ΥΛΙΚΑ

  • 2 αυγά βραστά
  • 4 φύλλα καπνιστού σολομού
  • 2 φέτες ψωμί με αλεύρι Ζέας φρυγανισμένο
  • 5 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 ψιλοκομμένα ραπανάκια
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • Χυμός από δύο λάιμ
  • 1 κ.σ. σόγια με λιγότερο αλάτι
  • 1½ σφηνάκι ελαιόλαδο
  • ½ σακουλάκι ανάμεικτη σαλάτα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη σάλτσα ταρτάρ προσθέτουμε σε μπολ τη μαγιονέζα, τα ραπανάκια, το σχοινόπρασο, την κάππαρη, το αγγουράκι τουρσί, τον χυμό από 1 λάιμ, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τα βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Περνάμε από τον τρίφτη τα βραστά αυγά. Ραντίζουμε το ψωμί με το μισό σφηνάκι ελαιόλαδο και το φρυγανίζουμε στον φούρνο.
  3. Τοποθετούμε το ψωμί σε πιάτο, απλώνουμε το ταρτάρ, από πάνω τον σολομό, μετά το αυγό και στο τέλος ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Σε μπολ ρίχνουμε τη σόγια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και χυμό λάιμ, χτυπάμε με πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα, προσθέτουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και συνοδεύουμε το πιάτο.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Warehouse (Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα