ΥΛΙΚΑ
- 170 γρ. βάση πίτας
 - 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
 - 100 γρ. παντζάρια
 - 150 γρ. πορτοκάλι
 - 50 γρ. macademia
 - 300 ml ελαιόλαδο
 - 5 γρ. θυμάρι
 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΒΑΣΗ ΠΙΤΑΣ
- 2,6 κιλά αλεύρι 00
 - 70 γρ. αλάτι
 - 10 γρ. μαγιά νωπή
 - 100 ml ελαιόλαδο
 - 1,2 λίτρο νερό
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάση πίτας: Βάζουμε το νερό, τη μαγιά, και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τον γάντζο στο μίξερ.
 - Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι.
 - Στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και μετά στη δεύτερη σκάλα, μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
 - Βγάζουμε και πλάθουμε σε μπάλες στο επιθυμητό μέγεθος.
 - Ολοκλήρωση - παρουσίαση: Βράζουμε τα παντζάρια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, λίγο χυμό πορτοκάλι, αλάτι και πιπέρι.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, 7-8 λεπτά τη βάση με το μισό κατσικίσιο τυρί και τα παντζάρια που έχουμε στρώσει κατά μήκος της πίτας.
 - Μόλις ψηθεί, προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί, φιλέτα από πορτοκάλι, τριμμένο macademia και ελαιόλαδο.
 
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Vezené.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα
 
 
 
 
 
 
 
