η έλλειψη οδικής παιδείας κ.λπ.

H μεγάλη συζήτηση για το δυστύχημα με την Πόρσε: Το «ταξικό» θέμα, η μαγκιά στην οδήγηση, η έλλειψη οδικής παιδείας κ.λπ. Facebook Twitter
Δεν είναι καν απαραίτητο να είσαι πιωμένος ή να τρέχεις του σκοτωμού – μπορεί απλά να φλυαρείς ξεχασμένος στο κινητό ή με τον συνοδηγό/επιβάτη σου, να έχεις ξεχάσει να βγάλεις φλας, να μην έχεις μάθει να βλέπεις μπροστά σου ακόμα και σε νηφάλια κατάσταση ή επειδή σέρνεσαι χελωνηδόν σε λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας.
34

Ήταν σίγουρα τραγικό, πολύνεκρο και άδικο (λες κι υπάρχει κάποιο «δίκαιο» σε τέτοιες καταστάσεις), ωστόσο το δυστύχημα που «στοίχειωσε» τα φετινά Κούλουμα δεν ήταν σίγουρα το μόνο, ούτε καν το μοναδικό θανατηφόρο. Κάτι η κακή μας κυκλοφορική αγωγή, ευθύνη βασικά μιας Πολιτείας που αντιμετωπίζει τα τροχοφόρα αποκλειστικά σαν πηγή εσόδων οπότε λίγο τη μέλλει ποιοι και πώς τα οδηγούν, κάτι τα κακοσυντηρημένα αμάξια και οι δρόμοι-σκοτώστρες με την ελλιπή ή λάθος σήμανση, κάτι η ακόμα χειρότερη «εθνική» νοοτροπία της επεκτατικής εγωπάθειας, της χαμένης κοσμάρας και της τσάμπα μαγκιάς όπως συχνά αποτυπώνεται και στην οδική συμπεριφορά πολλών από εμάς, μόνο τυχαίο δεν είναι που έχουμε έναν από τους υψηλότερους δείκτες αυτοκινητικών ατυχημάτων στην Ευρώπη, που κάθε χρόνο ξεκληρίζεται στους ελληνικούς δρόμους μια μικρή κωμόπολη (πάνω από 1500 ψυχές), χώρια οι χιλιάδες τραυματίες και σακατεμένοι. Και το κακό δεν σταματά στις μεγάλες πόλεις και τις εθνικές οδούς αλλά αφορά και την επαρχία, όπου απαίδευτοι οδηγοί συχνά θεωρούν τη «δημοσιά» πιο προβλέψιμη και πιο ιδιόκτητη κι από την αυλή τους. Δεν είναι, οπότε, μόνο κάποια «κακιά στιγμή» που φταίει αλλά ο κακός μας ο καιρός, πράγμα που ισχύει γενικότερα, κι ας μην απαλείφει ένα πιο συγκεκριμένο ειδικότερα.

Φαντάσου έπειτα να βρισκόταν στη θέση του θύτη ένας Ρομά π.χ. ή μετανάστης, θα μιλούσανε ακόμα κάποια ρεπορτάζ για «αδικοχαμένο παλικάρι»;


Το «ειδικότερα» αυτό, για το οποίο πολλή κουβέντα έγινε ένεκα και το βίντεο που το απαθανάτισε, ήταν ότι το εν λόγω φρικτό δυστύχημα που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στο 83ο χιλιόμετρο της Αθηνών-Λαμίας προκάλεσε μια εκτός ελέγχου πανάκριβη Πόρσε που οδηγούσε ένας πλούσιος, ή μάλλον γόνος πλουσίου με τα γκάζια «τσίτα», τόσο «τσίτα» ώστε να πέσει σαν βολίδα πάνω σε όχημα απολύτως κανονικά σταθμευμένο σε παρακείμενο πάρκινγκ. Αποτέλεσμα, τα δύο αυτοκίνητα να τυλιχθούν στις φλόγες και να βρουν ακαριαίο θάνατο τόσο μια μητέρα με το 3χρονο παιδί της που βρισκόταν μέσα στο πρώτο, όσο και ο 23χρονος οδηγός της Πόρσε με τον επίσης νεαρό συνεπιβάτη του που κατευθύνονταν, λέει, προς Αράχωβα. Κι έμεινε ο δύστυχος πατέρας που είχε πάει προς νερού του να κοιτά αποσβολωμένος το άφατο κακό... Τα ακριβή αίτια δεν είναι ακόμα γνωστά, αν δηλαδή πρόκειται για ανθρώπινη αστοχία ή μηχανική βλάβη, γεγονός όμως είναι ότι η Πόρσε έτρεχε πολύ. Αδικαιολόγητα πολύ. Κι αυτό επειδή ήταν Πόρσε, άρα επιβαλλόταν αυτοδικαίως να πηγαίνει σαν δαιμονισμένη, ειδικά στους δρόμους της Ψωροκώσταινας - γιατί αμφιβάλλω αν θα μπορούσε να κάνει ένας οδηγός τέτοιες μαγκιές χωρίς να του κόψουν τον πωπώ στα εξωτερικά, εκεί όπου σπούδαζε ο μοιραίος ταυτόχρονα αυτόχειρας και θύτης (είχε έρθει διακοπές). Είναι επίσης ένα βαρεμένο, υπερφίαλο νεαρό αρσενικό, ένας κοιτάτε-με-τι-κάνω-και-πόσο-αστέρι-τυπάς-είμαι άνδρας οδηγός, το συνηθέστερο μοτίβο σε τέτοια συμβάντα. Σπανιότερα ώριμος ηλικιακά, σπανιότατα γυναίκα. Τυχαίο; Όχι και τόσο, μην κοροϊδευόμαστε. Φαντάσου έπειτα να βρισκόταν στη θέση του θύτη ένας Ρομά π.χ. ή μετανάστης, θα μιλούσανε ακόμα κάποια ρεπορτάζ για «αδικοχαμένο παλικάρι»;


Είναι, λοιπόν, «ταξικό»το δυστύχημα, ακόμα και «έμφυλο», όπως καταγγέλθηκε; Εν μέρει ναι, με την έννοια ότι είναι συνηθέστατα νεόπλουτοι ή κακομαθημένοι γόνοι ευκατάστατων οικογενειών αυτοί που καβαλάνε μια ρόδα πολυτελείας και την τερματίζουν δίχως να υπολογίζουν Χριστό, απλώς επειδή κανείς ποτέ δεν τους έμαθε να υπολογίζουν το οτιδήποτε. Και είναι πολλά τα σχετικά παραδείγματα σε τροχαία τέτοιου τύπου, όπως π.χ. το προ ενός έτους στην Βουλιαγμένης με θύματα γνωστό λαϊκό τραγουδιστή και δύο συνεπιβάτιδές του. Έπειτα, όσο περισσότερο γκαζώνει ένα αμάξι τόσο πιο επικίνδυνο γίνεται στα χέρια του αδαούς, κι εκείνα που πιάνουν ιλιγγιώδεις ταχύτητες καθιστώντας αντικειμενικά αδύνατη κάθε αντίδραση αν κάτι στραβώσει, δεν είναι σίγουρα απ' αυτά που συνήθως οδηγεί η «πλέμπα». Χρειάζεται, όμως, έναν χαλινό ο ταξικός «φθόνος», ειδικά όταν εκδηλώνεται όχι επειδή τάχα μας κόφτει η κοινοκτημοσύνη αλλά επειδή δεν είμαστε εμείς οι χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη (στην οποία, αν ξάφνου βρισκόμασταν, ίσως και να κάναμε χειρότερα οι πιο συμπλεγματικοί). Γιατί τις χαζοκόντρες θανάτου στην παραλιακή π.χ. δεν τις κάνουν πλουσιόπαιδα, τουλάχιστον όχι μόνο. Γιατί επικίνδυνες ηλιθιότητες που μπορούν να σε μετατρέψουν όχι μόνο σε μέλλον θύμα αλλά και σε υποψήφιο φονιά αθώων μπορείς να κάνεις – και κάνεις, σε βλέπω και μας βλέπω καθημερινά σχεδόν! - είτε είσαι πεζός, είτε ποδηλάτης, είτε μηχανόβιος, είτε αυτοκινητιστής, είτε φορτηγατζής, είτε οδηγείς παπάκι, είτε «χιλιάρα», είτε Atos, είτε Τζάγκουαρ, χωρίς να ισοπεδώνω τις ευθύνες. Δεν είναι καν απαραίτητο να είσαι πιωμένος ή να τρέχεις του σκοτωμού – μπορεί απλά να φλυαρείς ξεχασμένος στο κινητό ή με τον συνοδηγό/επιβάτη σου, να έχεις ξεχάσει να βγάλεις φλας, να μην έχεις μάθει να βλέπεις μπροστά σου ακόμα και σε νηφάλια κατάσταση ή επειδή σέρνεσαι χελωνηδόν σε λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας.

Οπότε, τι; Οπότε, λιγότερη «τσάμπα μαγκιά», λιγότερα νεύρα, λιγότερα υπετροφικά εγώ, λιγότερο εύκολη καταγγελολογία. Περισσότερη και καλύτερη οδική παιδεία - τα εξοντωτικά πρόστιμα και οι αφαιρέσεις διπλωμάτων δεν αρκούν από μόνα τους, δεν είναι η καταστολή αλλά η εκπαίδευση που μας ανθρωποποιεί, όχι μόνο η κυκλοφοριακή αλλά η ευρύτερη σχολική, ακόμα και η σχετική με τα έμφυλα στερεότυπα έχει λόγο εδώ!). Περισσότερη συνείδηση, περισσότερη προσοχή γιατί πραγματικά δεν αξίζει να πηγαίνει κανείς τόσο φτηνά, συν κατανόηση του γεγονότος ότι το όχημά μας είναι απλά ένα εργαλείο που οφείλει να κινείται σύμφωνα με ορισμένους κανόνες αντί για ένα αυτόνομο, ατίθασο, πολεμοχαρές γαλατικό χωριό πάνω σε ρόδες, προορισμένο - εις μάτην - να εκτονώσει όλα εκείνα τα υπαρξιακά μας «γαμώ το».

Στήλες
34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

20 σχόλια
Αντίστοιχο τρακάρισμα συνέβει το 2015 σε υπό κατασκευή πάρκινγκ αλλά τότε βοήθησε η τύχη...http://www2.iefimerida.gr/news/221727/apisteyto-trohaio-stin-atalanti-sothikan-epeidi-eklaige-moro-toys-eikones
Παιδεία χρειαζεται. Νοητική. Σεβασμός για τον συνανθρωπο. ΣΕΒΑΣΜΟΣ. Τραγικό δυστύχημα. Προβάλουν το βίντεο μέχρι να μας πιάσει ανοσία. Μεχρι να υπάρξει κατι που θα πουλάει περιςςοτερο. Πουλάει το δραμα. Κι εμεις συμμετεχουμε κάνοντας τους κριτες. Ως τι; Εχουμε παιδεία; Γνώσεις; Ή τόση ωριμότητα;Όπως και να εχει χάθηκαν τόσες ζωές. Ανθρωπων νέων με ονειρα, είτε πλούσια είτε φτωχά, ανθρώπων που αγαπούσαν και αγαπιοντουσαν είτε από πλούσιους είτε από φτωχούς. Ας μην γελιόμαστε, κάθε μέρα ακούμε για τροχαία. Ποσά τροχαία γίνανε επειδη κάποιος ήτανε στο λαθος σημείο; Ποσά τροχαία γίνανε λόγω υπερβολικής ταχύτητας; Η διάφορα ειναι πως εδώ το βλεπεις. Το ζεις, μαθαίνεις λεπτομέρειες. Δυστυχώς. Δυστυχώς. Τρελαίνεσαι γιατι το βλεπεις και φοβασαι μην σου συμβεί. Γιατι αν δεν εκεί η άτυχη οικογένεια θα μιλουσαμε για το τροχαίο δυο νέων που χαςανε το λαμπρό μέλλον και το ποσο κριμα ηταν. Κουραγιο στις οικογένειες τους.
Το αν είναι ταξικό το δυστύχημα η όχι το αφήνω, είναι πολύ απλοϊκό και "καγουστο" το σκεπτικό για να ασχοληθεί κανεις.Επειδή πολλά γράφτηκαν σχετικά με το πως είναι οι έλληνες οι ευρωπαίοι και τα λοιπά...Ζω στην b. ιταλία και λόγω δουλειάς ταξιδεύω πολύ τακτικά και σε ιταλικούς και ευρωπαϊκούς αυτοκινητοδρομους. Σας διαβεβαιώνω πως τα 200 χιλιόμετρα την ώρα δεν τόσο σπάνιο φαινόμενο. Δεν είναι μονο θέμα καταστολής και τιμωρίας …… για την φύση του ανθρώπου πολλά έχουν γραφει, είμαι πολύ μικρός για να προσθέσω κάτι, όσο αφορά την νεότητα, αυτή από ανέκαθεν αψηφεί, προκαλεί και “αντροκαλεί” το θάνατο, έτσι χωρίς λογική και συνείδηση.Δυστυχώς όμως, όπως όλοι ξέρουμε, η στάμνα πάει πολλές φόρες στην βρύση μα μια μονο σπάει. Σε αυτή την τραγική ιστορία αυτό που με έκανε να σκεφτώ πολύ ήταν οι αντιδράσεις του επιζήσαντα οδηγού « .... Έφταιγε - δεν έφταιγε, η ψυχούλα του το ξέρει», και η δήλωση της οικογενειας Βακάκη "... να διαχειριστούμε το αδιανόητο και να ζήσουμε με το αφόρητο". Τεράστιο ψυχικό σθένος και κουλτούρα, που κάνουν τους "ταξηκομανείς" να φαίνονται μίζερα ανθρωπάκια.
Έχουμε φτιάξει μια κοινωνία που όλα επιτρέπονται κι αυτό το θεωρούμε "δημοκρατία". Φοβάμαι ότι δεν είναι μόνο οι "γόνοι πλουσίων οικογενειών" που είναι κακομαθημένοι. Ένας νέος που μεγαλώνει στην ελληνική κοινωνία: καπνίζει όπου θέλει και όσο θέλει χωρίς να σέβεται τίποτα και κανέναν, τρέχει με το μηχανάκι του ή με το αυτοκίνητό του όπου θέλει και όσο θέλει, οδηγεί χωρίς κράνος, με τις παντόφλες ή και πιωμένος, παρκάρει όπου γουστάρει, οδηγεί το μηχανάκι του στο αντίθετο ρεύμα ή και αντίθετα στον πεζόδρομο, πηγαίνει στο γήπεδο και τα σπάει όλα, κάνει καταλήψεις και καταστροφές δημόσιας ή ξένης περιουσίας, βγαίνει στους δρόμους στις γνωστές επετείους και βάζει φωτιές, "αγανακτεί" και κατακαίει την πόλη, λύνει τις διαφορές του με τις κλωτσιές και τα καδρόνια ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ! (Εξάλλου κάτι τέτοιο θα ήταν "φασιστικό" και θα τον υπερασπιζόταν πολλοί "προοδευτικοί" διανοούμενοι και πολιτικές δυνάμεις...).Σκεφτείτε το λίγο: μετά απ'όλα αυτά δεν είναι αναμενόμενο δυστυχώς να φτάνουμε και σε τέτοιες τραγωδίες;
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι τα μέσα ασχολούνται με το θέμα της οδικής ασφάλειας μόνο όταν πουλάει: "επώνυμο" θύμα ή εντυπωσιακό βίντεο της σύγκρουσης. Λες και οι χιλιάδες "ανώνυμοι" που σκοτώνονται δεν είναι καν μια στατιστική που βολικά ξεχνάμε 11 μήνες τον χρόνο.Φυσικά το κακό δεν θα τύχει ποτέ σε εμάς ή στους δικούς μας ανθρώπους γι αυτό και δεν φοράμε ποτέ ζώνη ή κράνος όταν οδηγούμε. Όταν βέβαια καταλάβουμε ότι ο αθάνατος Χαϊλάντερ υπάρχει μόνο στο Χόλυγουντ είναι πολύ αργά.Ας ξεκινήσει επιτέλους το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία και ας επιβληθεί με αυστηρούς ελέγχους (365 ημέρες τον χρόνο) η χρήση ζώνης και κράνους και οι νεκροί & σοβαρά τραυματίες θα πέσουν στο μισό. Είναι τόσο απλό να ξεκινήσουμε αυτήν την εκστρατεία με αυτά τα δύο μόνο μέτρα, ένα μακροπρόθεσμο και ένα άμεσο και στην συνέχεια να σχεδιάσουμε τι άλλο μπορεί να γίνει. Υ.Γ. Σας παρακαλώ ακούστε με προσοχή τι λέει ο Ιαβέρης που γνωρίζει το θέμα άριστα.
Από που προκύπτει το συμπέρασμα ότι όλοι οι οδηγοί τετοιων αυτοκινήτων είναι κακομαθημένοι? Τους γνωρίζετε? Εχετε συναναστραφεί μαζι τους? Πως καταλήγετε σε ενα τετοιο γενικό συμπέρασμα και τους βάζετε όλους στην ίδια κατηγορία? Ασκείται κριτική βασιζόμενος σε δυο δυστυχήματα. Τι γίνεται σε όλες τις αλλες περιπτωσεις οι οποίες δεν δημοσιοποιούνται ποτέ?Δεν νομίζω ότι εχουμε περιθώρια για περαιτέρω διχασμούς.
Εξοντωτικά πρόστιμα, καταστολή... αστείο ακούγεται. Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο οι ποινές είναι πολύ αυστηρότερες και οι έλεγχοι πολύ πυκνότεροι. Και οι Έλληνες οδηγοί μια χαρά υπακούν στους κυκλοφοριακούς κανόνες των άλλων χωρών. Άρα δεν είναι η οδηγική παιδεία ο βασικός λόγος των ατυχημάτων (σαφώς, πρέπει να βελτιωθεί και αυτή) αλλά η εφαρμογή τους από την τροχαία.
Το οτι οποιοδηποτε θεμα, αν δοθει η ευκαιρια γινεται ταξικο, ειναι μαλλον κατι που δυστυχως γινεται μονο στην Ελλαδα.. Κριμα για τις γενικευσεις του αρθρου, κριμα για τις υπεραπλουστευσεις και κριμα που συζηταμε, οταν εχουν χαθει 4 ανθρωποι. Το ατυχημα ειναι ατυχημα.Ας ειναι ελαφρυ το χωμα, τιποτα αλλο.
Τα πρόστιμα που ισχύουν στην χώρα μας είναι αυστηρά μόνο για του μικρομεσαίους για τους πολυ ευκατάστατους ειναι φιλοδωρήματα. Τριακόσια ευρώ για υπέρβαση ορίου ταχύτητας για εναν που έχει 700 ευρώ μισθό είναι το μισό του μηνιαίο εισόδημα. Για κάποιον που εχει κέρδη 100.000 το μήνα σε τί θα τον αποτρέψουν τα 300 ευρώ να μήν τρέξει? Ας δούμε παραδείγματα χωρών όπως η Ελβετία όπου οδηγός Φεράρι δέχθηκε 200 χιλ.ευρώ πρόστιμο για ταχυτητα 300χλμ/ωρα.
έλα τώρα...όλοι έχουμε πρόσβαση στα social media και πλέον με ευκολία βρίσκουμε φωτογραφίες και προσωπικά γούστα πολλών αγνώστων μέχρι χθες. Όποιος είδε το βίντεο, το πιο πιθανό είναι να μπήκε και στο fb των θύτη,θύματος. Είναι λυπηρό που στην προκειμένη περίπτωση λατρεία με τα "έτσι" αυτοκίνητα είχε και το θύμα αλλά με τα κυβικά της τάξης του. Εγκληματικό να παίρνεις στον ανώριμο γιο σου ακριβό αμάξι αλλά εγκληματικό επίσης όταν μαθαίνεις στο βρέφος γιο σου το πάθος για τα ακριβά και γρήγορα αμάξια. Άρα το ταξικό ισχύει ναι, κυρίως ως προς την τιμή του όπλου του εγκλήματος.
Εξοντωτικα προστιμα; Ωραιο αστειο!!! 15 χρονια οδηγος στην Ελλαδα, μια κληση για παρανομο παρκαρισμα εξω απο σταθμο του μετρο (κι αυτο στις αρχες του). Και ναι, ντρεπομαι αλλα το ομολογω, δεν σεβομουν παντα τα ορια ταχυτητας. 15 μηνες σε επαρχιακη πολη της Ισπανιας 3 βαρβατα βαρβατα προστιμα: 1 γιατι ειχαν περασει 10 λεπτα που ειχε ληξει o προπληρωμενος χρονος σταθμευσης, 1 για καρτα καυσαεριων και το ακριβοτερο για υπερβαση οριου ταχυτητας >>> πηγαινα με 64 χλμ σε δρομο που επιτρεπεται μεχρι 50. Προσεχεις μετα η οχι;
Με ενοχλεί αφάνταστα που αρκετοί "έγκριτοι δημοσιογράφοι" έχουν την τάση να εξομοιώνουν το τροχαίο αυτό με άλλα που γίνονται απο απλή αμέλεια. Με ενοχλεί η σκέψη "έλα μωρέ , άλλοι 1598 σκοτώθηκαν σε τροχαία από πέρσι μέχρι χτες". Είναι ανάλογη θεώρηση του "μαζί τα φάγαμε".Έγραψα χτες, κάπου αλλού, ότι όταν κάποιος πηγαίνει με 200+ στην ΕΟ "ψάχνεται". Ότι αυτός ο συγκεκριμένος κάποιος θα μπορούσε να νοίκιαζε ελικόπτερο αν βιαζόταν και ότι οι άλλοι δεν του φταίγανε. Το σχόλιο δεν πέρασε.Με ενοχλεί ότι κάποια ΜΜΕ εξωραΐζουν τραγικά λάθη επειδή η επιχείρηση είναι "σοβαρός διαφημιστικός χορηγός". Όντως, "Φαντάσου έπειτα να βρισκόταν στη θέση του θύτη ένας Ρομά π.χ. ή μετανάστης, θα μιλούσανε ακόμα κάποια ρεπορτάζ για «αδικοχαμένο παλικάρι»;"Να μη συμβεί σε κανέναν άλλο κάτι παρόμοιο!!!!!
Για να μιλήσουμε περί ταξικού στοιχείου θα πρέπει να γίνει μια στατιστική ανάλυση που να δείχνει ότι τα ακριβότερα αυτοκίνητα σε σχετικούς όρους είναι υπεύθυνα για αναλογικά περισσότερα ατυχήματα. Από ένα μονάχα περιστατικό δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα.(πχ αύριο-μεθαύριο ένα κακοσυντηρημένο λάντα μπορεί να προκαλέσει ατύχημα κοκ).
Οδηγείς στην ΛΕΑ χωρίς λόγο γιατί είσαι "η έξυπνη", ενώ εμείς είμαστε "οι χαζοί" που πάμε σημειωτόν; Κάνεις ζικ-ζαγκ αντικανονικά προσπεράσματα και φέρεσαι σαν σφηνόπουτσα; Οδηγείς πολύ πάνω απ'το επιτρεπόμενο όριο γιατί αισθάνεσαι το αμάξι ως προέκταση της πούτσας σου; Είσαι μεθυσμένος-ναρκωμένος κλπ κλπ; Την πρώτη φορά αφαίρεση πινακίδας, την δεύτερη αφαίρεση διπλώματος ΔΙΑ ΒΙΟΥ. Enough is enough!
Βγάλτε την αστυνομία έξω να κάνει ελέγχους - εφαρμογή των νόμων χρειάζεται κι εδώ όπως και παντού στην Ελλάδα ! Όπως σ'όλο τον πολιτισμένο κόσμο.Σιγά μήν γίνουν κι αναλύσεις τύπου Κωστόπουλου για τις "φυλές" των Πορσάτων και την ταξικότητα των ατυχημάτων - λογική χρειάζεται και αποφασιστικότητα απο κάποιον αρχηγό της Τροχαίας που επιτέλους θα φοράει παντελόνια. Οι δημοσιογράφοι δέν είναι ικανοί να κάνουν κανενός είδους ψύχραιμη και εναργή επεξεργασία σε τέτοιου είδους ζητήματα - ας αρκεστούν στις "άμορφες μάζες σιδερικών" και στο χαζοσυναισθηματικό ζουμί που μπορεί να βγάλει ένα τέτοιο γεγονός.
Σαφώς και η υπόθεση είναι "ταξική", αλλά όχι το ατύχημα. Όπως προανέφεραν άλλοι σχολιαστές, ατυχήματα δεν προκαλούν μόνο φραγκάτοι, όμως με τα δικά τους ασχολείται η κοινή γνώμη. Όταν ο σουρωμένος πουθενάς παρασέρνει παιδάκια και γιαγιάδες βρίζουμε τους δρόμους, το αμάξι, την κοινωνία που τον έριξε στο αλκοόλ, αλλά όταν ο Παντελίδης, ο γιός του Jumbo και ο όποιος λεφτάς με σφαίρα αμάξι προκαλεί ατύχημα, φταίνε τα φράγκα. Όχι. Η ευθύνη είναι ατομική είτε οδηγείς κούρσα είτε νεκροφόρα, γιατί επιλέγεις να πιάσεις τιμόνι χωρίς να το κατέχεις ή να είσαι σε θέση να το ελέγξεις.Μερικές λεπτομέρειες τώρα. Ναι, έχουμε πολύ μικρά πρόστιμα σε σχέση με το εξωτερικό, και τη δυνατότητα να μας τα σβήσει ο θείος/φίλος/συμμαθητής που είναι στην τροχαία. Όχι, στο εξωτερικό υπάρχουν πολύ υψηλότερα όρια ταχύτητας στις εθνικές (ο autobahn νομίζω δεν έχει καν όριο) αλλά και πολύ καλύτερης ποιότητας οδοστρώματα. Και, πάνω από όλα, δεν έχουμε οδηγική παιδεία. Το λέμε όλοι, ο καθείς με ένα τιμόνι συμπεριφέρεται λες και ο δρόμος του ανήκει και ο ΚΟΚ ισχύει για τους άλλους.
Η κακή νοοτροπία που έχουμε φταίει για πολλά.Εσείς στο lifo γράψατε και μετά διορθώσατε "πρωτοφανής ενέργεια εισαγγελέα που διέταξε να κρατηθεί οδηγός στο Βόλο"Οδηγός που είχε εμπλακεί σε ατύχημα και εγκατέλειψε το θύμα. Αν το εγκαταλείπεις δεν είναι ατύχημα που μπορεί να συμβεί στο καθένα.Πιάστηκε επανειλημμένα να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Αρα για να πιαστεί επανειλημμένα οδηγούσε συχνά μην πω πάντα.Του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα!!!Οπότε μια και μέχρι πρότινος για να πάω Αθήνα ή Πρέβεζα περνούσα από την υπέροχη εθνική Ιωαννίνων Άρτας να μην πω τι προσπεράσματα έχουν δει τα μάτια μου και ότι μια φορά πήγε να μας πέσει επάνω κλούβα της αστυνομία!!!! που προσπερνούσε φορτηγά και αν δεν είχαμε σταματήσει!!! όχι φρενάρει τώρα δεν θα έγραφα.Μην πω για τα ορεινά χωριά που πάω για δουλειά και τα γερόντια έχουν πιάσει τα τσίπουρα από τις 11πμ και όποιον πιάσει ο χάρος. Δεν φταίνε οι δρόμοι αλλά εμείς που δεν προσαρμοζόμαστε σε αυτούς.Εμείς που δεν νοιαζόμαστε για τους άλλους.Εμείς που τα ξέρουμε όλα.Εμείς που το αυτοκίνητο το μπαρκάρουμε για λίγο με Αλαρμ για καφέ, για την ΔΕΗ, για να πάρουμε τα παιδιά από το σχολείο και δεν μας νοιάζει αν δεν παίρνουν από εκεί πλέων τα λεωφορεία η τα ασθενοφόρα.Όλα είναι θέμα παιδεία και μετά πλούτου και νεοπλουτισμού.
Να προσθέσω ότι στην ελληνική ύπαιθρο όπου η αστυνόμευση είναι πιο χαλαρή, υπάρχουν παιδιά 10-12 χρονών στο τιμόνι να οδηγούν τα αγροτικά. Εκεί να δεις ρώσικη ρουλέτα.
Τα πρόστιμα θα έκαναν τουλάχιστον τη μισή δουλειά αν δεν επιβάλλονταν ευκαιριακά, ενόψει Πάσχα/ Χριστουγέννων μόνο. Εάν ήξερες ότι 9 στις 10 θα πιαστείς, θα πρόσεχες περισσότερο. Όπως προσέχει ο κόσμος σε (κάποιες τουλάχιστον) δυτικο-ευρωπαϊκές πόλεις - και τους λέμε ξενέρωτους.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ