ΥΛΙΚΑ
- 2 αυγά
 - 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 3 κ.σ. ξινομυζήθρα (ή γιαούρτι)
 - 1 κ.σ. βούτυρο πρόβειο
 - 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
 - ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
 - ½ κ.γ. σουμάκ
 - ½ πιπεριά χαμπανέρο ψιλοκομμένη ή ½ κ.γ. μπούκοβο καυτερό
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε με ελαιόλαδο τα αυγά.
 - Σε πιάτο τοποθετούμε την ξινομυζήθρα και επάνω τα αυγά μάτια.
 - Σε άλλο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το σουμάκ και την πιπεριά, τα σοτάρουμε για 2 λεπτά και τα ρίχνουμε πάνω από τα αυγά.
 - Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
 
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριο Αιόλου 68.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα
 
 
 
 
 
 
 