ΥΛΙΚΑ
- 2 αυγά βραστά
- 4 φύλλα καπνιστού σολομού
- 2 φέτες ψωμί με αλεύρι Ζέας φρυγανισμένο
- 5 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 ψιλοκομμένα ραπανάκια
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
- 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- Χυμός από δύο λάιμ
- 1 κ.σ. σόγια με λιγότερο αλάτι
- 1½ σφηνάκι ελαιόλαδο
- ½ σακουλάκι ανάμεικτη σαλάτα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη σάλτσα ταρτάρ προσθέτουμε σε μπολ τη μαγιονέζα, τα ραπανάκια, το σχοινόπρασο, την κάππαρη, το αγγουράκι τουρσί, τον χυμό από 1 λάιμ, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τα βάζουμε στο ψυγείο.
- Περνάμε από τον τρίφτη τα βραστά αυγά. Ραντίζουμε το ψωμί με το μισό σφηνάκι ελαιόλαδο και το φρυγανίζουμε στον φούρνο.
- Τοποθετούμε το ψωμί σε πιάτο, απλώνουμε το ταρτάρ, από πάνω τον σολομό, μετά το αυγό και στο τέλος ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σε μπολ ρίχνουμε τη σόγια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και χυμό λάιμ, χτυπάμε με πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα, προσθέτουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και συνοδεύουμε το πιάτο.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Warehouse (Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα