Το άγχος θέλει ρέγουλο, και το Xanax επίσης

Το άγχος θέλει ρέγουλο, και το Xanax επίσης Facebook Twitter
Ο ορίτζιναλ κάγκουρας λόγω οικονομικών δυσχερειών ανήκει εξ ανάγκης στην DIY φάση. Φωτο: Freddie F/LiFO 
0

Καταρχάς, ψυχραιμία. Πέφτουν κάπως βαριά ώρες-ώρες η προσμονή και το κλίμα των γιορτών, αλλά δεν χρειάζεται ούτε τόσο άγχος αλλά ίσως ούτε και τόσα αγχολυτικά. Λίγο κράτει με τα Xanax, καθότι η όποια επίδραση του «μαγικού χαπιού» τελειώνει πολύ γρήγορα και σύντομα η χρήση γίνεται γρήγορα κατάχρηση και εθισμός, όπως επιβεβαιώνει και το διαφωτιστικό ντοκιμαντέρ του Netflix για το δημοφιλές αγχολυτικό. Αν πρόκειται όμως να αγχωθείτε επιπλέον παρακολουθώντας το, δείτε καλύτερα κάτι πιο ανώδυνο στην πλατφόρμα, όπως το περιβόητο ήδη ντοκιμαντέρ για τους «βασιλικούς αποστάτες» Χάρι και Μέγκαν, οι οποίοι σύμφωνα με τους αρμόδιους συντάκτες του βρετανικού τύπου «έχουν κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της βασιλικής οικογένειας». Αυτό μόνο και τίποτε άλλο, καθώς φαίνεται να έχει παραγίνει το κακό με τα spoilers. Αν πάλι θέλετε να δείτε κάτι πολύ πιο προχωρημένο, που ενδεχομένως να σας μείνει αξέχαστο για πάντα, μπορείτε να αναζητήσετε το φιλμ που αναπάντεχα ψηφίστηκε πριν από μερικές μέρες από τους κριτικούς ως η καλύτερη ταινία όλων των εποχών προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις και αναταράξεις στη διεθνή σινεφίλ κοινότητα.

Σύμφωνα πάντως με το βιβλίο του Τζον Γκρέι «Οι γάτες και το νόημα της ζωής», το καλύτερο αγχολυτικό είναι μια γάτα που σε περιμένει στο σπίτι. Άλλες στοχαστικές και νωχελικές, άλλες παιχνιδιάρες, κάποιες επιφυλακτικές, άλλες παράτολμες και ριψοκίνδυνες, κάποιες ήσυχες και ειρηνικές, κάποιες θορυβώδεις και δυναμικές, οι γάτες μας βοηθούν να ελαφρύνουμε το βάρος της ανθρώπινης φύσης, σύμφωνα με τον συγγραφέα αλλά και με τις μαρτυρίες των γατόβιων φίλων μας. Οι κάγκουρες έχουν άγχος άραγε; Γιατί μαρσάρουν τις μηχανές αργά τη νύχτα; Όποια κι αν είναι η απάντηση, η καγκουριά είναι μάλλον μία από τις πιο πολυπληθείς ελληνικές υποκουλτούρες, ασχέτως αν η ετυμολογία του όρου και η γενεαλογία του κάγκουρα χάνονται μέσα στο συλλογικό φαντασιακό, εκεί που στεγάζονται και οι πιο βαθιές προκαταλήψεις και τα πιο επίμονα στερεότυπα για τις μειονότητες κάθε είδους. Η εβδομάδα που πέρασε σημαδεύτηκε ανεξίτηλα από την καταδίωξη του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη με την τραγική κατάληξη. Είναι η λεγόμενη Ρομαφοβία, ο τελευταίος αποδεκτός ρατσισμός; Η Αλεξάνδρα Καραγιάννη, Ρομά η ίδια και δυναμική δικηγόρος, εξηγεί στη συνέντευξή της στη LiFO γιατί κορυφώνεται ο «αντιτσιγγανισμός» στην Ελλάδα, αλλά και πώς η πολιτική διαχείριση της εκτέλεσης του Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα δημιούργησε το υπόβαθρο για τον βαρύτατο τραυματισμό του Κώστα Φραγκούλη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαρκώς έκρυθμη εσχάτως πολιτική επικαιρότητα, σα να μην έφταναν οι εσωτερικοί τριγμοί, παραμένουν τεταμένες και προβληματικές οι σχέσεις με τους γείτονες, με τις διαρκείς συντονισμένες ενέργειες ανθελληνικής προπαγάνδας της Τουρκίας αλλά και με την ένταση που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας ως (αγενή και προσβλητική) ανταπόκριση στην «επίθεση φιλίας» που του έκανε ο Έλληνας ομόλογός του. Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε κι ο γάιδαρος. Όσον αφορά το κλίμα του πλανήτη, η κατάσταση του οποίου απασχολεί όλη την ανθρωπότητα (αλλά όχι όσο θα έπρεπε μάλλον), δημοσιεύτηκαν αυτές τις μέρες οι εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον διαγωνισμό Environmental photographer of the year που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για ζητήματα που απειλούν τον βαρυφορτωμένο πλανήτη.

Το άγχος θέλει ρέγουλο, και το Xanax επίσης Facebook Twitter
Λέττα Κάππα: «Έχω καταλήξει ότι αν ο κόσμος δεν έχει προσωπικά ενδιαφέροντα, ασχολείται με τη ζωή των άλλων. Θα ασχοληθούν μαζί σου είτε είσαι η Λέττα, είτε ο Χρήστος, είτε παπάς, είτε ελέφαντας γιατί απλώς δεν έχουν να κάνουν κάτι άλλο. Θα ήμασταν πολύ καλύτερα ως κοινωνία αν δεν ασχολούμασταν με το τι κάνει ο διπλανός μας και κοιτούσαμε τη δική μας τη ζωή». Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO 

Η «Στρέλλα» απέκτησε την ιδανική ερμηνεύτριά της στο πρόσωπο της τρανς τραγουδίστριας Λέττας Κάππα, στη μεταφορά της ομώνυμης ταινίας του Πάνου Κούτρα στη σκηνή. Η πρωταγωνίστρια της νέας όπερας της Λυρικής μας υποδέχτηκε στο δώμα της που μοιάζει σα να βγήκε από ‘80s ταινία του Αλμοδόβαρ και μας δήλωσε πως το μήνυμα του έργου για την ίδια είναι ότι «οικογένεια δεν είναι μόνο οι βιολογικοί μας οικείοι ή αυτοί που έχουμε γεννήσει εμείς, μπορεί να είναι οι φίλοι ή κάποιοι που μπήκαν στην πορεία της ζωή μας με τους οποίους έχουμε δεθεί σαν οικογένεια».

Αυτό το είχες δει;

«Θα διασχίσεις ένα πρωινό τον κόσμο / και θα ‘ναι πιο όμορφα κι από ένα όνειρο»… Τριάντα χρόνια μετά από την πρώτη εμφάνισή του που άλλαξε ζωές και διαμόρφωσε ευαισθησίες και συνειδήσεις επανακυκλοφορεί σε όλες τις πλατφόρμες με ολοκαίνουργιο remastering το πρώτο άλμπουμ των Στέρεο Νόβα. Δείτε εδώ την ιστορική τους εμφάνιση στο MTV πριν από τρεις δεκαετίες (όταν ήταν ακόμα μουσικό κανάλι) και νοσταλγήστε τα ελπιδοφόρα ‘90s. «Είμαι πολύ περήφανος που ήμουν στους Στέρεο Νόβα» θα δήλωνε πολλά χρόνια αργότερα ο Κωνσταντίνος Βήτα όταν αφηγήθηκε την περιπέτεια της ζωής του στη LiFO. «Και το ίδιο περήφανοι νιώθουν και αυτοί που μας άκουγαν, αυτοί που ήταν φίλοι μας. Είχαμε την ποίηση με το μέρος μας».

Επιλογές
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ