ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ
- 200 γρ. βούτυρο
- 5 γρ. αλάτι
- 175 γρ. ζάχαρη άχνη
- 60 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 100 γρ. αυγά κρόκοι
- 460 γρ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με το φτερό μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε τα αυγά σιγά-σιγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
- Ρίχνουμε την πούδρα αμυγδάλου και δουλεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
- Προσθέτουμε το αλάτι στο αλεύρι, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο μίξερ.
- Όταν η ζύμη μας έχει απορροφήσει όλο το αλεύρι την αποσύρουμε από το μίξερ και την αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες να ξεκουραστεί.
- Αδειάζουμε τη ζύμη στις φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 12 έως 15 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΠΡΑΛΙΝΑΣ
- 150 γρ. πραλίνα
- 375 γρ. γάλα
- 90 γρ. κρόκοι
- 75 γρ. ζάχαρη
- 34 γρ. άμυλο νισεστέ
- 35 γρ. βούτυρο
- Φράουλες βιολογικές για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει, ενώ σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον νισεστέ και τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
- Μόλις βράσει το ρίχνουμε λίγο-λίγο μέσα στο μείγμα μας και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στη φωτιά και το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την πραλίνα, ανακατεύοντάς την καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα με την πραλίνα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά-σιγά το βούτυρο μέχρι να το αφομοιώσει πλήρως.
- Αφού κρυώσει η κρέμα, τη μοιράζουμε στις τάρτες και γαρνίρουμε από πάνω με φράουλες.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Βαρούλκο Seaside στο Μικρολίμανο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα