ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. βούτυρο
- 550 γρ. ζάχαρη
- 8 τεμάχια αυγά
- 230 γρ. γιαούρτι
- 400 γρ. αλεύρι
- 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ. πραλίνα
- 2 φρέσκες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά σιγά-σιγά και αφήνουμε να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά και ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
- Προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να πάρει ένα όμορφο καφετί χρώμα.
- Τέλος, προσθέτουμε τις μπανάνες, τις οποίες έχουμε αλευρώσει απαλά, μοιράζουμε το μείγμα μας σε δύο φόρμες, περίπου 900 γρ. στην καθεμιά, και το αφήνουμε για σχεδόν μία ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 60 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με κρέμα πραλίνας και φρέσκες μπανάνες.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Βαρούλκο Seaside στο Μικρολίμανο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα