ΥΛΙΚΑ

  • 2 μεγάλες πατάτες ψημένες στον φούρνο με τη φλούδα τους
  • 200 γρ. καπνιστή πέστροφα ψιλοκομμένη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • ½ μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. λεμονοθύμαρο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλεύρι για τηγάνισμα
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψήνουμε στον φούρνο τις πατάτες με τη φλούδα τους, αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
  2. Προσθέτουμε στη λεκάνη όλα τα υλικά, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να αναμειχθούν τα αρώματά τους.
  3. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
  4. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει τηγανίζουμε απ' όλες τις πλευρές.
  5. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Mono» στην Πλάκα
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα