ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΙ

  • 1 1/2 λίτρο γάλα
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένο
  • 6 κόκκοι μαύρο πιπέρι
  • 700 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ψάρι εκεί για 30 λεπτά ακόμα.
  3. Στη συνέχεια αφαιρούμε το ψάρι, το ξεψαχνίζουν και το βάζουμε σε ένα μπολ μέχρι να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΡΟΚΕΤΑΣ

  • 700 γρ. ψάρι ξεψαχνισμένο
  • 1 κ. πουρές πατάτας
  • 6 γρ. σκόρδο
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 120 γρ. κρεμμύδι ξερό σοταρισμένο
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο και ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  2. Ζυμώνουμε με το χέρι και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  3. Πλάθουμε και δίνουμε το σχήμα που θέλουμε στις κροκέτες.
  4. Πανάρουμε και τηγανίζουμε.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΨΗΤΟΥ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ

  • 200 γρ. ψητό παζάρι
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 20 ml μηλόξιδο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πολτοποιούμε στο μούλτι τα παντζάρια και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Σερβίρουμε τις κροκέτες και συνοδεύουμε με τη σάλτσα από ψητό παντζάρι.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο bar restaurant Coyoacan στο Θησείο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα