ΥΛΙΚΑ
- 2 αυγά
- 1 φέτα προζυμένιο ψωμί ή 2 φέτες τοστ
- 4 κ.σ. πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
- 2 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
- 100 γρ. πανσέτα
- 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Κλωνάρια θυμαριού
- Αλάτι πιπέρι
- 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψιλοκόβουμε την πανσέτα σε μικρά ζάρια.
- Προθερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Προσθέτουμε την πανσέτα, το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το λίπος της πανσέτας με τον πελτέ.
- Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηχτή και στεγνή η σάλτσα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και πάπρικα.
- Ραντίζουμε με τη μισή ποσότητα ελαιολάδου το ψωμί και το φρυγανίζουμε.
- Τοποθετούμε το ζεστό ψωμί σε πιάτο, ρίχνουμε το τυρί και προσθέτουμε τη σάλτσα.
- Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σπάμε τα αυγά μάτια, σκεπάζουμε με καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Τοποθετούμε τα αυγά πάνω από τη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο θυμάρι και σερβίρουμε.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Warehouse (Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα