ΥΛΙΚΑ

  • 2 αυγά
  • 1 φέτα προζυμένιο ψωμί ή 2 φέτες τοστ
  • 4 κ.σ. πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
  • 2 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • 100 γρ. πανσέτα
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Κλωνάρια θυμαριού
  • Αλάτι πιπέρι
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψιλοκόβουμε την πανσέτα σε μικρά ζάρια.
  2. Προθερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  3. Προσθέτουμε την πανσέτα, το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το λίπος της πανσέτας με τον πελτέ.
  4. Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηχτή και στεγνή η σάλτσα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και πάπρικα.
  5. Ραντίζουμε με τη μισή ποσότητα ελαιολάδου το ψωμί και το φρυγανίζουμε.
  6. Τοποθετούμε το ζεστό ψωμί σε πιάτο, ρίχνουμε το τυρί και προσθέτουμε τη σάλτσα.
  7. Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σπάμε τα αυγά μάτια, σκεπάζουμε με καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  8. Τοποθετούμε τα αυγά πάνω από τη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο θυμάρι και σερβίρουμε.


Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Warehouse (Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα